آمار قربانیان بازارچه کریسمس آلمان به ۵ کشته و ۲۰۰ زخمی رسید/ حال ۴۰ نفر وخیم است

رادیو فردا: مقام‌های آلمان اعلام کردند زیر گرفتن جمعیت در یک بازارچه‌ کریسمس در شهر ماگدبورگ که توسط «یک پزشک اهل عربستان سعودی» صورت گرفت، دست‌کم پنج کشته و بیش از ۲۰۰ مجروح بر جا گذاشت. فرد مظنون بازداشت شده است.

شهر ماگدبورگ، مرکز ایالت زاکسن-آنهالت، در ۱۵۰ کیلومتری برلین واقع شده و این حمله شامگاه جمعه ۳۰ آذر روی داد.


در میان افراد جان‌باخته در این حمله یک کودک خردسال نیز دیده می‌شود.

به گفته اولاف شولتز،‌ صدراعظم آلمان، از میان افراد زخمی حال ۴۰ نفر وخیم گزارش شده است.

خودرویی که با آن به جمعیت حمله شد، یک بی‌ام‌دبلیو سیاه بود که مسافتی ۴۰۰ متری را از میان مردم گذشت.
از مهاجم ماگدبورگ چه می‌دانیم؟
مظنون که اکنون در بازداشت پلیس است مردی ۵۰ ساله به نام «طالب جواد عبدالمحسن» و اهل عربستان سعودی است. او سال ۲۰۰۶ وارد آلمان شده، اقامت دائم آلمان را دارد و به عنوان پزشک در زمینه روان‌درمانی مشغول به کار بوده است.

او به عنوان یک فعال ضد اسلام در شبکه‌های اجتماعی شناخته می‌شد و خود را یک «مسلمان سابق» توصیف می‌کرد. بر اساس پست‌های او در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) او با حزب راست افراطی آلمان (AFD) همدل بوده و رویای یک پروژه مشترک با این حزب را در سر می‌پروراند.
رسانه‌های آلمانی نوشته‌اند او پیش از این «اظهارات نامناسبی» را درباره‌ اسلام بیان کرده و آلمان را متهم کرده بود اقدامات آن‌ها برای مبارزه با اسلام‌گرایی، کافی نیست.

با آن‌که نهادهای امنیتی آلمان پیش از این مظنون را به عنوان عنصری خطرناک شناسایی نکرده بودند اما خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه نوشت که عربستان سعودی در مورد «طالب جواد عبدالمحسن» به مقامات آلمان هشدار داده بود.

بر اساس گزارش رسانه‌های آلمان این پزشک اهل عربستان سعودی که قبلاً «مدافع حقوق زنان» کشورش بود که از عربستان سعودی فرار می کردند، مدتی بعد از درخواست پناهندگی در آلمان، در وب‌سایت خود به دو زبان انگلیسی و عربی به آن‌ها توصیه کرد: «در آلمان درخواست پناهندگی نکنید.»

وزیر اول ایالت زاکسن-آنهالت که این حمله در آن به وقوع پیوسته در گفت‌وگو با شبکه یک تلویزیون آلمان گفت که مهاجم به تنهایی در این زمینه عمل کرده است و دیگر خطری ساکنین شهر ماگدبورگ را تهدید نمی‌کند.

به‌گفته راینر هاسلوف، مظنون در شهر «برنبورگ» در نزدیکی ماگدبورگ زندگی و کار می‌کرد و از یک خودرو کرایه‌ای برای هجوم به جمعیت استفاده کرده است.

آسوشیتدپرس ویدئویی از لحظه دستگیری مظنون منتشر کرده است.

واکنش‌ها
اولاف شولتز پس از انتشار خبرهای اولیه با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ذهن و قلب من با قربانیان و خانواده‌های قربانیان است. ما در کنار آنها و مردم ماگدبورگ ایستاده‌ایم.»

آقای شولتز همچنین روز شنبه اول دی‌ماه در بازدید از محل واقعه، این حمله را «وحشتناک» و «جنون‌آمیز» توصیف کرد و گفت ابتدا باید انگیزه مهاجم را به درستی درک کرد و پس از آن او را با مجازات قانونی روبرو کرد.

فردریش مرتس، رهبر حزب راست میانه دموکرات مسیحی نیز این خبر را «هولناک» خواند و آلیس ویدل رهبر حزب راست آ.اف.د، تصاویر ماگدبورگ را «ویرانگر» توصیف کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نیز روز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در پستی به زبان آلمانی با بیان این‌که از این خبر «شوکه»‌ شده است، نوشت: «خشونت نباید در هیج‌کجا حاکم باشد.»

وزارت خارجه عربستان سعودی نیز ضمن محکوم کردن حادثه زیر گرفتن جمعیت، با خانواده‌های قربانیان و همچنین دولت و مردم آلمان ابراز همبستگی کرد.

بیانیه عربستان با تاکید بر موضع خود مبنی بر نفی خشونت، به خانواده‌های جانباختگان تسلیت گفته و خواستار بهبودی مجروحان شده است.

مقام‌های سازمان ملل نیز به خانواده‌های قربانیان و همچنین دولت و مردم آلمان تسلیت گفتند.

شمار دیگری از مقام‌های بین‌المللی، از جمله امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، کی‌یر استارمر نخست وزیر بریتانیا، مارک روته دبیرکل ناتو، و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، و دولت آمریکا نیز با محکوم کردن این حمله، با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کردند.

حادثه زیرگرفتن جمعیت در شامگاه جمعه یادآور حادثه هشت سال پیش برلین است.

در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۶ انیس عامری، اسلام‌گرای تونسی، با کامیون سرقت‌شده به داخل جمعیت در بازار کریسمس برلین راند و جمعیت را زیر گرفت. در آن حمله ۱۲ تن کشته و بیش از ۷۰ نفر زخمی شدند؛ یکی از مجروحان نیز سه سال پیش بر اثر جراحات وارده جان باخت.

انیس عامری که به ایتالیا گریخته بود چند روز پس از آن حمله، به ضرب گلوله پلیس کشته شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۲
lehrte - هانوفر، آلمان
خبر گزاریها گفتین این یارو زد اسلام بوده این خبر دو حالت داره یا خبر گزاریها برای ارام گردن مردم دروغ گفته اند یا واقعا یارو دیوانه بوده به هر حال هرکجا اسلام است نام ترور و تروریست می درخشد
شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳
۲۴
varied - ریزه، ترکیه
رادیو فردا هم گزارشات خود را سانسور میکند این روانپریش سعودی طبق جراید آلمانی متولد ۵ نوامبر ۱۹۷۴ و مسلمان شیعه است خوب رکن اول شیعه بودن تقیه است یعنی دروغ گفتن در راستای اهداف اسلامی خودش را ضد اسلام جا زده و گویا از اکس مسلمانان جاسوسی میکرد بهر حال فکر نکنم دیگر بتوان به آتئیستهای از شیعه سابق اعتماد کرد
شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۸
۳۹
iran1 - آرلون، بلژیک
یک مریض در نقش دکتر روانی، پر از تناقض، مهاجر از سعودی و طرفدار راستگراهای آلمان، ضد اسلام ولی درنهایت همون کاری رو کرد که یک افراطی انجام میده. این فرد احتمالا همه رو سالها سر کار گذاشته بوده. شناسایی افرادی با شخصیت غیر عادی یا پیچیده بسیار مشکله، کثیف ترین کاری که تونست انجام داد. مجازات بیگناهانی که مشخص نیست چه نقشی در درگیری های ذهن این فرد داشتن. احتمالا بلایی سرش درارن که هر روز آرزوی مرگ کنه
شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
حتی اگر از تمام اسلام بصورت دستورات ضد بشری مافوق جنایتکارانه متنفر نشوید (تنفر از اندیشه ی اسلام و نه مسلمانان) هر لحظه هر کسی متولد پدر و مادر مسلمان بعلت شستشوی مغزی در نوزادی ممکن است تبدیل به یک بمب ساعتی جهادی بشود. سر تا پای اسلام جنایت و ادم کشی و سر زدن و خباثت است و بهتر از وجودتان را کاملا از این پلیدی پاک کنید
شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.