مکرون: تنها چند ساعت برای پاسخ ایران باقی مانده است

ایران وایر: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور ایران، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در مقر این نهاد در نیویورک دیدار کردند. 

مکرون، پس از دیدار با مسعود پزشکیان، پیامی را در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد و نوشت ایران تنها چند ساعت برای پاسخ دادن به درخواست‌های اروپایی برای جلوگیری از بازگشت تحریم‌ها فرصت دارد. 


رئیس‌جمهور فرانسه در این پیام تاکید کرده است که ایران «هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد» و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران از طریق مکانیسم ماشه با همکاری آلمان و بریتانیا، در واکنش به عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش انجام شده است. 

مکرون همچنین خواستار آزادی فوری سه تبعه فرانسوی زندانی در ایران شد و گفت: «فرانسه هیچ‌یک از فرزندان خود را رها نمی‌کند.» 

وی با اشاره به شرایط کنونی مذاکرات هسته‌ای، بر سه خواسته کلیدی اروپا تاکید کرد: « دسترسی کامل بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران»، «شفافیت در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده» و «از سرگیری فوری مذاکرات» 

مکرون تصریح کرده است که «هنوز توافق ممکن است، اما تنها چند ساعت برای پاسخ ایران باقی مانده است»

پزشکیان ساعاتی پیش در سخنرانی خود سه کشور اروپایی را متهم کرد با سواستفاده از اختیاراتشان و با «دستور آمریکا» با «فشار و قلدری» کوشیده‌اند تحریم‌های سازمان ملل را بازگردانند.

او گفت: «هفته گذشته، سه کشور اروپایی، پس از آن‌که نتوانستند با بدعهدی ۱۰ ساله و به دنبال آن با حمایت از تجاوز نظامی مردم سربلند ایران را به زانو دربیاورند، به دستور ایالات متحده با فشار، قلدری، تحمیل و سوءاستفاده آشکار کوشیدند قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت علیه ایران را بازگردانند.»

در صورت عدم توافق، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران از ساعت‌های اولیه روز یکشنبه به وقت تهران، پس از ده سال، مجددا اعمال خواهد شد.

پیش‌تر، وزیر خارجه ایران و وزرای خارجه سه کشور اروپایی در نیویورک دیداری داشتند که به  گزارش خبرنگاران غربی حاضر در نیویورک، این دیدار بدون پیشرفت خاصی به پایان رسید.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
اخوند شیپیشو - اندیمشک، استرالیا
مهر و ابان 😉
‌چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۷
۳۵
FTH12 - تبریز، ایران
تا شما باشین شهروندان اروپایی رو گروگان نگیرین به جرم جاسوسی برای اسرائیل ، فکر کردین چهل سال هر کار دوست داشتین میتونین بکنین هیچ کس هم چیزی نگه ! نه جانم این بار بی بی نتانیاهو با کمک غرب پوستتونو میکنه ! صدای شکستن استخوان هاتون داره به گوشم میرسه نکبت ها !
‌چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۲
۵۵
چاله چاله - آبادان، برزیل
غیر قابل پیش بینی هستند یهو تعقییر عقیده میدن
‌چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +398شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +338شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +256رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +201علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +184پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +162برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +153ویدیوی برخورد یک شهروند با یک فرد حامی حکومت در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
  • +148استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +142دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +138پیام‌های شهبانو فرح پهلوی و شاهزاده رضا پهلوی با تاکید بر تداوم ایستادگی مردم ایران