دو غول خودروسازی هوندا و نیسان در هم ادغام می‌شوند

مدیران هوندا و نیسان خبر آغاز مذاکره برای ادغام دو کارخانه را اعلام کردندبی بی سی: هوندا و نیسان برنامه‌های خود را برای ادغام این دو کارخانه اعلام کردند. طبق این برنامه قرار است دو کارخانه در تابستان سال ۲۰۲۶ یک شرکت مشترک تاسیس و در تحقیق و توسعه و تولید محصولات با یکدیگر همکاری کنند.

مدیران دو کارخانه در یک نشست خبری اعلام کردند که برای مذاکره در این باره یک تفاهم‌نامه امضا کرده‌اند.


هوندا و نیسان دومین و سومین خودروسازان بزرگ ژاپن هستند و در سال ۲۰۲۳ در مجموع هفت میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه ماشین فروختند. ارزش هوندا در بازار سهام معادل ۴۰ میلیارد دلار و ارزش نیسان معادل ده میلیارد دلار است.

شرکتی که از ادغام این دو کارخانه ایجاد می‌شود سومین تولیدکننده بزرگ خودرو در جهان خواهد شد.

هوندا و نیسان می‌گویند فروش شرکت مشترکی که این دو کارخانه تاسیس خواهند کرد سی تریلیون ین (۱۹۱ میلیارد دلار) در سال خواهد بود و انتظار دارند که این شرکت سالانه سه تریلیون ین (۱۹ میلیارد دلار) سود کسب کند.

هوندا و نیسان پس از ادغام از پلتفرم‌های مشترک برای تولید خودرو استفاده خواهند کرد. این دو کارخانه همچنین قطعه و مواد اولیه را به صورت مشترک خریداری می‌کنند و محصولات یکدیگر را در کارخانه‌هایشان تولید می‌کنند. خدمات مالی هوندا و نیسان هم با یکدیگر ادغام خواهد شد.

توشیهیرو میبه، مدیرعامل هوندا در نشست خبری در شهر توکیو گفت که انگیزه دو شرکت از مذاکره برای ادغام حفظ قدرت رقابت در شرایطی است که صنعت خودرو به شدت در حال تغییر است.

ماکوتو اوچیدا، مدیر عامل نیسان هم در این نشست اضافه کرد که این مذاکرات لازم است چون رقیبان تازه به بازارهای ما وارد شده‌اند و در این شرایط صرفه‌جویی از راه سرشکن کردن هزینه‌ها اهمیت زیادی دارد.

اکثر اعضای هییت مدیره شرکتی که از پس از ادغام هوندا و نیسان ایجاد می‌شود را هوندا تعیین خواهد کرد. قرار است مذاکرات برای تاسیس این شرکت تا ماه ژوئن سال ۲۰۲۵ ادامه پیدا کند و این شرکت از ماه اوت سال ۲۰۲۶ کار خود را آغاز کند. با آغاز فعالیت این شرکت، نیسان و هوندا از بازار بورس خارج خواهند شد و سهام شرکت جدید در بازار بورس عرضه خواهد شد.

شرکت میتسوبیشی هم که از سال ۲۰۱۶ با رنو و نیسان در یک ائتلاف خودروسازی است، ممکن است با هوندا و نیسان ادغام شود. این شرکت یک تفاهم‌نامه جدا برای این کار امضا کرده و ماه آینده تصمیم خود را اعلام خواهد کرد.

ورود خودروسازان جدید مانند تسلا و قدرت گرفتن خودروسازان چینی در بازارهای جهانی، خودروسازان سنتی اروپایی، ژاپنی و آمریکایی را به شدت تحت فشار قرار داده است. این خودروسازان از یک سو در ساخت فناوری‌های جدید مانند نرم‌افزار برای محصولاتشان از رقیبان تازه عقب افتاده‌اند و از سوی دیگر نمی‌توانند ماشین‌هایشان را با قیمتی ارزان‌تر از رقیبان چینی به بازار عرضه کنند.

نیسان در ماه‌های اخیر با مشکلات مالی جدی دست به گریبان بوده است و فروش این شرکت در بازارهای آمریکا و چین رو به کاهش است. این کارخانه ناگزیر شده تا دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در هزینه‌هایش صرفه‌جویی کند که به کاهش بیست درصدی در تولید و اخراج ۹ هزار کارگر منجر شده است.

هوندا هم ماه گذشته اعلام کرد که به دلیل مشکلات در بازار چین درآمدش در سال جاری میلادی کمتراز رقمی خواهد بود که ابتدای سال پیش‌بینی کرده بود. سود عملیاتی این شرکت در سه ماه دوم سال ۲۰۲۴ پانزده درصد از مدت مشابه در سال قبل کمتر بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
زنده باد رضاشاه دوم‌ پهلوی - پاریس، فرانسه
هونسان!
دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
۵۰
Tornado1 - استانبول، ترکیه
به اینا بگن ماشین ساز به گاری فرغون سازهای ایران هم بگن ماشین ساز ، آن وقت این دو درجه یک در هم ادغام بشن اما بنجول ایرانی هنوز ایران گاری رو و سایگاو ادامه حیات ضد بشری بدهند
دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.