مهدی کروبی: وضعیت زندان‌های جمهوری اسلامی شرم‌آور است

مهدی کروبی در جمع شماری از زندانیان سیاسی از وضعیت زندان های جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرده استبی بی سی: مهدی کروبی، از چهره‌های سیاسی منتقد حکومت ایران در دیدار با جمعی از زندانیان سیاسی سابق گفته است که «وضعیت زندان‌های جمهوری اسلامی شرم‌آور است.»

آقای کروبی گفته است: «زندانی امانت است و حکومت در محافظت از سلامت و جان او مکلف است اما متأسفانه خبرهای بسیار تلخی از وضعیت زندان‌ها در شهرستان‌ها و تهران می‌رسد که کوچک‌ترین رعایت‌های انسانی و اخلاقی در آن نمی‌شود.»


او گفته «اخیرا گزارش‌های بدی از زندان زنان قرچک مطالعه کردم که زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در وضعیت بسیار ناهنجاری دوران زندان خود را سپری می‌کنند.»

زندان قرچک در ورامین مختص زنان است. اتحادیه‌ اروپا، ایالات متحده، بریتانیا و کانادا این زندان و روسای آن را به‌دلیل «نقض فاحش حقوق بشر در آن» تحت تحریم قرار داده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها از ایران، اواخر هفته‌ گذشته حدود ۷۰ نفر از زنان زندانیان سیاسی که پس از حمله‌ اسرائیل به زندان اوین به زندان زنان قرچک منتقل شده بودند، دوباره به زندان اوین منتقل شدند.

گزارش شده که زنان زندانی با جرایم عمومی همچنان در قرچک نگهداری می‌شوند.
پس از حمله اسرائیل به زندان اوین، شماری از زنان زندانی آن به زندان قرچک ورامین منتقل شدندمنابع حقوق‌بشری می‌گویند انتقال زندانیان سیاسی زن به اوین پس از مرگ سمیه رشیدی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک انجام می‌گیرد. مرگ این زندانی به‌دلیل آنچه عدم رسیدگی پزشکی عنوان شد، موجی از اعتراضات ازجمله اعتراض زندانیان سیاسی را برانگیخت.

نهادهای حقوق بشری از جمله شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی را «وخیم» اعلام کرده و از مقام های ایرانی خواسته‌اند که به تعهدات بین المللی ایران در رعایت حقوق شهروندان این کشور از جمله زندانیان، پایبند باشند.

آقای کروبی در بخشی از اظهارات خود گفته است که «عقل و تدبیر حکم می‌کند روند بازداشت‌های بی‌رویه متوقف شود، پروژه‌ اعتراف‌گیری پایان پذیرد و قضات از مجازات‌های جایگزین، به‌جای حبس استفاده کنند.»

به گزارش سحام‌نیوز، رسانه نزدیک به آقای کروبی، پروانه سلحشوری و حسین لقمانیان از حاضران در این دیدار بودند. این دو نماینده سابق مجلس ایران سابقه بازداشت را دارند.

بر این مبنا، محمود دردکشان، مهدی محمودیان و عبدالله مومنی هم که سابقه زندان را دارند در در دیدار با آقای کروبی «از تجربیات و مشاهدات خود از وضعیت اسف‌بار زندان‌ها سخن گفتند.»

آقای کروبی درباره شرایط زندان‌ها گفته است: «اسلام با چنین رفتاری بیگانه است و هیچ حکومتی هم با زور و تزویر پایدار نمانده و یقین داشته باشید اگر بنا باشد درِ بر همین منوال بچرخد، دیگر نه از تاک نشان ماند و نه از تاک‌نشان.»

مهدی کروبی اردیبهشت سال جاری و پس از ۱۴ سال از حبس خانگی خارج شد. آقای کروبی در کنار میرحسین موسوی، نخست وزیر پیشین ایران، به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ اعتراض داشت.

آقای موسوی در کنار همسرش زهرا رهنورد که دیگر چهره برجسته جنبش سبز بود همچنان در حصر خانگی است. او خواهان برگزاری همه‌پرسی برای گذار از قانون اساسی فعلی است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
shirzan - برلین، آلمان
چه چیز این حکومت شرم آور نیست که این یکی باشه
شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۰
۶۳
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
شرم‌آور وجود حکومت انسان‌ستیز اسلامی بعد از ۴۶ سلام است با سرکوب ملت با اسارت با شکنجه با اعدام 😡 اگر دین رسمی جامعه اسلام نبود همان روزهای اول انقلاب ننگین، شورش ۵۷ خوابانده شده و به شرمساری امثال تو نمی‌رسید!
شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۰
۶۳
آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
*بعد از ۴۶ سال ....
شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳
۵۰
Persian2600 - استکهلم، سوئد
زکی، کل اخوند دزد لواطکار و ارزشی هزار پدر و جمهوری کثیف جمهوری اسحالی ۴۷ ساله که شرم اوره.
شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +201رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +128جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +124درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +98پیام شاهزاده رضا پهلوی به دانشجویان: در این فشار و خفقان، امید به تغییر را از دست ندهید
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند