شوخی این روزهای ترکیه: «همسایه اسرائیل شده‌ایم؟»

یورونیوز: شوخی رایج این روزها در ترکیه این است که این کشور به دلیل آشفتگی شرایط در سوریه در شرف تبدیل شدن به همسایه اسرائیل است.

بلومبرگ در گزارشی به این موضوع پرداخته و می‌نویسد: هرچند همسایگی ترکیه و اسرائیل یک اغراق آشکار است، اما محو کردن مرزهای سوریه با اسرائیل در جنوب غربی و ترکیه در شمال در حال انجام است. اتفاقی که به ویژه با تقویت منافع دو کشور در منطقه در حال شکل‌گیری است.


پس از سرنگونی بشار اسد از سوی شورشیان اسلام‌گرای افراطی ترکیه به عنوان اصلی‌ترین برنده خارجی این مناقشات شناخته می‌شود و با توجه به نفوذ و جایگاه این کشور در میان افراطیون تحریر شام هر روز میزان نقش‌آفرینی آنکارا در معادلات سوریه افزایش می‌یابد.

این ماجرا حتی به آمریکا هم کشیده شد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ترکیه را بازیگری کلیدی در شکل‌دهی سوریه پس از اسد خواند. ترامپ همچنین بر روابط خوب و نزدیکش با رجب طیب اردوغان تاکید و ابراز اطمینان کرد که می‌تواند با همراهی دوست خوبش اوضاع در سوریه را به پیش ببرند.

انتشار تصاویری از آغوش گرم وزیر امور خارجه ترکیه و رهبر جدید سوریه در دیدار اخیر آنها آخرین شواهد از نفوذ آنکارا در معادله سوریه به شمار می‌رود.

ترکیه از حضور نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا در شمال سوریه نگران است و آنها را متهم کرده که با گروه پ.ک.ک که در فهرست سازمان‌های تروریستی کشورهای غربی قرار دارد در ارتباط هستند.

هدف نهایی رجب طیب اردوغان ایجاد یک منطقه حائل در امتداد کل ۹۰۰ کیلومتری مرز سوریه و ترکیه است تا بتواند هم ضربات لازم را به کردها بزند و هم از تسری هرگونه بحران سوریه به این کشور جلوگیری کند. هرچند این ایده و آرمان کمی جاه‌طلبانه به نظر‌ می‌رسد و برخی از ناظران سیاسی تردید دارند که قابلیت اجرا داشته باشد.

این سوی ماجرا به نظر می رسد اسرائیل به همان اندازه مشتاق استفاده از این لحظه است. نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو پس از بیش از یک سال نبرد با گروه های حماس و حزب الله تحت حمایت ایران و البته هدف قرار دادن تاسیسات نظامی سوریه نیروهایش را در خاک این کشور به پیش برده است.

اسرائیل همچنین کنترل خود را بر بلندی‌های استراتژیک جولان گسترش داده و حتی می خواهد شهرک‌های خود را در آنجا گسترش دهد. منطقه‌ای که هم از منابع مهم آب به شمار می‌رود و هم زمین‌هایش حاصلخیز است.

ترکیه میزبان بیش از ۳ میلیون پناهنده از همسایه جنوبی خود است. میراثی از یک جنگ بیش از ۱۳ ساله که در ابتدا خود آنکارا از بازیگران اصلی آن بود و نقش مهمی در حمایت از گروه‌های ستیزه‌جو در معادلات داخلی سوریه داشت.

حالا اما آنکارا بالاخره پیروز این معادله شده و نه تنها ایران و روسیه را کنار می‌زند که شرکت‌های این کشور هم احتمالا در خط مقدم بهره‌برداری از بازسازی سوریه پس از سقوط اسد خواهند بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۲
طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
دوستان دقت کنیم، این یک شوخی نیست، ترکها همیشه خواهان خاک بیشتر و اضافه کردن کشورهای دیگر به قلمرو خود بودند و هستند، و از این فرصت طلایی بدست امده با استفاده از همکاری همه جانبه با اسراییل با قول محضری به اسراییل که فقط هارت و پورت کنند و هیچ ضرری به اسراییل نزنند، به نحو احسن استفاده میکنند. اگر بیدار نشویم پله بعدی ایران خواهد بود و بدتر از سوریه خواهد شد و انسانهای زیادی از بین خواهند رفت.
دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸
۴۰
Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
رومانو جان یه سوال؟ از ترکیه و به قول خودت نئوعثمانی بیشتر متنفری یا اسرائیل؟ جالبه هر دو کشور هم موفق شدند در سیاست خارجی شون و یه چیز دگه که جالبتره این است که به نظر میرسه ترکیه اصلا نگران گروه حماس سنی نبود چه برسه به حزب الله شیعه. سران کشورهای عربی هم کسی نگران حماس و حزب الله نبود خصوصا عربستان و امارات که خوشحال هم شدند از این کتلت سازی های اسراییل
دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.