کوثری: تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه فقط بازی روانی است

العربیه: اسماعیل کوثری در گفت‌وگو با خبرنگار «مهر»، در واکنش به تهدید برخی کشورهای اروپایی مبنی بر فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» و بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، اظهار کرد: «ایران هیچ‌گاه شروع‌کننده جنگ و بحران نبوده است، اما در برابر هرگونه تهدید، با قدرت پاسخ خواهد داد.»

کوثری گفت: «در طول این سال‌ها، جمهوری اسلامی بارها مورد تهدید قرار گرفته، ولی هیچ‌گاه عقب‌نشینی نکرده است.»


او در ادامه، گفت: «می‌خواهند با ابزارهایی مثل اسنپ‌بک یا مکانیسم ماشه به ما فشار بیاورند، اما این تهدیدات و فشارها فقط بازی روانی است.»

مکانیسم ماشه، سازوکاری است که در متن قطعنامه 2231 شورای امنیت آمده و بر اساس آن، اگر تهران از اجرای تعهدات برجامی خود سر باز زند، امکان بازگرداندن تمامی تحریم‌های شورای امنیت را فراهم می‌کند که از سال 2006 اعمال شده و با توافق برجام به شکل تعلیق درآمده بود. این اقدام می‌تواند جمهوری اسلامی را که با بحران اقتصادی بی‌سابقه و کاهش شدید فروش نفت مواجه است، با تهدیدی جدی روبه‌رو کند.

نماینده تهران در پایان به مهر گفت که اگر «دشمنان» بخواهند به سمت «استفاده از زور» حرکت کنند، «با پاسخی محکم و شدید» روبرو خواهند شد.

اخیرا «رویترز» به نقل از منابع خبر داده بود وزرای اروپایی تأکید کرده‌اند در صورتی که تا پایان تابستان، پیشرفت ملموسی در مسیر توافقی با ایران حاصل نشود، مصمم‌ هستند سازوکار بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مکانیسم ماشه را فعال کنند.

خبرگزاری «تسنیم» صبح امروز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که ایران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا به توافقی اولیه برای ازسرگیری مذاکرات درخصوص پرونده هسته‌ای دست یافته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • انتصاب مجتبی خامنه‌ای به رهبری؛ از تبریک صمیمانه پوتین تا بیعت گروه‌های نیابتی
  • پروژه «عبور از خامنه‌ای با خامنه‌ای»؛ مقاله‌ای از حسین باستانی که ۱.۵ سال قبل از کشته شدن علی خامنه‌ای نوشته شده
  • گمرک آمریکا محموله قاچاق شمشیر و سرپیکان‌های چهارهزار ساله ایران را توقیف کرد
  • روایت رسانه بریتانیایی از انتخاب مجتبی: «وصیت‌نامه خامنه‌ای در رد رهبری فرزنش نادیده گرفته شد»
  • ترامپ: جنگ با ایران تقریبا کامل شده است؛ اگر کار بدی انجام دهند پایان ایران خواهد بود
  • تحلیل ویدیو نشان می‌دهد موشکی که نزدیک مدرسه‌ میناب برخورد کرد، از نوع کروز تاماهاک است
  • اسرائیل می‌گوید دستان مجتبی خامنه‌ای «همچون پدرش به خون ایرانیان آغشته است»
  • تعیین اخوان المسلمین سودان به عنوان «سازمان تروریستی»؛ روبیو: اعضایش توسط سپاه پاسداران آموزش دیده‌اند
  • ترامپ: با تعیین پسر علی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید اشتباه بزرگی مرتکب شدند
  • پنج عضو تیم فوتبال زنان ایران از استرالیا تقاضای پناهندگی کردند