سه دانشمند آمریکایی و ژاپنی برنده نوبل پزشکی ۲۰۲۵ در زمینه «تحمل ایمنی محیطی» شدند

برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۵ از راست به چپ: مری ای. برونکو، فرد رمسدل و شیمون ساکاگوچی
دویچه وله: جایزه نوبل پزشکی در سال ۲۰۲۵ مشترکا به دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند ژاپنی تعلق گرفت. به گفته کمیته نوبل کشفیات این دانشمندان زمینه‌ساز توسعه درمان‌هایی برای سرطان و بیماری‌های خودایمنی شده است.

مؤسسه کارولیسنکا مستقر در سوئد که وظیفه انتخاب برنده جایزه نوبل در رشته فیزیولوژی و پزشکی را بر عهده دارد، روز دوشنبه ششم اکتبر (۱۴ مهر) مری ای‌. برانکو و فرد رَمسدل، دو دانشمند آمریکایی و شیمون ساکاگوچی، دانشمند ژاپنی را به دلیل کشفیات‌شان در زمینه "تحمل ایمنی محیطی" برنده جایزه نوبل پزشکی در سال ۲۰۲۵ اعلام کرد.


مری برانکو مدیر ارشد برنامه‌ها در مؤسسه زیست‌شناسی سامانه‌ها در شهر سیاتل است. فرد رمسدل مشاور علمی شرکت "سوناما بایوتراپیوتیکس" در سان‌فرانسیکو است و دکتر ساکاگوچی نیز در مرکز تحقیقات مرزی ایمنی‌شناسی در دانشگاه اوساکا ژاپن تدریس می‌کند.

کمیته نوبل در بیانیه‌ای اعلام کرد کشفیات این دانشمندان "زمینه‌ساز شکل‌گیری حوزه جدیدی به نام تحمل ایمنی محیطی و موجب توسعه درمان‌هایی برای سرطان و بیماری‌های خودایمنی" شد. در این بیانیه با تقدیر از کشفیات این سه پژوهشگر آمده است: «این دستاوردها همچنین ممکن است به موفقیت بیشتر در پیوند اعضا منجر شود.»

به گفته کمیته نوبل در حال حاضر چندین درمان مبتنی بر تحقیقات این دانشمندان تحت آزمایش‌های بالینی قرار دارند.

توماس پرلمن، دبیرکل کمیته نوبل، اعلام کرد او فقط توانسته صبح دوشنبه از طریق تماس تلفنی شخصا این خبر را به دکتر ساکاگوچی اطلاع دهد، اما برای برانکو و رمزدل تنها توانسته پیام صوتی بگذارد.

تحول ایمنی محیطی یکی از مکانیسم‌هایی است که بدن از طریق آن سیستم ایمنی را از حمله به بافت‌های خودی باز می‌دارد و آن را برای مقابله با عوامل بیگانه متمرکز می‌سازد. تحقیقات این دانشمندان در این زمینه به سال ۱۹۹۵ باز می‌گردد. در آن زمان شیمون ساکاگوچی نخستین کشف کلیدی را انجام داد و در سال ۲۰۰۱ نیز برانکو و رمزدل موفق به یک کشف مهم دیگر در این حوزه شدند.

دکتر ساکاگوچی دو سال بعد تمامی این یافته‌ها را به یکدیگر پیوند داد و پایه‌گذار درکی جامع از این پدیده شد.

مراسم رسمی اعطای جوایز نوبل دهم دسامبر، همزمان با سالگرد درگذشت آلفرد نوبل، بنیانگذار این جایزه، برگزار می‌شود. سه برنده جایزه نوبل پزشکی امسال مشترکا مبلغ ۱۱ میلیون کرون (تقریبا ۱.۲ میلیون دلار) را با یکدیگر سهیم خواهند شد.

جوایز نوبل فیزیک به ترتیب در روز سه‌شنبه هفتم اکتبر، نوبل شیمی روز چهارشنبه و نوبل ادبیات روز پنج‌شنبه اعلام خواهند شد. جایزه نوبل صلح در روز جمعه و نوبل اقتصاد روز دوشنبه ۱۳ اکتبر اعلام می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +397شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +334شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +279شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +255رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +199علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +178پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +164پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +161برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +152ویدیوی برخورد یک شهروند با یک فرد حامی حکومت در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
  • +147استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای