رکسانا اولین پلیس محجبه انگلیس

رکسانا اولین پلیس محجبه انگلیس

حضور افسر پلیس ویژه به عنوان نخستین پلیس محجبه کمبریج شایر و استقبال گرم ساکنان این شهر، ضرورت فعالیت اقلیت مسلمان در نیروهای پلیس کشورهای غربی را مورد توجه قرار می دهد، چرا که این امر می تواند علاوه بر حفظ حقوق مسلمانان، تردیدها و سوء ظنهای بی مورد نیروهای پلیس علیه جوامع اسلامی را کاهش دهد.

 رکسانا بیگم 23 ساله پس از آنکه تصمیم گرفت هنگام انجام وظیفه حجاب خود را حفظ کند اظهار داشت: واکنشهای مثبت مردم عامل اعتماد به نفس من بوده است.

 وی گفت: بسیاری از مردم نزد من آمده و از اینکه به عنوان مسلمان نماینده ای در پلیس برای آنها محسوب می شوم ابراز مسرت کردند. مردم همچنین برای پیشبرد کارم آرزوی موفقیت می کنند.

نخستین پلیس زن مسلمان اظهار می دارد واکنشهایی که تاکنون دریافت کرده همان موارد مورد نظر وی بوده است چرا که هرگز به واکنشهای منفی فکر نمی کرده و همانطور که انتظار داشته مردم از حجاب وی استقبال کرده اند.

وی جامعه بریتانیا را از نظر دینی و نژادی متکثر توصیف کرد و گفت: از سوی همکاران خود در نیروی پلیس مورد حمایت قرار گرفته بنابراین در نظر دارد سایر مسلمانان را برای ملحق شدن به نیروی پلیس ترغیب کند.

وی گفت: اگر هر فردی عللی برای دلسرد کردن من از حجاب ارائه دهد، این امر باعث نمی شود که حجاب را کنار بگذارم. پس از حملات یازدهم سپتامبر رسانه ها تصاویر منفی درباره مسلمانان منعکس کردند، اما مردم باید درک کنند که اسلامی که میلیونها نفر از آن تبعیت می کنند دینی صلح آمیز است.

رکسانا اخیرا تحصیلات خود را در رشته جرم شناسی دانشگاه انجلینا راسکین تکیمل کرده است اما از چهار سال پیش در نیروی پلیس بریتانیا فعالیت می کند.

تصمیم وی برای حفظ حجاب هنگام خدمت باعث شد اداره پلیس کمبریج شایر حجاب ویژه ای برای وی طراحی کند که با لباس متحدالشکل نیروی پلیس همخوانی داشته و معیارهای اسلامی را نیز رعایت کند.

هفته گذشته وی در برنامه استخدام نیروهای جدید شرکت کرد تا افسران پلیس مسلمان را به حضور پررنگ تر در جامعه دعوت کند.

در پی حملات انفجاری یازدهم ژوئیه 2005 در بریتانیا پلیس این کشور به دنبال سوء ظن به مسلمانان مرتکب اشتباهات بسیاری از جمله کشتن یک فرد بیگناه غیر مسلمان شد، رهبران مسلمان امیدوارند فعالیت نیروهای مسلمان زن و مرد در نیروی پلیس این کشور بتواند حقوق مدنی مسلمانان را حفظ کرده و از تردیدهای بی علت و بیمورد پلیس به جامعه مسلمان که تنها به علت لباس، پوشش، نام و اعتقادات دینی صورت می گیرد کمرنگ شده و از بین ببرد.

اقلیت مسلمان بریتانیا همچنین اوایل ماه جاری میلادی به منظور تأمین امنیت و نیازهای افسران مسلمان و کارکنان نیروی پلیس در بریتانیا اقدام به تأسیس انجمن ملی پلیس مسلمان بریتانیا کردند. این انجمن نماینده افسران و کارمندان اداره پلیس در سراسر پادشاهی متحد بریتانیا است که صدای آنها را منعکس می کند.

 

انجمن ملی پلیس مسلمان بریتانیا که از زنان محجبه و مردان تشکیل شده از به خدمت گیری، حفظ و پیشرفت افسران و کارمندان مسلمان در نیروی پلیس حمایت می کند، ایجاد اعتماد کرده و کیفیت خدمات پلیس به جوامع اسلامی را ارتقاء می دهد.

این انجمن همچنین مسلمانان را به ملحق شدن به نیروی پلیس برای نمایندگی مسلمانان در این نهاد دولتی ترغیب می کند.

اقلیت مسلمان بریتانیا که حدود 2 میلیون نفر ارزیابی می شوند پس از حملات انفجاری سیستم حمل و نقل لندن نسبت به تبعیض نژادی و دینی اعتراض کرده و تأکید می کنند که سیاستهای دولت برای مبارزه با تروریسم تأثیر نامطلوبی بر وضعیت زندگی آنها گذاشته است.

پیش از این نیز خبر فعالیت پلیس زن محجبه در استرالیا مورد توجه رسانه ها قرار گرفت که پس از فارغ التحصیلی از دانشکده پلیس و طراحی روسری ویژه ای برای وی آغاز به کار کرد.

روسریهایی که برای زنان محجبه در نیروهای پلیس طراحی می شود باید با رعایت معیارهای خاصی همراه باشد که علاوه بر برطرف کردن نیاز دینی، استانداردهای بهداشتی و بی خطری را برای آنها فراهم کند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.