تصمیم دولت عراق برای حمایت از اعضای سازمان مجاهدین خلق!
تصمیم دولت عراق برای حمایت از اعضای سازمان مجاهدین خلق!
در حالی که پیش از این مقامات دولت عراق بر تروریست بودن سازمان مجاهدین خلق تأکید کرده و خواستار خروج اعضای این سازمان از کشورشان شده بودند ، یک مقام ارشد عراقی از موضع جدید بغداد در ایرن باره خبر داده است . به نقل از پایگاه خبری "الملف" وزیر امنیت ملی عراق گفته است که بغداد از مجاهدین خلق حمایت خواهد کرد . بر اساس ادعای این پایگاه خبری که منابع رسمی در دولت عراق هنوز آن را تأیید یا تکذیب نکرده اند ، "شیروان وائلی" از توافق اولیه دولت عراق با امریکایی ها درباره اعضای این سازمان خبر داده و گفته است: آمریکایی ها با آنها در ارتباط هستند و طی مذاکراتی که با مقامات آمریکا داشته ایم برای حمایت از اعضای سازمان مجاهدین در داخل خاک عراق یک "توافق ویژه " حاصل شده است که بر اساس آن ، نیروهای عراقی ،همراه نیروهای چندملیتی در حمایت از اعضای این سازمان مشارکت خواهند داشت . این مقام عراقی جزئیات بیشتری در این باره نگفته است . پیش از این ، عراقی ها خواستار محاکمه اعضای سازمان مجاهدین خلق به اتهام مشارکت در جنایات صدام علیه مردم این کشور ، به ویژه در انتفاضه 1991 شده بودند .
چند روز پیش ، روزنامه "نیوآناتولین" چاپ ترکیه نوشته بود: دولت بوش از گروه مجاهدین در عراق حمایت و آنها را به انجام حملات تروریستی و ایجاد اغتشاش در ایران ترغیب میکند و ایران شکایت کرده است که گروه مجاهدین در عراق از سوی امریکاییها مسلح میشوند، تعلیم میبینند و پناه داده میشوند.
به نوشته این روزنامه ، عملیات ربایش 5 دیپمات ایرانی در اربیل نیز به این مساله ارتباط داشت زیرا در آن روز چند مقام ایرانی سفری رسمی به عراق داشتند تا با مقامات این کشور از جمله نچیروان بارزانی، رییس دولت منطقهای کردستان عراق دیدار کنند و با آنها درباره محدودسازی مجاهدین خلق و پ ک ک مذاکره کنند . "نیوآناتولین" می افزاید: آمریکایی ها در واقع در صدد دستگیری این مقامات بودند که موفق به این کار نشدند و فقط پنج کارمند کنسولگری ایران در اربیل را ربودند .
اکنون دولت عراق دست به کار شده و به تلاشهایش برای خاتمه دادن به حضور سه هزار و ۸۰۰ نفر از اعضای این گروه در عراق شدت بخشیده است اگر چه مقامات آمریکایی میگویند که عجلهای برای تغییر رویکرد خود نسبت به سازمان مجاهدین خلق ندارند. این گروه منبع اصلی اطلاعات جاسوسی آمریکا درباره برنامه هستهای ایران بوده است.
اعلامیه دولت عراق مبنی بر این که ۱۰۰نفر از اعضای مجاهدین بخاطر نقض حقوق بشر تحت تعقیب قرار خواهند گرفت به زعم مقامات مجاهدین بنا بر تقاضای دولت ایران صورت گرفته است.
"بهزاد صفری" یکی از سخنگویان سازمان مجاهدین میگوید نظام ایران میخواهد تا آن جا که ممکن است مانع تغییرات شود. دولت ایران به عوض نبرد با آمریکاییها در داخل ایران، با آنها در خارج از آن کشور میجنگد. اگر ما مجبور به ترک عراق شویم معنی آن این است که آمریکاییها شکست خوردهاند و ایران پیروز شده است.
بعد از سقوط نظام صدام سران این گروه موافقت کردند که سلاحهای خود را در اختیار آمریکا قرار دهند. در سال ۲۰۰۴ارتش آمریکا اعضای این گروه را تحت الحمایه خود اعلام کرد و از آن زمان به بعد مسئولیت امنیتی این اردوگاه در اختیار آمریکاییها است.
روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" نیز پیش تر نوشت:هزاران نفر از مبارزان گروهی که برای سرنگونی نظام روحانیون در ایران تلاش میکند در مجتمعی در شمال بغداد تحت حفاظت ارتش آمریکا حضور دارند. سربازان آمریکایی رانندگان سران ارشد گروه موسوم به سازمان مجاهدین خلق هستند، مجتمعی که میزبان دهها نفر از مراجعینی بوده است که تلاش دارند وزارت امور خارجه آمریکا را متقاعد کنند نام این گروه را از فهرست گروههای تروریستی خارج کند.
در صورت صحت اظهارات منتسب به وزیر عراقی ، تیرگی روابط تهران - بغداد محتمل است .