مروری بر عناوین مهم خبری در هفته نامه های لندن

هفته نامه های چاپ لندن که در شماره امروز خود عمده بحثهای جدی خود را به پیامدهای دگرگونی های سیاسی اخیر در آمریکا اختصاص داده اند، از بررسی مسایل داخلی و منطقه ای نیز غافل نمانده اند.

هفته نامه ساندی تایمز در گزارشی در زمینه سیاست داخلی بریتانیا از قول گوردون براون، وزیر خزانه داری، نوشته است که اگر او نخست وزیر بعدی بریتانیا باشد در دستور کار دولت خود به مبارزه با تروریسم اولویت خواهد داد.

آقای براون در مصاحبه با ساندی تایمز گفته است: "با توجه به سطح تهدید تروریستی، باید منابع و قدرت لازم به پلیس و نیروهای امنیتی داده شود."

ساندی تایمز در سرمقاله ای به قلم سایمون جنکینز با اشاره به تحولات اخیر در عراق و جهان غرب نوشته است که بنظر می رسد آمریکایی ها رفته رفته واقعیات جنگ در عراق را در می یابند؛ در حالیکه بریتانیا همچنان غرق در خیال پردازیهای نظامی است.

این هفته نامه از فکر ایجاد "یک ارتش و پلیس قوی و منظم در عراق" به عنوان خیال پردازی انگلیسی یاد می کند، نظریه انتظار برای پیدا شدن "یک مرد قدرتمند در بغداد" را نوعی خیال پردازی آمریکایی توصیف می کند و می نویسد لندن هم توجیهی بیشتر از توجیهات واشنگتن برای اشتباه های خود در عراق ندارد.

هفته نامه آبزرور، در یکی از گزارشهای اصلی خود از گفتگوی طولانی جورج بوش و تونی بلر، رهبران آمریکا و بریتانیا، درباره تلاش برای تغییر در سیاست های ائتلاف غرب در عراق خبر داده است.

به نوشته آبزرور، تونی بلر بار دیگر در این گفتگو بر درگیر کردن طرفهای منطقه از جمله ایران و سوریه در کوشش برای دستیابی به راه حلی برای بحران عراق اصرار ورزیده است.

آبزرور در یکی از سرمقاله های خود نیز می نویسد اگر تنها یکی از نتایج انتخابات میان دوره ای آمریکا پایان جزمیت گرایی جورج بوش باشد، باید برای این موضوع جشن گرفت.

هفته نامه آبزرور به مناسبت پانزدهمین سال کشته شدن "فرزاد بازفت" خبرنگار ایرانی تبارش توسط نیروهای امنیتی عراق تحت سلطه صدام حسین، در گفتگویی با پدر این خبرنگار یادی از او کرده است.

آبزرور می نویسد عراقی ها بعد از اعدام فرزاد بازفت جسد او را در جعبه ای کنار سفارت بریتانیا در بغداد گذاشتند و وزیر اطلاعات عراق به سفارت خبر داد که "خانم تاچر بازفت را زنده می خواست. ما جنازه اش را تحویل دادیم." به نوشته آبزرور، در واقع صدام نه به اعتراضها و درخواستهای رهبران جهان برای آزادی این خبرنگار ۳۱ ساله وقعی گذاشت و نه احترامی برای عدالت قایل شد.

روزنامه ایندیپندنت در شماره ویژه روز یکشنبه خود درباره وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درمحکومیت حملات اسرائیل به نظامیان در شمال باریکه غزه گزارشی چاپ کرده است.

در این گزارش آمده است این قطعنامه که بریتانیا به آن رای ممتنع داده، پس از انجام تغییرات بسیار برای جلب نظر مخالفان آن به شورای امنیت ارائه شده بود.

ایندیپندنت روز یکشنبه می نویسد که هر دو طرف این درگیری بدون برنده که تنها نتیجه آن افزایش شمار تلفات فلسطینیان است باید در رفتار خود تجدید نظر کنند.

هفته نامه ساندی تلگراف در گزارشی از واشنگتن به قلم فیلیپ شرول نوشته است که مشاوران ارشد جورج بوش، رئیس جمهوری آمریکا، پیش از آغاز رای گیری در انتخابات میان دوره ای آمریکا به او گفته بودند اگر دانلد رامسفلد را از سمت وزارت دفاع کنار بگذارد محافظه کاران برنده اتخابات خواهند بود.

به نوشته ساندی تایمز، بوش با آنکه جانشین رامسفلد را هم تعیین کرده بود، سرسختانه این پیشنهاد را رد کرد.

این هفته نامه می نویسد: "حل نشدن بحران عراق و تن ندادن کره شمالی و ایران به کنار گذاشتن برنامه ای هسته ای شان، جورج بوش را وادار کرد تا نظریه پردازان نومحافظه کار را از دولتش کنار بگذارد و به مردان عاقلی که در دولت پدرش شغلی داشتند روی بیاورد."

منبع : بی بی سی فارسی

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.