روزنامه های بریتانیا: دوشنبه ۱۸ دسامبر

روزنامه های امروز چاپ لندن گزارشهای مفصلی را به پیامدهای انتخابات مجلس خبرگان و شوراهای محلی و اعتراضات دانشجویی هفته گذشته ایران اختصاص داده اند.
مطبوعات بریتانیا

روزنامه گاردین در گزارشی از ایران درباره پیامدهای اعتراضات دانشجویی هفته گذشته علیه محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران نوشته است که دانشجویان معترض از بیم انتقامگیری هواداران آقای احمدی نژاد پنهان شده اند.

گاردین می نویسد از یکی از دانشجویان فراری عکسی منتشر شده که در آن، او در جریان تظاهرات علیه آقای احمدی نژاد نوشته ای را در دست دارد با این مضمون که "رئیس جمهور فاشیست، پلی تکنیک جای تو نیست".

به نوشته این روزنامه دست کم سه دانشجوی دیگر نیز که عکسهای آنها در حال آتش زدن تصاویر آقای احمدی نژاد منتشر شده و گروههای انصار حزب الله به دنبال آنها هستند، از بیم جان خود پنهان شده اند.

یکی از سخنگویان دانشجویان به گاردین گفته است که هنگامی که دانشجویان در شعارهای شان آقای احمدی نژاد را دیکتاتور، درو غگو و عامل تبعیض و فساد خواندند، آقای احمدی نژاد آشکارا تکان خورد، لبخندش محو شد و نزدیک بود گریه اش بگیرد.

در همین حال، روزنامه ایندیپندنت نتایج اولیه انتخابات شوراهای محلی در ایران را به سود مخالفان آقای احمدی نژاد در درون جناح محافظه کار ایران ارزیابی کرده است.

به نوشته ایندیپندنت، لفاظی های ضد اسرائیلی آقای احمدی نژاد و سرسختی او در مورد برنامه هسته ای ایران موجب بروز شکافی در جناح محافظه کار ایران شده است.

نویسنده ایندیپندنت معتقد است برخی از محافظه کاران ایران اعتقاد دارند آقای احمدی نژاد به جای رسیدگی به مشکلات اقتصادی جدی ایران، وقت خود را بیش از حد به شاخ و شانه کشیدن برای آمریکا اختصاص داده است.

روزنامه دیلی تلگراف نیز در گزارشی از ایران تحت عنوان "رای دهندگان ایرانی از رئیس جمهور روبرمی گردانند" نوشته است نتایج اولیه انتخابات خبرگان و شوراها هشداری از جانب مردم به آقای احمدی نژاد تلقی می شود.

به نوشته این روزنامه، به این ترتیب هواداران آقای احمدی نژاد در انتخابات مجلس که دوسال دیگر برگزار خواهد شد با مشکل روبرو خواهند بود.

روزنامه فایننشال تایمز نیز این واقعیت را که هواداران آقای احمدی نژاد بخصوص در انتخابات شوراها در جلب آرا موفق نبودند نشانه ای از شکست یا پسرفت پس از ۱۹ ماه زمامداری آقای احمدی نژاد دانسته است.

گاردین در گزارش دیگری در ارتباط با ایران، نوشته است که یک تحلیلگر سابق سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا، سیا، که از سیاست دولت بوش درباره عراق و ایران انتقاد کرده است از سوی کاخ سفید تحت فشار گرفته تا برخی از مطالبی را که برای چاپ در روزنامه نیویورک تایمز نوشته است حذف کند.

فلینت لورت تحلیلگر سابق سیا و شورای امنیت ملی آمریکا، کاخ سفید را متهم کرده است که پیش از شروع جنگ در عراق بمنظور تاثیر گذاشتن بر افکار عمومی، برخی اطلاعات جاسوسی را آنطور که مطلوب کاخ سفید بوده جلوه داده است.

آقای لورت همچنین مدعی است که به او دستور داده شده تا هرگونه ارجاع به همکاری ایران و آمریکا در مورد افغانستان بدنبال واقعه ۱۱ سپتامبر را نیز از مطلب خود حذف کند.

روزنامه تایمز از ده مورد سرپوش گذاشتن بر واقعیتها در مورد پرونده اعطای القاب رسمی در برابر کمک مالی به حزب کارگر خبر داده و از تلاش برخی عناصر درگیر در این پرونده برای تاثیر گذاشتن بر روند تحقیقات قضایی انتقاد کرده است.

به نوشته این روزنامه تحقیقات تازه ای در مورد اینگونه کتمان واقعیتها توسط افراد نزدیک به نخست وزیر بریتانیا در دستور کار مقامات قضایی قرار گرفته است.

همین روزنامه در گزارش دیگری از قول مقامات عالیرتبه کرملین نوشته است که الکساندر لیتویننکو یک مامور سابق پلیس مخفی روسیه که چندی پیش در لندن با مواد رادیو اکتیو مسموم شد در دستگاه امنیتی روسیه شغل مهمی نداشته و صرفً یک زندانبان ساده بوده است.

تایمز از قول سرگئی ایوانف وزیر دفاع روسیه نوشته است که آقای لیتویننکو هرگز به اطلاعات مهم یا سری دسترسی نداشته است.

روزنامه ایندیپندنت گزارش اصلی خود را به گسترش مجدد نوع کشنده ای از ویروس MRSA یا سوپر باگ در بیمارستانهای بریتانیا اختصاص داده و نوشته است که آلودگی به این ویروس به مرگ یک پرستار و یک بیمار منجر شده است.

به گزارش این روزنامه هشت تن دیگر، از جمله سه پرستار در بیمارستانهای منطقه وست میدلندز به این ویروس آلوده شده اند.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.