پنتاگون برای جایگزینی بمب‌های سنگرشکن «چکش نیمه‌شب» قرارداد ۱۰۰ میلیون دلاری امضا کرد

یورونیوز: اسناد رسمی در سامانه تدارکات دولتی ایالات متحده ابعاد تازه‌ای از سفارش پنتاگون برای خرید سنگرشکن‌های فوق‌سنگین آمریکا را فاش کرده است.

بر اساس این مستندات، نیروی هوایی آمریکا در قراردادی اضطراری و انحصاری با شرکت بوئینگ، بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای جایگزینی دوباره بمب‌های ۱۳ تنی GBU-57 اختصاص داده است.


تسلیحاتی که بخش عمده‌ای از دارایی‌های آماده‌باش «فرماندهی ضربت جهانی» را تشکیل می‌دادند و در جریان عملیاتی موسوم به «چکش نیمه‌شب» در ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ (۲۱ ژوئن ۲۰۲۵) علیه تاسیسات هسته‌ای ایران به کار گرفته شدند.
ساخت این بمب‌های سنگرشکن و غول‌پیکر بسیار زمان‌بر است
یکی از نکات مهم مطرح شده در این گزارش، زمان طولانی مورد نیاز برای بازسازی این توان است. با وجود امضای قرارداد در اوایل سال ۲۰۲۶، نخستین سری از قطعات جایگزین تا ۱۰ ژانویه ۲۰۲۸ تحویل داده نخواهد شد. چرا که ساخت این نفوذگرهای غول‌پیکر به دلیل پیچیدگی‌های متالورژیکی و زنجیره تامین، فرآیندی بسیار زمان‌بر است.

در متن سند به صراحت هشدار داده شده که هرگونه تاخیر در جایگزینی این بمب‌ها می‌تواند منجر به «تلفات جانی» در عملیات‌های آینده شود. تعداد دقیق بمب‌های خریداری شده در این قرارداد فاش نشده است.
بازگرداندن آمادگی رزمی فرماندهی ضربت جهانی پنتاگون
به گزارش «انجمن نیروهای هوایی و فضایی» در جریان عملیات چکش نیمه‌شب بمب‌افکن‌های رادارگریز B-2 Spirit در مجموع ۱۴ بمب سنگرشکن را روی اهداف رها کردند. هر بمب‌افکن حامل دو بمب سنگرشکن‌ فوق‌سنگین بود که در جریان آن، شش بمب بر روی سایت فردو و دو بمب بر روی سایت نطنز پرتاب کردند. عملیات چکش نیمه‌شب نخستین استفاده رزمی تاریخ از این بمب‌های ۱۳ تنی (۳۰ هزار پوندی) محسوب می‌شود. اسناد منتشر شده تصریح می‌کنند که این اقدام برای بازگرداندن آمادگی رزمی و اطمینان از اینکه فرماندهی ضربت جهانی پنتاگون دارایی‌های لازم برای طرح‌های جنگی استراتژیک را در اختیار دارد، الزامی است.

پنتاگون اعلام کرده است که این خرید اضطراری، آخرین مرحله از تولید سیستم فعلی ابر‌سنگرشکن ۱۳ تنی MOP خواهد بود. ارتش آمریکا به دلیل وابستگی شدید به تکنولوژی انحصاری بوئینگ، تصمیم گرفته است به سمت پروژه «نفوذگر نسل جدید» (NGP) حرکت کند. سلاح آینده قرار است سبک‌تر و پیشرفته‌تر باشد.
تعیین ضرب‌الاجل یک‌ماهه واشنگتن برای تهران
دونالد ترامپ در جدیدترین موضع‌گیری خود، ضرب‌الاجلی یک‌ماهه برای ایران تعیین کرده تا در خصوص مسیر توافق به نتیجه برسد و هشدار داده است که در غیر این صورت، دولت آمریکا وارد «فاز دوم» اقدامات خود خواهد شد؛ مرحله‌ای که به گفته او برای تهران خوشایند نخواهد بود.

این در حالی است که مقام‌های ایران از جمله علی شمخانی، دبیر شورای دفاع با تاکید بر خط قرمز بودن توان موشکی، هشدار داده‌اند که هرگونه ماجراجویی جدید با پاسخی قاطع و پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد.
«فشار حداکثری» بیخ گوش ایران
دونالد ترامپ در یک ماه اخیر با هدف تشدید «فشار حداکثری» و ایجاد آن‌چه خود «آرمادای بزرگ» (ناوگان عظیم) نامیده، گسیل تجهیزات نظامی بی‌سابقه‌ای را به سمت مرزهای ایران رهبری کرده است. محور اصلی این لشکرکشی، اعزام ناو هواپیمابر «یواس‌اس آبراهام لینکلن» به همراه ناوشکن‌های مجهز به موشک‌های کروز تاماهاوک و سیستم پدافندی ایجیس به خاورمیانه است؛ در حالی که گزارش‌ها حاکی از آماده‌باش و حرکت دومین ناو گروه هواپیمابر، یعنی «یواس‌اس جرالد فورد» (بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر جهان)، از دریای کارائیب به سمت منطقه برای ایجاد یک آرایش نظامی مشتکل از دو ناو علیه تهران است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
hamid4053 - اصفهان، ایران
هدف حکومت غیرقانونی اشغالگر منفور ایرانی کش اسلامی از این جهت برایش نابودی ایران از طریق جنگ اهمیتی ندارد چون این اسلامیستهای وحشی قسم خورده نابودی ایران عزیز هستند. اینها با جنگ ایران را میخواهند نابود کنند. خاک بر سر مزدوران و طرفداران تهی مغز این اشغالگران که این را درک نمیکنند که ایران خانه اینها هم هست و به خاطر پول در مقابل هموطنان خود می ایستند و هموطنان آزادیخواه را به شهادت میرسانند. پاینده باد ایران مرگ بر اشغالگران وحشی اسلامی و طرفداران تهی مغزشان
شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +324شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +266محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +211دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند