ایران اینترنشنال: در اعتراض به ادامه بازداشت سسیل کوهلر، ژاک پاریس و اولیویه گروندو، سه شهروند فرانسوی در ایران، تجمعی با حضور خانوادههای این زندانیان و گروگانهای سابق فرانسوی در پاریس برگزار شد. همزمان امانوئل مکرون، رییسجمهور فرانسه خواستار آزادی این سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران شد.
در جریان این تجمع که شنبه ۱۳ بهمن برگزار شد، خانوادههای کوهلر، پاریس و گروندو، خواستار آزادی فوری و بی قید شرط آنها از زندانهای جمهوری اسلامی ایران شدند.
آنها هدف از برگزاری این تجمعی را جلب توجه توجه افکار عمومی فرانسه برای پرداختن به وضعیت این سه شهروند زندانی در ایران، عنوان کردند و از امانوئل مکرون خواستند برای آزادی آنها تلاش کند.
لویی آرنو، بنجامین برییر و برنارد فلان، سه شهروند فرانسوی که پیشتر در ایران زندانی بودند نیز در این تجمع شرکت کردند.
آنها در این تجمع پلاکاردهایی حاوی نوشتههایی از جمله «وزارت اطلاعات و شکنجه» «سپاه کروگانگیر» در دست گرفتند و حمایت خود را از کوهلر، پاریس و گروندو اعلام کردند.
پیش از این در ۱۲ بهمن، امانوئل مکرون از این سه شهروند فرانسوی زندانی در ایران به عنوان «گروگان» یاد کرد و ضمن درخواست آزادی فوری آنها، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به آنها و خانوادههایشان فکر میکنم و بهزودی با خانوادههایشان دیدار خواهم کرد.»
رییسجمهور فرانسه در این مطلب بازداشت و زندانیکردن این شهروندان فرانسوی را غیرانسانی و خودسرانه خواند نوشت: «سسیل کوهلر، ژاک پاریس، هزار روز است که در ایران زندانی هستند. اولیویه گروندو هم بیش از ۸۴۲ روز است در بازداشت بهسر میبرد.»
پیش از آن در هشتم بهمن، ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه شرایط نگهداری و بازداشت فرانسویها در ایران را مصداق شکنجه خواند و از شهروندان این کشور خواست به ایران سفر نکنند.
بارو ۱۸ دی نیز اعلام کرد وضعیت سه شهروند فرانسوی بازداشتشده در ایران رو به وخامت است و برخی از آنها در شرایطی مشابه شکنجه نگهداری میشوند.
سسیل کوهلر، معلم فرانسوی و شریک زندگیاش ژاک پاریس، دو تن از این زندانیان هستند که از حدود هزار روز پیش در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرند.
کوهلر، مسئول روابط بینالملل فدراسیون ملی کار آموزشی و فرهنگی است و همسرش هم عضو همین فدراسیون است. آنها که برای گذراندن تعطیلات به ایران سفر کرده بودند، اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شدند.
رسانههای حکومتی در ایران، مهر ماه ۱۴۰۱ در قالب یک گزارش ویدیویی با عنوان «داستان یک ماموریت»، اعترافات اجباری کوهلر و پاریس را منتشر کردند.
اولیویه گروندو، جهانگرد ۳۴ ساله سومین شهروند فرانسوی زندانی در ایران است که اخیرا اعلام کرد قربانی «باجگیری سیاسی» بین تهران و پاریس شده است.
گروندو حدود دو سال و نیم پیش بازداشت و با اتهام «جاسوسی و تبانی علیه جمهوری اسلامی» به پنج سال زندان محکوم شده است.
جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگانگیری» خود، شهروندان خارجی و شهروندان دوتابعیتی را برای اعمال فشار بر دولتهای غربی بازداشت میکند.