فرمان ترامپ: آمریکا به قطر تضمین امنیتی می‌دهد و حمله به آن را تهدید خود می‌داند

بی بی سی: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با امضای یک فرمان اجرایی به قطر تضمین امنیتی داده و گفته است که هر حمله به این کشور، تهدیدی علیه آمریکا محسوب خواهد شد.

در این فرمان آمده است: «ایالات متحده هر گونه حمله به قلمرو، حاکمیت یا زیرساخت‌های حیاتی قطر را به عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت ایالات متحده تلقی می‌کند.»


مطابق این فرمان، در صورت حمله به قطر، آمریکا «همه ابزارهای قانونی و مناسب»، اعم از دیپلماتیک، اقتصادی و در صورت نیاز نظامی را برای دفاع از منافع خود و قطر به کار خواهد گرفت.

آمریکا پس از آن به قطر تضمین امنیتی داده که اسرائیل برای کشتن رهبران حماس به دوحه حمله هوایی کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در جریان سفر اخیرش به آمریکا در تماسی تلفنی از تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، عذرخواهی کرد.
آقای ترامپ پیشتر از حمله اسرائیل در دوحه ابراز ناخشنودی کرده بودکاخ سفید عکسی منتشر کرده که نشان می‌دهد در حالی که تلفن روی پای آقای ترامپ است، آقای نتانیاهو گوشی را به دست گرفته و در حال صحبت است.

قطر گفته است نقش خود به عنوان میانجی بین اسرائیل و حماس را از سر می‌گیرد.

مشخص نیست که تضمین امنیتی آمریکا به قطر در عمل چگونه اجرایی خواهد شد. معمولا توافق‌ها و پیمان‌های بین‌المللی آمریکا باید به تایید مجلس سنای این کشور برسند، اما سابقه دارد که روسای جمهور آمریکا بدون تایید سنا به یک توافق بین‌المللی بپیوندند، توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران (برجام) از این جمله بود.

دونالد ترامپ گفته است که آمریکا و قطر با همکاری نزدیک و منافع مشترک به هم پیونده خورده‌اند و قطر یک متحد پایدار در مسیر صلح و ثبات است.

آقای ترامپ گفته است که در بستر چنین تاریخی و در سایه تهدیدهای مداوم علیه قطر، آمریکا تصمیم گرفته که امنیت و تمامیت ارضی قطر را علیه تهدیدهای خارجی تضمین کند.

پیش از حمله اسرائیل به دوحه، در جریان جنگ ۱۲ روزه هم ایران به پایگاه هوایی آمریکا در قطر حمله موشکی کرده بود.

از پایگاه العدید، که در کنار نیروی هوایی قطر و نیروی هوایی بریتانیا، میزبان نیروی هوایی آمریکا هم هست، به عنوان بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه یاد می‌شود.

کمتر از دو هفته پیش از اعلام تضمین امنیتی آمریکا به قطر، عربستان سعودی و پاکستان یک پیمان دفاعی امضا کردند و از این پس هر حمله‌ای علیه یکی از این دو کشور، به‌ عنوان اقدامی خصمانه علیه هر دوی آنها تلقی می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
paksan - ایران، ایران
جوک بود خخخ. یعنی توافقهای قبلی مگه چی بوده؟ زنگ در خانه رو زد و فرار کرد یعنی همین...
‌چهارشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم