حمایت یک سوم بریتانیایی ها از منع روبنده

بر اساس یک نظر سنجی، یک سوم مردم بریتانیا از منع استفاده از روبنده مسلمانان در اماکن عمومی حمایت می کنند.
عایشه عظیمی دستیار معلمی که به دلیل استفاده از روبنده از مدرسه اخراج شد

در این نظرسنجی که توسط مرکز بازاریابی ارتباطات(ICM) برای بی بی سی صورت گرفته است، شش نفر از هر ده نفر با ممنوعیت روبنده در فرودگاه ها وباجه های کنترل گذرنامه موافق بوده اند.

گروه های اسلامی می گویند این یافته ها ممکن است بازتاب نارضایتی مردم از استفاده از روبنده به دلیل تصویر منفی که رسانه ها ازآن نشان داده اند، باشد.

در اکتبر گذشته جک استرا، رییس فراکسیون اکثریت در مجلس عوام هبر مجلس اعیان بریتانیا گفت که از موکلان زن خود درخواست کرده است که در هنگام ملاقات با وی روبنده خود را بردارند.

این سخنان بحث های دامنه داری دراین کشور برانگیخت.

در این مطالعه از یک نمونه 1004 نفری که نمایانگر جامعه بریتانیا محسوب می شوند پرسیده شده بود که آیا آنها ازممنوعیت دولتی استفاده از روبنده توسط زنان مسلمان که صورت آنها را در اماکن عمومی می پوشاند، پشیبانی می کنند؟

حدود سی و سه درصد از پاسخگویان گفته اند که از این ممنوعیت پشتیبانی خواهند کرد و پنجاه و شش درصد نیز گفته اند که مخالف آن هستند و فقط کمتر از ده درصد دیگر گفته اند که نمی دانند.

در پاسخ به سوال دیگری که نظر آنان را در باره ممنوعیت روبنده در شرایط خاص پرسیده شده بود، شصت و یک درصد از ممنوعیت در فرودگاه ها در هنگام کنترل پاسپورت، پنجاه و سه درصد در دادگاه ها و پنجاه و سه درصد در مدارس پشتیبانی کرده اند.

 اکثریت قابل توجهی از مردم...معتقدند که زنان باید مجاز به پوشیدن هر چیزی که مایل هستند، باشند
 
راجانرا اختر، مجمع حراست از حجاب

آموزش همگانی

حدود 41 درصد از پاسخگویان گفته اند که از ممنوعیت روبنده در محل کار پشتیبانی می کنند در حالی که 56 درصد گفته اند با این ممنوعیت در شبکه ترابری همگانی مخالف هستند.

راجانرا اختر از مجمع حراست از حجاب می گوید که او این یافته را"مثبت" قلمداد می کند زیرا نشانگر آن است که"اکثریت قابل توجهی از مردم...معتقدند که زنان باید مجاز به پوشیدن هر چیزی که مایل هستند، باشند."

او به برنامه امروز شبکه چهار رادیو بی بی سی گفت که یک سوء تفاهم عمومی در این باره وجود دارد که زنان مسلمانی که روبنده می زنند، مجبور به این کار هستند در حالی که در عالم واقعیت، تنها "اقلیت بسیار بسیار ناچیزی" مجبور به این کار هستند.

او می گوید: "ما به عنوان مسلمان، نیازمندیم که مردم را در این باره آموزش دهیم و مطمئن شویم که همه به خوبی درک می کنند که حجاب یک انتخاب است."

وی می گوید: "ما در بریتانیا زندگی می کنیم، جامعه ای دمکراتیک که اکثریت گسترده ای از مردم در این کشور بطور کامل به آن احترام می گذارند و در رشد آن نقش دارند."

رویکرد"نگرش عمومی"

زرین روحی احمد، مدیر اجرایی مجمع مسلمانان بریتانیا می گوید که او با توجه به جنجال رسانه ها در باره روبنده از نتایج این مطالعه شگفت زده نشده است.

وی ادامه می دهد: "اگر امنیت در خطرباشد، مثلا در فرودگاه، البته روبنده باید برداشته شود. اگرعملکرد فرد در انجام وظایفش مثلا در مدرسه را تحت الشعاع قرار دهد، این به خود فرد بستگی دارد که بخواهد به کارش ادامه دهد یا خیر."

وی می گوید که او از مباحثه در باره روبنده استقبال می کند زیرا راهی بالقوه برای از میان برداشتن مرزهای میان مسلمانان و سایر مردم است.

ولی وی تاکید می کند که در برخی مواقع مباحثه در این مورد و از جمله در میان جوامع مسلمانان سخت تر شده زیرا در برخی موارد رسانه ها در باره این موضوع با تناسب درستی برخورد نمی کنند.

منبع : بی بی سی فارسی

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.