سمیه رشیدی،کارگر ۴۲ ساله خیاط‌خانه و زندانی سیاسی زندان قرچک، «در بیمارستان» جان باخت

 سمیه رشیدی، ۴۲ سالهرادیو فردا: میزان، خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی، خبر داد که سمیه رشیدی،‌ زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک، «در بیمارستان» جان باخته است.

سمیه رشیدی، ۴۲ ساله و کارگر خیاط‌خانه، پس از چند روز کما در «بیمارستان مفتح» ورامین جان باخته است.


در پی انتشار این خبر، دو هم‌بندی خانم رشیدی به رادیوفردا گفتند که او «بیماری صرع داشت، مدام تشنج می‌کرد و دچار سردردهای شدید بود، هربار به پزشک زندان مراجعه می‌کرد به او می‌گفتند که تمارض می‌کند و او را به بند بازمی‌گرداندند»

به گفته این دو نفر که نخواسته‌اند نام‌شان فاش شود، سمیه رشیدی «وضعیت خوبی نداشت و وکیل هم نداشت که بتواند پیگیری کند. برایش قرار وثیقه صادر شده بود اما خانواده او توان تامین وثیقه را نداشت. سه‌شنبه هفته قبل به پزشکی قانونی منتقل شد امیدوار بود که بتواند عدم تحمل کیفر بگیرد و آزاد شود اما در راه حالش بد می‌شود. او را به جای اینکه به بیمارستان منتقل کنند به بند برگرداندند که تشنج شدید کرد و افتاد. دهانش قفل شده بود و باز نمی‌شد و به بیمارستان منتقلش کردند.»

او از جمله زندانیانی بود که در پی حمله اسرائیل به ساختمان زندان اوین به زندان قرچک منتقل شدند.

الهه محمدی، خبرنگار، در شبکه ایکس تأیید کرده بود که سمیه رشیدی همچون خود او از بازداشتی‌های «زن، زندگی، آزادی» بوده و چند ماه پیش بار دیگر، این بار در اردیبهشت‌ماه سال جاری به اتهام «شعارنویسی» در جوادیه تهران دستگیر و زندانی شده است.

خبرگزاری رسمی قوه قضاییه روز پنج‌شنبه، سوم مهرماه، خانم رشیدی را متهم کرد که با گروه مجاهدین خلق ارتباط داشته است.

خبر جان باختن این زندانی سیاسی چهار روز پس از آن منتشر می‌شود که رسانه‌های حکومتی در ایران از جمله خبرگزاری تسنیم در گزارشی یکسان خانواده او را متهم کردند که از ارائه وثیقه برای آزادی‌اش «خودداری کرده‌اند».

این در حالی است که در بسیاری از موارد خانواده‌ها از تأمین مبلغ وثیقه ناتوانند، نکته‌ای که هم‌بندی‌های او هم به رادیوفردا گفته‌اند.

در همین گزارش که همچون خبر روز پنج‌شنبه از او با عنوان «س. ر.» یاد می‌کند آمده بود: «متهم در روز‌های گذشته به دستور پزشک زندان و با موافقت مقام قضایی برای ادامه روند درمان به بیمارستان منتقل شده است.»

میزان روز پنج‌شنبه در این باره نوشت: «[متهم] در روز ۲۴ شهریور با علائم تهوع و تشنج به بهداری زندان منتقل شده و پس از انجام اقدامات درمانی اولیه، جهت انجام روند تکمیلی درمان به بیمارستان اعزام شده است.»

به گفته منابع رادیوفردا، رشیدی «در بیمارستان مفتح ورامین به کما رفت و پزشکان گفته بودند که هیچ امیدی نیست. سطح هوشیاری‌اش به چهار رسیده بود. دکتر گفته بود که تنها معجزه می‌تواند جان او را نجات دهد.»

در ایران، مقامات زندان معمولا در برابر فرستادن زندانیان سیاسی به بیمارستان برای درمان تا آخرین لحظه مقاومت می‌کنند و فقط در شرایط وخیم به این کار رضایت می‌دهند.

توماج صالحی، خواننده و ترانه‌سرای مخالف حکومت، پیشتر درباره سمیه رشیدی نوشته بود: «سمیه رشیدی ماه‌ها درحالی‌که نیاز به رسیدگی پزشکی فوری داشت، نادیده گرفته شد و حالا بخاطر این بی‌توجهی‌ها در کماست.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
محمد بی قر - مادرید، اسپانیا

نمی‌بخشیم نه فراموش می‌کنیم
‌پنجشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
۴۴
paksan - ایران، ایران

مجاهدین خلق !!! داستان مزدوری و خیانت . هیچکس در ایران اهمیتی نمیده چون اینها جز خیانت و تخریب ایران کاری نکردند و آزادی خواهی اینها وحشتناکترین اتفاق برای مردم ایران هستش
‌پنجشنبه ۰۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +398شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +338شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +256رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +201علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +184پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +162برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +153ویدیوی برخورد یک شهروند با یک فرد حامی حکومت در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
  • +148استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +142دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +138پیام‌های شهبانو فرح پهلوی و شاهزاده رضا پهلوی با تاکید بر تداوم ایستادگی مردم ایران