قانون حمایت از جنین آلمان به جای محافظت، آنها را میکشد
قانون حمایت از جنین آلمان به جای محافظت، آنها را میکشد
طبق ارقام جدید ارائه شده توسط "جامعه تولید مثل و جنین شناسی اروپا"، حاصل قانون حمایت از جنین آلمان، به جای حمایت از زندگی، افزایش آمار مرگ و میر جنین ها در روش درمان نازایی است. یکی از نمایندگان "تولید مثل آزمایشگاهی"* خواهان تغییر فوری قانون جهت تغییر این وضعیت شد.
قانون حمایت از جنین آلمان، مصوبه سال 1991، تصریح میکند که در هر سیکل نباید بیش از سه تخمک لقاح شوند و هر سه، علیرغم کیفیت شان، باید یکباره به رحم بیمار منتقل شده و نباید منجمد شده یا دور انداخته شوند.
برای نخستین بار، ارقام سال 2004 برگرفته از کنسرسیوم تولید جنین آزمایشگاهی اروپا نشان میدهند که از 8 هزار و 500 بارداری مصنوعی انجام شده در سال 2004 در آلمان، در 222 مورد (6 / 2 درصد) عمل کاهش جنین انجام شده است. کاهش جنین هنگامی صورت می گیرد که چند نطفه به طور همزمان به رحم زن منتقل میشوند و تعداد زیادی از آنها زنده می مانند، پزشکان برای بالا بردن شانس حیات یکی، بقیه جنین ها را سقط میکنند.این عمل همچنین زمانی صورت می گیرد که پزشکان نطفه ها را غیر عادی تشخیص دهند.
پرفسور ریکاردو فلبرباوم، از "تولید مثل آزمایشگاهی آلمان" و عضو کنسرسیوم نظارت بر تولید مثل مصنوعی اروپا، میگوید: «قانون حمایت از جنین آلمان با روشهای "تکنولوژی تولید مثل مصنوعی"** کنونی مطابقت ندارد. کاهش جنین در آلمان بیش از حد مورد انتظار انجام میشود.»او نتیجه میگیرد: «کشتن جنین پس از گذاشتن آن در رحم زن بدتر از آن است که نطفه پیش از انتقال، که هنوز چیزی بیش از مجموعهای سلول نیست، منجمد شود و یک یا دو نطفه در یک بار به رحم منتقل شود.»
ارقام دیگر کنسرسیوم نشان میدهند که تعداد بارداریهای مصنوعی در آلمان، از زمان قطع کمک های دولتی به آنها، تقریباً نصف شده است. پرفسور آندرس نویبو آندرسن در کنفرانس گفت که آلمان نمونه بارزی از تأثیری است که قطع کمک های دولتی بر بارداری مصنوعی زوجهای عقیم میگذارد.
«در سال 2003، آلمان اعلام کرد که یارانه های سخاوتمندانه برای درمان نازایی را تا 50 درصد کاهش میدهد و در آن سال تعداد افرادی که برای استفاده از یارانه ها هنوز موجود هجوم آوردند از 84 هزار و819 در سال 2002 به 102 هزار و 426 افزایش یافت. در سال بعد که قانون جدید قطع یارانه به مورد اجرا گذاشته شد، کل این تعداد به 60425 مورد رسید یعنی یک کاهش 50 درصدی. این امر ادامه یافت و در سال 2005 نیز در همین حد باقی ماند.»
تا پیش از سال 2004، آلمان بیشترین تعداد بارداری مصنوعی در کل اروپا را داشت و فرانسه و بریتانیا در رده های سوم و چهارم بودند. در سال 2004، فرانسه (با تقریبا 70هزار مورد) بیشترین مورد، آلمان (فقط با بیش از 60 هزار)، رده دوم، اسپانیا (با تقریباً 41 هزار) رده سوم و بریتانیا (با بیش از 40 هزار) در رده چهارم قرار داشتند. طبق گزارش سال 2004 کنسرسیوم، در 29 کشور اروپایی 370963 سیکل وجود داشته است و آمریکا دارای نزدیک به 130 هزار سیکل بوده است.
تعداد بارداریها برحسب تعداد سیکلها در هر یک میلیون نفر در دانمارک در بالاترین حد خود است. در آن جا زوجها حق دارند حداقل سه سیکل رایگان درمان نازایی داشته باشند که در سال 2004 تعداد این سیکلها 2128 سیکل در هر یک میلیون نفر بوده است.
اطلاعات تأیید میکنند که استفاده از روش "لقاح تخمک با تزریق اسپرم" نسبت به روش تلقیح تخمک در آزمایشگاه، رو به افزایش است: 166711 مورد تلقیح اسپرم (60 درصد) در برابر 114 هزار و 512 مورد لقاح آزمایشگاهی (40 درصد). همچنین آمار استفاده از تخمک های منجمد شده افزایش یافته است و از آغاز جمع آوری اطلاعات توسط کنسرسیوم، از 18 درصد به 26 درصد در سال 2004 رسیده است.
افزایش استفاده از تخمک های منجمد همچنین به تولد نوزادان بیشتری پس از لقاح مصنوعی انجامیده است. در فنلاند، از 4761 سیکل، تقریباً 19 درصد موارد به تولد نوزاد انجامید، اما نرخ زایمان چند قلو در مورد تخمک های تازه و منجمد 30 درصد بود. در مقابل، در بریتانیا از 30 هزار و 495 سیکل، 22 درصد زایمان ها پس از استفاده از تخمک تازه بود.
پرفسور آندرسن میگوید: «فنلاند اولین کشوری در جهان است که در سطح ملی نشان میدهد انجماد روش بسیار مؤثری در افزایش تعداد زایمان ها پس از لقاح مصنوعی است، زیرا تقریباً یک سوم تمام زایمان هایش پس از تلقیح تخمک منجمد بود.»
گزارش جهانی سال 2003 در مورد لقاح آزمایشگاهی
دکتر ژاک موزون، از پاریس،عضو کمیته بین المللی نظارت بر تکنولوژی بازتولید مصنوعی، آخرین ارقام جهانی را به کنفرانس ارائه کرد. او وضعیت سال 2003 را چنین گزارش داد:
667 هزار سیکل لقاح مصنوعی در 54 کشور (سراسر اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی و بخشهایی از آسیا و خاورمیانه)، یعنی نیمی از دنیا و سه میلیارد جمعیت، انجام شده است.
تخمین زده میشود کل عمل لقاح مصنوعی در سراسر دنیا، سالانه 1 / 1میلیارد باشد. در سال 2003 تقریباً 240هزار نوزاد در سراسر جهان با استفاده از این روش به دنیا آمده اند. از هنگام اولین لقاح مصنوعی، یعنی 29 سال پیش تاکنون، بیش از سه میلیون نوزاد به دنیا آمدهاند.
تلقیح اسپرم، رایج ترین روش لقاح مصنوعی بوده است (در حدود 55 درصد کل تولید مثل آزمایشگاهی) در مورد کاهش تعداد انتقال تخمک بارور "گرایش خوبی" وجود داشته است – یک کاهش 2 / 0 درصدی در سراسر جهان در سال 2002تفاوت زیادی (بین 37 – 10 درصد) بین کشورهای مختلف از نظر نرخ زایمان نوزاد زنده پس از انجام عمل لقاح مصنوعی وجود دارد.