روزنامه های بریتانیا: پنجشنبه نهم نوامبر

روزنامه گاردین که هفت صفحه اول خود را به گزارشهایی درباره انتخابات میاندوره ای آمریکا و پیامدهای آن از جمله استعفای دونالد رامسفلد وزیر دفاع آمریکا اختصاص داده، در صفحات پایانی خود نیر در چندین تفسیر و سرمقاله به همین موضوع پرداخته است.
 

در سرمقاله ای تحت عنوان "رفتن دان کافی نیست" گاردین می نویسد وارد کردن رابرت گیتس به صحنه به عنوان جانشین دونالد رامسفلد مثل اضافه کردن تزئینات تازه به کیک قدیمی است.

دیلی تلگراف از دونالد رامسفلد به عنوان تلفات جنگ در عراق یاد کرده است و می نویسد آقای رامسفلد که سه دهه پیش در دولت جرالد فورد جوانترین وزیر دفاع آمریکا بود، در دولت بوش و در سن ۷۴ سالگی سالخورده ترین رئیس پنتاگون در تاریخ آمریکا به شمار می آمد.

دیلی تلگراف در سرمقاله خود می نویسد پیام برکناری رامسفلد این است که "مشکل از جنگ است".

روزنامه ایندیپندنت هم تیتر درشت صفحه اول خود را روی عکس تمام صفحه ای جورج بوش چاپ کرده و در آن نوشته است: "اشکال کار از جنگ است، نادان!"

اما خبر مهم این روزنامه بعد از پیامدهای انتخابات میاندوره ای آمریکا این است که پژوهشها نشان می دهد که در آینده با پیوند سلولهای حساس به نور می توان به نابینایان بینایی بخشید.

در این گزارش آمده است که اگر موفقیت این شیوه عمل تضمین شود، تنها در بریتانیا سیصدهزار نابینا می توانند به بازگشت بینایی شان امیدوار باشند.

روزنامه تایمز می نویسد که در نتیجه انتخابات اخیر در آمریکا پرزیدنت بوش حالا با دورنمای تیره و تار سهیم کردن دموکراتها در قدرت رویاروست.

این روزنامه می نویسد رابرت گیتس که از او به عنوان جانشین دونالد رامسفلد نام برده می شود رئیس پیشین سازمان اطلاعاتی آمریکا (سیا) و طرفدار مذاکره مستقیم با ایران است.

تایمز در سرمقاله خود نیز در این زمینه نوشته است: "جورج بوش اینک خود را در وضعیتی می بیند که پیش از او دوایت آیزنهاور، رونالد ریگان و بیل کلینتون هم در آن قرار داشته اند، با این حال هرسه رئیس جمهور پیشین در پایان دوران زمامداری خود از این موقعیت سربلند بیرون آمدند.

با این حال نویسنده سرمقاله تایمز می پذیرد که آقای بوش نسبت به اسلاف خود در موقعیت دشوارتری قرار دارد.

فایننشال تایمز که از آقای رامسفلد به عنوان معمار استراتژی آمریکا در جنگ عراق یاد کرده در سرمقاله امروز خود روز انتخابات میاندوره ای را روزی خوب برای دموکراسی آمریکایی نامیده است.

در سرمقاله این روزنامه آمده است: "نتیجه انتخابات روی هم رفته رضایتبخش است چون آمریکاییها سرانجام شروع به پاسخگو کردن رهبری حزب جمهوریخواه و دولت بوش کرده اند و از آنها برای بی کفایتی، تحقیر قانون و کشاندن آمریکا به مهلکه خاورمیانه پاسخ طلبیده اند".

فایننشال تایمز در ادامه این سرمقاله به دموکراتهای آمریکا هشدار داده تا در آستانه برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در آمریکا در سال ۲۰۰۸ از پروبال دادن به عناصر "مردمفریبی" که در ایالات مختلف در صفوف آنها هستند، پرهیز کنند.

منبع : بی بی سی فارسی

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.