روزنامه های بریتانیا: پنجشنبه ۱۶ نوامبر
|
روزنامه های بریتانیا |
تقریبا تمامی روزنامه ها به نوعی به این موضوع نیز پرداخته اند که این آخرین باری بود که آقای بلر در جلسه گشایش پارلمان در مجلس عوام جضور می یافت چرا که او سال آینده در این مقام نخواهد بود.
ایندیپندنت نوشته است: آقای بلر به عنوان یک سیاستمدار نوگرا با برنامه های اصلاحی بلند پروازانه به دفتر نخست وزیری آمد. اما حالا در حالی قرار است این دفتر را ترک کند که چیزی از رنگ و رونق برنامه هایش به جا نمانده و تازه همین برنامه ها تا زمانی که او پست نخست وزیری را ترک می کند، امکان اجرا نخواهند داشت.
دیلی تلگراف به طنز نوشته است که اجرای برنامه هایی که در این جلسه عنوان شد برای دورانی خواهد ماند که آقای بلر مشغول خاطره نویسی و سخنرانی در محافل آمریکایی خواهد بود.
در حالیکه ایندیپندنت به این موضوع اشاره کرده که در جلسه روز گذشته مجلس عوام آقای بلر سرانجام گوردون براون وزیر خرانه داری را بعنوان جانشین پیشنهادی خود برای بر عهده گرفتن پست نخست وزیری معرفی کرد.
روزنامه تایمز از قول دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار نوشته است که آقای بلر نتوانست انتظارات رای دهندگان را برآورده کند و گوردون براون جانشین احتمالی او هم در اشتباه های او سهیم است.
گاردین و فایننشال تایمز سخنان ژنرال ابی زید عالیترتبه ترین مقام نظامی آمریکا در خاورمیانه را مهم دیده اند که خطرات خروج گام به گام نیروهای آمریکا را از عراق، آنگونه که دموکراتها خواسته اند، گوشزد کرده است.
در همین حال، گاردین در گزارشی بقلم سایمون تیسدال نوشته است که جورج بوش به مشاوران ارشد خود گفته است که آمریکا بجای خروج از عراق، باید آخرین فشار را برای پیروز شدن وارد کند.
گاردین نوشته است که نظر آقای بوش این است که ۲۰ هزار سرباز آمریکایی دیگر هم باید به عراق اعزام شوند.
به نوشته گاردین از این نیروی تازه نفس برای تامین امنیت بغداد استفاده خواهد شد.
گاردین در یکی از سرمقاله های خود تحت عنوان " این هم از امپراطوری رم جدید" نوشته است: "هرکسی که آرزو داشت روزی شاهد زوال قدرت آمریکا باشد، آرزویش برآورده شده است."
سرمقاله نویس گاردین ادامه می دهد: "همین چند سال پیش بود که عده ای از پیدایش یک امپراطوری آمریکایی صحبت می کردند و برخی هم بطور جدی از آمریکا با عنوان رم جدید یاد می کردند: یک امپراطوری که در سراسر جهان گسترده بود و رقیبی برای خود نمی شاخت. ... اما شکست جمهوریخواهان در انتخابات کنگره، نابودی قطعی این تفکر را رقم زد."
روزنامه تایمز یکی از سرمقاله هایش را به گزارش سازمان ملل متحد درمورد سومالی و متهم شدن ایران، سوریه، مصر و لیبی به ارسال اسلجه برای جنگجویان مسلمانی که بیشتر نقاط سومالی را تحت کنترل خود دارند اختصاص داده و درباره خطر افزایش تروریسم هشدار داده است.
سرمقاله تایمز یادآوری می کند که اینکه سازمان ملل متحد بر وحود چنین جریانی شهادت می دهد به آن اهمیت ویژه ای می بخشد؛ چرا که به ندرت اتفاق افتاده است که سازمان ملل متحد با ایالات متحده آمریکا استراتژی واحدی داشته باشد.
منبع : بی بی سی فارسی