واکنش کشورهای عربی به درخواست دونالد ترامپ برای کوچ اجباری فلسطینیان

ایران اینترنشنال: وزیران خارجه کشورهای عربی با انتشار بیانیه‌ای مشترک، انتقال فلسطینی‌ها از سرزمین‌هایشان را «تحت هر شرایط یا با هر توجیهی» رد کردند و در مخالفت با درخواست دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، برای پذیرفته شدن ساکنان نوار غزه از سوی اردن و مصر، موضعی یکپارچه اتخاذ کردند.

وزیران خارجه و مقاماتی از اتحادیه عرب، اردن، تشکیلات خودگردان فلسطین، عربستان سعودی، قطر و مصر، شنبه ۱۳ بهمن و پس از نشستی در قاهره، در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند «مشتاق همکاری با دولت ترامپ برای دست‌یابی به صلحی عادلانه و فراگیر در خاورمیانه، مبتنی بر راه‌حل دو کشوری» هستند.


هفتم بهمن ترامپ گفت اردن و مصر «باید به شکل موقتی یا بلندمدت» تعداد بیشتری از فلسطینیان غزه را بپذیرند.

رییس‌جمهوری آمریکا از نوار غزه با حدود ۲/۳ میلیون نفر جمعیت با عنوان «یک ویرانه کامل» یاد کرد.

مقام‌های مصر و اردن پیش‌تر بارها مخالفت خود را با کوچ اجباری فلسطینیان از غزه ابراز کرده بودند. واشینگتن هم سال گذشته گفته بود با جابه‌جایی اجباری فلسطینیان مخالف است.

در بیانیه جدید کشورهای عربی آمده است چنین اقدامی، «موجب گسترش درگیری‌ها شده، ثبات منطقه را تهدید و چشم‌انداز صلح را تضعیف» خواهد کرد.

این بیانیه تاکید کرد: «ما بر رد هر گونه تلاش برای خدشه وارد کردن به حقوق غیرقابل انکار فلسطینی‌ها به هر شکل و تحت هر شرایط یا توجیهی اصرار می‌ورزیم؛ چه از طریق شهرک‌سازی باشد یا اخراج، الحاق سرزمین یا تخلیه زمین از مالکان آن.»وزیران خارجه کشورهای عربی از برنامه‌های مصر برای برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی با همکاری سازمان ملل استقبال کردند. این کنفرانس قرار است بر بازسازی غزه متمرکز باشد اما هنوز تاریخی برای آن تعیین نشده است.

عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهوری مصر، دهم بهمن ایده پذیرش ساکنان غزه را رد کرد و گفت مردم مصر برای ابراز مخالفت خود به خیابان‌ها خواهند آمد.

ایمن الصفدی، وزیر امور خارجه اردن، هفتم بهمن با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد: «مخالفت ما با جابه‌جایی فلسطینیان ثابت و غیرقابل تغییر است. اردن برای اردنی‌ها و فلسطین برای فلسطینی‌هاست.»

با این حال، ترامپ پنج‌شنبه ۱۱ بهمن بار دیگر بر ایده جابه‌جایی فلسطینیان تاکید کرد و گفت: «ما کارهای زیادی برای آن‌ها انجام می‌دهیم و آن‌ها این کار را خواهند کرد.»

این سخنان او احتمالا اشاره‌ای است به کمک‌های گسترده آمریکا؛ از جمله کمک‌های نظامی به مصر و اردن.

اردن هم‌اکنون میزبان چندین میلیون فلسطینی است و ده‌ها هزار نفر از فلسطینیان هم در مصر زندگی می‌کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران

ماتهت رهبر جا داره یادتون باشه، جسمش ناقصه ولی ماتهتش یه انباره
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۷
۳۷
Munchen - مونیخ، آلمان

این کشورهای عربی چقدر پر رو هستند اینهمه آمریکا خرج حمایت و حفاظت از دولتهاشون در مقابل انوع تهدیدات و کودتای اسلامگراها و داعش و غیره میکنه باز هم ناز میکنند.مخصوصا اردن که اصلا کشوری جدید تاسیس و تشکیل شده از همین مردم فلسطین هست.یک نژاد و قوم هستند و باید در مقابل حمایتهای لوجستیکی، امنیتی، اقتصادی آمریکا اینها را داخل خاکشان بپذیرند و ادغام کنند تا اینها هم از این آوارگی و افکار تروریستی و جنگ و خونریزی رها بشند.اگر نه که تا ابد همین جنگ و بدبختی و خونریزی و فلاکت خواهد بود.
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.