آیت‌الله بهجت : مراجعه به مدعیان انرژی‌درمانی حرام است

 آیت‌الله بهجت : مراجعه به مدعیان انرژی‌درمانی حرام است

 گزارشسایت خبری قدس ،همچنین آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله صانعی از مراجع عظام، در پاسخ استفتا درباره بحث انرژی درمانی، مراجعه به مدعیان درمان با شیوه انرژی درمانی و سوء استفاده از مقدسات توسط این مدعیان برای کسب منافع مالی را شرعا" جایز ندانستند. در بخشی از نامه به مراجع آمده است :برطبق آزمایشات و تحقیقات وسیع در دانشگاههای معتبری چون هاروارد و سازمان اف.دی.ای که معتبرترین و اصلی‌ترین مرکز تایید روش‌های درمانی و دارویی در جهان است: انرژی درمانی روشی غیرقابل اعتماد و بی‌اثر در درمان بیماریهاست و مهمتر آنکه تمام کسانی که در امتحانات این مراکز شرکت کردند، نتوانستند متخصصین را راضی کنند که می‌توانند بیماری را درمان کنند. اما در ایران انرژی درمانان اغلب برای پیشبرد کارشان علاوه بر تبلیغات وسیع برای جلب اعتماد و جذب بیشتر مردم از نام ائمه اطهار و خاصه امام زمان(عج) استفاده می‌کنند. این در حالی است که داستان زندگی این افراد مملو از پول پرستی، دروغ گفتن و سوء استفاده از مقدسات و ... است. بسیاری از افراد مذهبی با شنیدن نام ائمه و ادعیه‌ای که این انرژی درمانان می‌خوانند جذب شده و برای درمان به آنها مراجعه کرده‌اند اما چون نتیجه نگرفتند مایوس شده و در موارد بسیاری دیده شده که بیماران به جای ناامیدی از این روش درمانی، به دلیل آنکه انرژی درمان با مهارت تمام تقصیر بهبود نیافتن بیمار را برگردن مقدسات انداخته، از خدا و پیغمبر ناامید شده‌اند. در حال حاضر تعداد بسیاری از بیماران و خانواده‌های آنان مستاصل هستند که آیا درست است به چنین افرادی مراجعه کنند یا خیر؟ آیا از لحاظ شرعی مراجعه به فردی که ادعای کارگزاری خداوند را دارد اما در مقابل این نیروی خدادادی مبالغ زیادی از 50 تا 300 هزار تومان برای هر جلسه درمان می‌گیرد، اشکال دارد؟

آیت‌الله بهجت در پاسخ به این نامه اظهار داشت: در فرض سوال مراجعه به افراد مذکور حرام است کما اینکه ترویج و تبلیغ از این افراد نیز حرام می باشد و مؤمنین باید هوشیارانه عمل نمایند.
آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در پاسخ به نامه فوق اعلام کرد: مراجعه به اینگونه افراد شرعا جایز نیست و باید به مقامات مسئول اطلاع دهید تا جلوی آنها را بگیرند. آیت‌الله صانعی نیز در پاسخ نامه اظهار داشت: به طور کلی کلاهبرداری و نیز سوئ استفاده از مقدسات جهت منافع مالی جایز نیست و باید مردم نسبت به عملکرد این گونه افراد که از اعتقادات مردم سوء استفاده می کنند به مراکز قانونی شکایت نموده تا قانونا" با آنها برخورد شود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.