اعتراف یکی از رهبران گروه تبهکار ژاپنی«یاکوزا» به قاچاق مواد هسته‌ای به ایران

تاکشی ابیساوا، یکی از رهبران گروه‌های تبهکار ژاپنی به نام "یاکوزا" که به "مافیای ژاپن" نیز شهرت دارند
دویچه وله: تاکشی ابیساوا یکی از رهبران گروه‌های تبهکار ژاپنی "یاکوزا" که از سوی مقامات آمریکایی به قاچاق مواد هسته‌ای از میانمار به ایران متهم شده بود، به جرم خود اعتراف کرد. او آوریل ۲۰۲۲ در عملیاتی ضربتی در منهتن دستگیر شده بود.

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تاکشی ابیساوا، تبهکار ۶۰ ساله ژاپنی روز چهارشنبه ۱۹ دی (۸ ژانویه) در دادگاهی در منهتن نیویورک به جرم توطئه برای قاچاق مواد هسته‌ای از جمله اورانیوم و پلوتونیوم با درجه خلوص لازم برای تولید تسلیحات نظامی از میانمار به کشورهای دیگر نظیر ایران اعتراف کرد. طبق این بیانیه او همچنین به قاچاق بین‌المللی مواد مخدر و سلاح نیز اعتراف کرده است.


دادستانی فدرال آمریکا فوریه سال گذشته ابیساوا را یکی از رهبران گروه‌های "یاکوزا" در ژاپن به شمار می‌رفت، به قاچاق اورانیوم و پلوتونیوم و تلاش برای فروختن آنها به ایران متهم کرده بود.

مقام‌های دادستانی در آن زمان گفته بودند ابیساوا و همدست او نمونه‌هایی از مواد هسته‌ای را که از میانمار به تایلند منتقل شده بود، به یک مأمور مخفی اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا نشان دادند. این مأمور خود را یک قاچاقچی مواد مخدر و اسلحه جا زده و مدعی شده بود که با یک فرمانده ایرانی ارتباط دارد.

به گفته دادستانی فدرال آمریکا این مواد هسته‌ای از طریق یکی از رهبران یک گروه "شورشی قومی" در میانمار تأمین شده بود. این گروه پس از تصرف یک معدن اورانیوم در این کشور، در زمینه استخراج این ماده فعالیت می‌کند.

طبق اسناد دادگاه ابیساوا به این رهبر شورشی در میانمار پیشنهاد داده بود تا از طریق او به ایران اورانیوم بفروشد و از این راه بودجه خرید سلاح از این فرمانده ایرانی را تأمین کند.

به گزارش رویترز ادوارد کیم، دادستان موقت ایالات متحده در منطقه جنوبی نیویورک گفت: «تاکشی ابیساوا همانگونه که امروز در دادگاه فدرال به جرم خود اعتراف کرد، وقیحانه مواد هسته‌ای از جمله پلوتونیوم با درجه خلوص برای تولید تسلیحات نظامی را از برمه (میانمار) به خارج از این کشور قاچاق می‌کرد.»

این مقام دادستانی افزود: «در همان زمان او در تلاش بود تا در ازای دریافت تسلیحات سنگین مانند موشک‌های زمین به هوا برای استفاده در میدان‌های جنگ در برمه، مقادیر زیادی هروئین و مت‌آمفتامین به ایالات متحده ارسال کند. او همچنین در زمینه پولشویی مقادیری که گمان می‌رود حاصل از تجارت مواد مخدر از نیویورک به توکیو بوده است، فعالیت داشته است.»

نقشه‌ ابیساوا از طریق همکاری بین مقامات آمریکا، اندونزی، ژاپن و تایلند شناسایی و خنثی شد. اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا در آوریل ۲۰۲۲ در جریان یک عملیات ضربتی در منهتن، ابیساوا و سه نفر دیگر را دستگیر کرد.

زمان صدور حکم نهایی دادگاه ۹ آوریل امسال اعلام شده است. 
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۱
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه

واقعا این همه در خبرها میخوانیم که افراد زیادی برای ج اسلامی فلان کار را کردند مواد هسته ای، تجهیزات ساخت پهپاد، و چیزهای دیگه. حالا سوال اینه نتیجه این همه کار و تلاش و هزینه و هدر دادن پول مردم، چه نتیجه و خروجی داشته؟ جز عراق و یمن و جنوب لبنان و غزه،کدام کشور ادم حسابتان میکنه یا ازتون حساب میبره ؟ حتی طالبان پاپتی با اون لباسها و پوشش هزار چهارصد پیش، بارها تحقیرتون کردند. از اقدامات اسرائیل که دگه نگم که چه کرده باهاتون.
‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.