هشدار آیت الله مکارم درباره تحریم حج عمره
هشدار آیت الله مکارم درباره تحریم حج عمره
|
آیت الله مکارم هدف از آنچه شبهه افکنی علیه شیعیان در عربستان سعودی خوانده را جلوگیری از فراگیرشدن مذهب شیعه در جهان دانسته است |
آیت الله مکارم شیرازی عصر دوشنبه (25 ژوئن) در دیدار ائمه جماعت مساجد تهران با وی در مورد آنچه "شبهه افکنی" علیه شیعه در عربستان سعودی می داند سخن گفته و اشاره کرده که اخیراً نامه ای به وزارت امورخارجه ایران نوشته و در آن تصریح کرده که مسئولان کشور نباید تنها به وعده های دولت سعودی در مورد عدم "تعرض و شبهه افکنی" علیه شیعیان اکتفا کنند و باید شرایطی فراهم شود تا این وعده ها در عمل اجرا گردد.
آیت الله مکارم شیرازی افزوده که دولت سعودی به وعده های خود در این زمینه عمل نکرده و افزوده: "در شرایط حاضر در عربستان و سرزمین وحی، همچنان شبهه افکنی علیه شیعه انجام می گیرد و اگر دولتمردان عربستان مانع این شبهات نشوند، مراجع تقلید حج عمره را تحریم خواهند کرد، این چه مستحبی است که به شیعیان توهین می شود؟ سازمانهای مربوط به حج باید در این خصوص فکری کنند".
وی هدف از آنچه شبهه افکنی علیه شیعیان در عربستان سعودی خوانده را جلوگیری از فراگیرشدن مذهب شیعه در جهان دانسته است.
سالانه دست کم ششصد و پنجاه هزار نفر از ایران برای به جا آوردن حج عمره به عربستان سعودی سفر می کنند که بیش از بیست درصد آمار سه میلیونی زائرانی را که از سراسر جهان برای حج عمره به این کشور می روند تشکیل می دهند.
مذهب وهابی که مذهب رسمی در عربستان سعودی است رویکردی انتقادی نسبت به مذهب تشیع دارد و طی حدود هفت دهه که شهرهای مکه و مدینه تحت حکومت دولت سعودی قرار گرفته، همواره نسبت به برخی آداب مذهبی که شیعیان در کنار اعمال حج انجام می دهند ممانعتها و محدودیتهایی در این شهرها اعمال می شود.
از پس از روی کارآمدن دولت محمد خاتمی در ایران که روابط ایران و عربستان سعودی رو به بهبودی نهاد، گفته می شد که در مراسم حج از محدودیتهایی که بر حجاج و زائران شیعه که اکثریت آنان را ایرانیان تشکیل می دهند اعمال می شد کاسته شده است.
اما از اظهارات آیت الله مکارم شیرازی بر می آید که نحوه برخورد با شیعیان در مراسم حج بار دیگر اعتراض برانگیز شده است.
اعتراض به نحوه رفتار با شیعیان در عربستان سعودی در شرایطی صورت می گیرد که جنگ فرقه ای در عراق به احساسات خصمانه ای که طی قرنها میان برخی شیعیان و اهل تسنن وجود داشته دامن زده و دور تازه ای از اختلافات مذهبی میان مسلمانان رقم زده است.