نمایشگاه عکس هفت زن، هفت نگاه

نمایشگاه عکس هفت زن، هفت نگاه

"هفت زن، هفت نگاه" عنوان نمایشگاه عکسی است که از ۹ تیرماه در گالری ماه مهر تهران برپا شده است. ۷ زن عکاس ایرانی هر کدام از زاویه خاص دیدشان گوشه هایی از زندگی زنان ایران را به تصویر کشانده‌اند.
نمایشگاه عکس زنان عکاس، تصویرگر بخشی از چهره های گوناگون زندگی زنان در ایران است

در این نمایشگاه مرضیه خورسند، نیوشا توکلیان، مینا مومنی، یلدا معیری، راحله زمردی نیا، مریم بخشی و منصوره معتمدی ۲۱ عکس را به نمایش گذاشته اند. ۲۸ تیرماه آخرین روز نمایش این عکس هاست.

نکته جالب این است که با وجود وحدت موضوع "زن" در این نمایشگاه، هیچ عکسی به دیگری شباهت ندارد. تمامی این عکاسان شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی زیادی را در کارنامه خود ثبت کرده اند.

مینا مومنی با اعتقاد بر اینکه فقط به تصویرکشاندن زندگی زنان پایتخت بی انصافی است، در این نمایشگاه تصاویری از زندگی روزمره زنان عشایر را ارائه کرده است. او می گوید: ابتدا قصد داشتم نبود دموکراسی و حقوق اولیه را در زندگی‌شان نشان بدهم، اما وقتی دوربین‌ را بدستم گرفتم تصمیم عوض شد و بخش زیبایی شناسی هنری زندگی شان را عکاسی کردم، اما همچنان هم می‌توان غم را در نگاهشان خواند. هدف دیگرم ثبت کردن لحظاتی از شیوه زندگی چادرنشینی بود که بتدریج منسوخ می‌شود.

مینا مومنی متولد سال ۱۳۵۵ است، لیسانس عکاسی از دانشکده هنر و معماری دارد و اکنون عضو انجمن‌های عکاسان آمریکا و کاناداست.

عکس های نیوشا توکلیان از زنان جنوب است؛ مرز عراق و شلمچه و همگی عکسها سیاه و سفید. او بر این باور است که در آن فضای غمگین هیچ چیز رنگی وجود نداشت. عملا همه چیز را خاکستری و سیاه و سفید می دید و بنابراین ترجیح داد سیاه و سفید عکاسی کند. او معتقد است که دلتنگی مادران شهدا برای فرزندان از دست رفته شان به شدت او را تحت تاثیر قرار داد و باعث شد که به عنوان یک پروژه کامل از این سوژه عکاسی کند و کمی در آن عمیق تر شود.

نیوشا توکلیان می گوید: آثار جنگ هنوز بوضوح در زندگی زنان جنوب دیده می شود و این مجموعه عکسها را به عنوان یکی از دوستداشتنی ترین عکسهایم می دانم.

نیوشا توکلیان متولد سال ۱۳۲۵۹ دیپلم عکاسی دارد و فعالیت حرفه ای خود را از سال ۱۳۷۵ در مطبوعات شروع کرده و اکنون عکاس آژانس "پولارایز" است.

راحله زمردی نیا سعی کرده با عکس هایش تضادی که تبلیغات، از وضعیت زنان ایران در اذهان عموم ترسیم کرده را با واقعیت جامعه نشان دهد. پدیده "مد" مضمون اصلی عکس های اوست. او معتقد است بسیاری از زنان ما مدرن، شیک پوش و پیشرو با مد روز هستند در صورتی که عملا تصاویر و تبلیغات، سعی در القای ذهنیت دیگری دارند.

وی سال ۱۳۵۱ بدنیا آمد و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی عکاسی و فوق لیسانس ارتباط تصویری به پایان رساند و اکنون عضو انجمن‌های عکاسان دوستدار میراث فرهنگی، عکاسان تبلیغاتی و صنعتی و معماری و عکاسان کاناداست.

نمایشگاه زنان عکاس تا اواخر تیرماه در تهران دایر است

عکس های یلدا معیری بخشی است از مجموعه ای با نام "زنان ایرانی؛ زندگی درون، زندگی برون". او می گوید عکسهایش در این نمایشگاه از دخترانی است که معمولا دوست ندارند زندگی شان نشان داده شود، اما من به عنوان عکاس از آنها به عنوان نمونه ای از زنان ایرانی استفاده کردم و این کار با وارد شدن به حیطه خصوصی افراد متفاوت است. او اضافه می کند که این عکسها نگاه تاسف باری به زندگی زنان دارد.

یلدا معیری که متولد سال ۱۳۶۰ است، فعالیت عکاسی خود را از سال ۷۸ با سفر به افغانستان آغاز کرد.

منصوره معتمدی زنان را در بافت سنتی تهران به تصویر کشانده است. هدف اصلی او از عکاسی در این بافت، نشان دادن حجاب و اصالت زنان در آن قشر از جامعه است. به همین جهت "چادر" به عنوان سمبل زنان این قشر در عکسهایش پررنگ است. او معتقد است شاید به نظر برسد که سنت ها در جامعه ما کمرنگ تر می شوند، اما این زنان همچنان به شدت سنتی فکر می کنند. وی همچنین تاکید می کند که باید عمیق تر به قضیه نگاه کرد و قطعا با سه فریم عکس نمی‌توان همه جوانب زندگی این زنان را به تصویر کشانید.

او متولد سال ۱۳۵۷ است و تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی در رشته طراحی پارچه به پایان رسانده. سال ۱۳۷۶ عکاسی را به صورت حرفه ای از مطبوعات آغاز کرد و موفق به کسب مقام و دیپلم افتخار در جشنواره های عکس داخلی شد.

مریم بخشی می گوید به عنوان فردی که نگاه انسانی و نه جنسیتی به "زن" دارد، "نگاه جنسیتی" در این عکسهایش مشهود است. او دلیل بوجود آمدن عکسهای نمایش داده شده در این نمایشگاه را سخت باور کردن زن به عنوان انسان می خواند و اضافه می کند که دوگانگی بین بودن و نبودن، داشتن حقوق یا نداشتن آن برای زنان را به تصویر کشانیده است.

مریم بخشی فارغ التحصیل عکاسی از دانشکده هنر و معماری و عضو انجمن عکاسان بحران است.

مرضیه خورسند که پوستر نمایشگاه "۷ زن، ۷ نگاه" یکی از عکسهای اوست، متولد سال ۱۳۳۰ است. مدیریت اداری خوانده و عضو انجمن عکاسی ایرانشهر است.

نظرات کاربران ( ناشناس - تهران - ایران )
من به همراه همسرم و برادرم وخانمش به دیدن نمایشگاه رفتیم.متاسفانه آنطور که انتظار داشتیم خوب نبود. امیدوارم دفعات بعد بهتر باشد.
یکشنبه 6 آبان 1386

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.