خشم عمومی از اعدام عقیل کشاورز: قربانی کردن شهروندان برای جبران حقارت در جنگ

ایران اینترنشنال- ده‌ها تن از شهروندان و کاربران رسانه‌های اجتماعی با هشتگ کردن نام عقیل کشاورز، به اعدام این جوان دانشجو واکنش نشان دادند. بسیاری از این پیام‌ها با اشاره به انتساب اتهام «جاسوسی» به او نوشتند جمهوری اسلامی انتقام شکست از جاسوس‌های واقعی را از مردم بی‌گناه می‌گیرد.

حکم اعدام این دانشجوی ۲۷ ساله رشته معماری دانشگاه شاهرود، صبح شنبه ۲۹ آذر در زندان ارومیه اجرا شد.


اطلاعاتی که ۲۷ آذر به ایران‌اینترنشنال رسید، نشان می‌داد کشاورز خردادماه هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه بازداشت و از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم شده بود.

مهدی یراحی، آهنگساز و خواننده معترض، با استفاده از هشتگ نام عقیل کشاورز در ایکس نوشت: «صحبت حکام، ظلمت شب یلداست / نور ز خورشید جوی بو که برآید.»

کاربر دیگری خطاب به جمهوری اسلامی گفت: «می‌کُشید، چون می‌ترسید... و این ترس شما را از پا در خواهد آورد.»

شماری از شهروندان با اشاره به گرایش سیاسی این جوان، افرادی را که پیش‌تر معترضان پادشاهی‌خواه را «عامل اسرائیل» خوانده بودند، زمینه‌ساز چنین اعدامی معرفی کردند.

کاربری در همین زمینه نوشت: «لعنت به هر کدام از شمایی که حتی سر سوزنی به بقای این نظام خونخوار کمک می‌کنید.»

شهروندی با اشاره به طرح اتهام «همکاری» با سازمان مجاهدین خلق، موساد و ارتش اسرائیل علیه کشاورز نوشت: «لعنت ابدی بر این حکومت و حامیانش.»

خبرگزاری میزان، رسانه وابسته به قوه قضاییه، پیش‌تر در گزارشی کشاورز را «مامور موساد و ارتش رژیم صهیونیست» نامید و «جرم» او را «جاسوسی» به نفع اسرائیل، «ارتباط و همکاری اطلاعاتی» با این کشور و «تصویربرداری از اماکن نظامی و امنیتی» جمهوری اسلامی اعلام کرد.

این خبرگزاری حکومتی افزود «اعضای خانواده وی دارای گرایشات سلطنت‌طلبانه بوده و عموی او نیز دارای سوابق عضویت و هواداری» از سازمان مجاهدین خلق بوده است.

ده‌ها شهروند در شبکه اجتماعی ایکس، اتهام «جاسوسی» به این دانشجوی اهل اصفهان را ساختگی و بی‌اساس خواندند.

یک کاربر یادآوری کرد عنوان جاسوس به کسی اطلاق می‌شود که به اسرار طبقه‌بندی‌شده‌ دسترسی دارد و آن‌ها را به دشمن می‌رساند.

او در ادامه خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی افزود یک دانشجوی معماری به چه اسراری دسترسی داشته که اعدامش کردید؟

خبرنامه امیرکبیر در مطلبی با عنوان «جنایت در بامداد» نوشت کشاورز در طول دوران تحصیل خود در حوزه‌های معماری و شهرسازی فعالیت داشت و حاصل تحقیقات او، انتشار دست‌کم دو مقاله در مجلات، چهار مقاله کنفرانسی و یک ترجمه کتاب بود.

محورهای این آثار علمی معماری هم‌ساز با اقلیم، طراحی فضاهای مسکونی در اقلیم گرم و خشک، و مباحث مرتبط با رنگ و ادراک در معماری عنوان شده است.

یک شهروند با انتقاد از ادامه سیاست سرکوبگرانه جمهوری اسلامی نوشت: «یک مشت جاسوس یک دانشجو را اعدام کردند.»

برخی نیز با یادآوری جمله نوید افکاری، از معترضان اعدام‌شده سال‌های اخیر، تاکید کردند جمهوری اسلامی برای طناب دارش دنبال گردن می‌گردد.

کاربری در ایکس خطاب به مقام‌های حکومت ایران نوشت: «شما انتقام تحقیرشدنتان به دست جاسوس‌ها را از یک بی‌گناه گرفتید.»

پیش از این، شبکه حقوق بشر کردستان نهاد بازداشت‌کننده کشاورز را سازمان اطلاعات سپاه پاسداران اعلام کرده بود.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو ۲۸ آذر گزارش داد از آغاز سال ۲۰۲۵ میلادی تاکنون ۱۷ نفر در ایران به اتهام همکاری با اسرائیل اعدام شده‌اند که ۱۵ نفر از آنها پس از آغاز جنگ ایران و اسرائیل به دار آویخته شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند پس از جنگ ۱۲ روزه، بیش از ۷۰۰ نفر به ظن «جاسوسی» یا «همکاری» با اسرائیل بازداشت شده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
ASH. ASH - هنگ کنگ ، هنگ کنگ

همش در تاریخ ثبت میشه که چه قوم نامرد ذلیل و خونخواری بر ما حکومت کردند که بهشون میگن اولاد پیغمبر
شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۳
۵۱
david1980 - لندن، انگلستان

جریان نوشدارو شده کار ما ایرونیا...
شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۵
۳۶
arian1 - ابادان، ایران

روزی که ورق برگردد از کوچک و بزرگتان نخواهیم گذشت و انتقام خون این جوانان را از تک تک شما الله پرستان خونخوار خواهیم گرفت
شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۲
۴۹
maradona - براتیسلاوا، اسلوواکی
جالب این جاست اطلاعات ارتش گرفته اتش و سپاه کاری نتوانسته بکنه
شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +356شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +272شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +260شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +209رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +175پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +157پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +156علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +130استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +129یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد