کره شمالی تاسیسات هسته ای خود را تعطیل می کند
کره شمالی تاسیسات هسته ای خود را تعطیل می کند
|
کریستوفر هیل گفت مذاکرات او در کره شمالی مفصل، مهم و مفید بود |
آقای هیل بعد از سفر به پیونگ یانگ گفت برچیده شدن سلاح های هسته ای کره شمالی به زمان و تلاش نیاز دارد.
کریستوفر هیل اولین مقام ارشد آمریکایی است که طی حدود پنج سال اخیر از کره شمالی بازدید کرده است.
وی گفت مذاکرات او در کره شمالی مفصل، مهم و مفید بود.
آقای هیل در پیونگ یانگ با کیم کی - گوان، همتای کره شمالی خود و همچنین با پاک یوئی- چون، وزیر امور خارجه کره شمالی دیدار و گفتگو کرد.
کره شمالی در ماه فوریه سال جاری موافقت کرد که تاسیسات هسته ای یونگ بیونگ را در مقابل دریافت مقادیر عظیم کمک تعطیل کند اما به دلیل اختلاف نظر طرفین بر سر دارایی های مسدود شده کره شمالی، هنوز پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.
آمریکا می گوید این پول قبلا از طریق بانکی در ماکائو به کره شمالی ارسال شده اما کره شمالی هنوز این موضوع را تایید نکرده است.
سرنوشت این پول، بر بازدید بازرسان آژانس نظارتی سازمان ملل از تاسیسات هسته ای کره شمالی سایه افکنده است. این بازرسان قرار بود طی این هفته از کره شمالی بازدید کنند.
بازرسان سازمان ملل در سال 2002 از کره شمالی اخراج شدند.
سابقه بحران اتمی کره شمالی به اکتبر سال 2002 و اظهارات مقامات آمریکایی باز می گردد که اعلام کردند کره شمالی، بر خلاف تعهدات قبلی خود در مورد توقف برنامه های هسته ای در برابر دریافت کمک اقتصادی و نفت از آمریکا، این برنامه ها را به طور محرمانه از سر گرفته است.
در پی انتشار این خبر، آمریکا کمک های خود به کره شمالی را قطع کرد و در مقابل، دولت کره شمالی رسما آغاز فعالیت در نیروگاه های های هسته ای خود را تایید کرد، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را اخراج و بعدا نیز اعلام کرد که موفق به تولید بمب اتمی شده است تا در برابر تهاجم آمریکا از خود دفاع کند.
کره شمالی، آمریکا، چین، ژاپن، کره جنوبی و روسیه کشورهایی هستند که تا اوایل سال 2005 در مذاکرات شش جانبه برای حل بحران هسته ای کره شمالی، شرکت داشتند.
کره شمالی در فوریه سال 2005 اعلام کرد که شرکت در مذاکرات شش جانبه را به مدت نامحدودی به حال تعلیق در می آورد.
این کشور در آن زمان، علت اقدام خود را "تلاش آمریکا برای سرنگونی خود" خواند.