افزایش نگرانی‌ها از پیامدهای وخیم اقتصادی در پی رونمایی از بنزین سوپر ۸۰ هزار تومانی

صدای آمریکا: برخی رسانه‌های داخلی در ایران گزارش داده‌اند که بنزین سوپر وارداتی در نخستین روز عرضه در جایگاه‌های سوخت سیار، با قیمت هر لیتر ۸۰ هزار تومان به فروش رسیده است. بر اساس اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، این بنزین سوپر وارداتی توسط بخش خصوصی توزیع می‌شود و عرضه آن بدون یارانه دولتی انجام می‌گیرد.

پیش‌تر قیمت پایه بنزین سوپر وارداتی در بورس انرژی ایران ۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان به ازای هر لیتر تعیین شده بود، اما قیمت نهایی آن در جایگاه‌های سیار به‌طور رسمی اعلام نشده است. نرخ ۸۰ هزار تومان بر اساس گزارش‌های میدانی رسانه‌های داخل ایران عنوان شده است.


حکومت ایران ماه گذشته هم‌زمان با اجرای تغییرات در نظام سهمیه‌بندی سوخت، قیمت سوم بنزین را ۵ هزار تومان تعیین کرد.قیمت‌گذاری سوخت از ۲۲ آذر ۱۴۰۴ آغاز شده است. این تصمیم در ادامه سیاست‌های اصلاح قیمت سوخت و مدیریت مصرف اتخاذ شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی در این زمینه اعلام کرده است که «افزایش دو هزار تومانی قیمت بنزین اهمیت چندانی نداشته» و هدف اصلی دولت، «تغییر الگوی مصرف و رفتار مصرف‌کنندگان» بوده است. او همچنین هزینه‌های تحمیلی، از جمله واردات سالانه حدود ۶ میلیارد دلار بنزین، را از عوامل محدودکننده تصمیم‌گیری دولت عنوان کرده است.

با توجه به قیمت اعلامی بنزین سوپر وارداتی، هزینه سوخت‌گیری برای خودروهایی با باک ۷۰ لیتری به بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ رقمی که در مقایسه با نرخ‌های پیشین بنزین، افزایش چشمگیری داشته و می‌تواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی قابل‌توجهی برای مصرف‌کنندگان به همراه داشته باشد.

افزایش تازه قیمت بنزین یادآور اعتراضات خونین آبان ۱۳۹۸ است؛ اعتراضاتی که پس از افزایش شدید و ناگهانی قیمت بنزین آغاز شد و نیروهای جمهوری اسلامی به دستور علی خامنه‌ای صدها معترض را کشتند. از آن زمان تاکنون نیز موج‌های دیگری از اعتراضات در ایران رخ داده است.

ایران با وجود برخورداری از یکی از بزرگ‌ترین ذخایر نفت و گاز جهان، در نتیجه سال‌ها کمبود سرمایه‌گذاری، ناکارآمدی مدیریتی در جمهوری اسلامی، فساد مالی و تخصیص منابع به گروه‌های نیابتی، با فرسودگی گسترده در صنعت انرژی خود مواجه شده است. پیامد این وضعیت آن است که کشور نه‌تنها در تأمین پایدار انرژی داخلی دچار مشکل است، بلکه ناچار به استفاده از سوخت‌هایی شده که نقش قابل‌توجهی در تشدید آلودگی هوای شهرها دارند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • درخواست حمید رسایی برای نمایش اعدام تصویربرداران مناطق حمله شده / حامیان حکومت: سید مجید نقطه زن ترامپ رو محکم بزن
  • اعزام چتربازان آمریکایی؛ جنگ ترامپ و سپاه در خلیج فارس/ تهدید سپاه به اشغال بحرین و امارات
  • بازداشت رییس موسسه توانبخشی کودکان پس از مخالفت با استقرار نیروهای سپاه
  • واکنش مردم به احتمال مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا: «فقط می‌خواهم آنها بروند»
  • راز مگوی پسرعموهای دم‌بریده؛ چرا شامپانزه‌ها عاشق الکل‌ هستند؟
  • «اخراج خیلی محترمانه آرش اعلایی از اینترنشنال» و واکنش او + ویدیو
  • نخست‌وزیر قطر در گفتگو با تاکر کارلسن: خلیج‌فارس آلوده شود، سه روز بیشتر زنده نمی‌مانیم
  • پنهان کردن تسلیحات و پرتابگر‌های موشک (لانچر) در جاده‌ها و تونل‌های بین شهری
  • وقتی شرکت های تولید کننده مواد غذایی در روز روشن به شما دروغ می گویند - تصویری
  • دوران محمدرضا شاهی؛ فاجعه‌ ۵۷ (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتاد و نهم
  • +245پیام نوروزی یاسمین پهلوی: نوروز را به نام جاویدنامان میهن گرامی می‌داریم
  • +240سردار نائینی، سخنگوی سپاه و اسماعیل احمدی، معاون رییس سازمان بسیج، کشته شدند
  • +189پیام نوروزی شاهزاده رضا پهلوی: در سال پیش رو، رژیم ضحاکی را برای همیشه در خاک خواهیم کرد
  • +172شاهزاده رضا پهلوی:ایران، جمهوری اسلامی نیست، به زیرساخت‌ها حمله نکنید رژیم ایران را هدف بگیرید
  • +162نتانیاهو از تلاش شاهزاده رضا پهلوی برای تشکیل دولت انتقالی حمایت کرد: نیرویی مثبت برای آینده ایران است
  • +129روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +122مسخره کردن پیام تبریک عید فطر پزشکیان به کشورهای همسایه توسط یک عضو برجسته خاندان سعودی
  • +121دختر علی لاریجانی در دو پرده؛ در آمریکا و در ایران بعد از کشته شدن پدرش
  • +115شاهزاده رضا پهلوی: برای دوران گذار به نیروهای درون حاکمیتی نیاز داریم
  • +111کشته شدن ۱۳ نیروی بسیجی در حمله‌ای به یک ایست بازرسی در تبریز