فصل جدید سریال اسرائیلی «تهران» با بازیگران جدید

 هیو لوری در نمایی از فصل سوم سریال «تهران»رادیو فردا: پخش فصل سوم سریال اسرائیلی «تهران» از ۱۹ آذر در شبکه کان، تلویزیون ملی اسرائیل، آغاز شده و هری لوری که ایرانی‌ها او را بیشتر به‌خاطر نقش «دکتر هاوس» می‌شناسند نیز در آن بازی کرده است.

قرار بود پخش فصل جدید این سریال از اوایل بهار امسال آغاز شود، اما پس از شروع جنگ در غزه و سپس افزایش انتقادها در غرب از رویکرد نظامی اسرائیل و اعتراضات حامیان فلسطینی‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکا علیه اسرائیل، رسانه‌های تل‌آویو از بروز مشکلات جدی در تهیه سریال خبر داده بودند.


با این حال، طولانی‌تر شدن جنگ غزه تهیه‌کنندگان سریال را به ادامه کار کشاند و بازیگران سرشناسی از بریتانیا تا استرالیا نیز به همکاری با آن پاسخ مثبت دادند.

دو فصل پیشین سریال «تهران» که با تحسین جهانی روبه‌رو شده بود، «اپل تی‌وی پلاس» را به همکاری با شبکه اسرائیلی تولیدکننده سریال سرمایه‌گذاری ده‌ها میلیون دلاری برای ساخت آن تشویق کرد.
دو فصل‌ پیشین
پخش فصل اول «تهران» در ژوئن ۲۰۲۰ در اوج همه‌گیری کووید-۱۹ و مقررات سخت خانه‌نشینی مردم اسرائیل انجام شد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

در آغاز فصل نخست، موساد یک دختر جوان مأمور و «هکر تردست و بی‌باک»به نام تامار رابینیان را راهی مأموریتی به تهران برای خنثی کردن تهدیدات علیه اسرائیل کرد.

براساس سناریو، تامار زاده تهران که در شش‌سالگی با خانواده‌اش به اسرائیل مهاجرت کرده، با مأموریت اولیه‌ برای خنثی کردن رادارهای پدافند هوایی ایران به تهران می‌رود تا امکان عملیات هوایی جنگنده‌های اسرائیلی در بمباران سایت‌های هسته‌ای ایران را فراهم کند.

به‌نوشته یدیعوت آحرونوت، فصل دوم سریال طرفداران آن را بیشتر کرد زیرا تهیه‌کنندگان هم‌زمان با کاهش شمار بازیگران، رویدادهایی را دستمایه قرار دادند که برای مردم اسرائیل مهیج و شبیه بخشی از زندگی واقعی آن‌ها بود؛ مانند کشتن فرمانده ارشد سپاه از راه انفجار تلفن همراه بمب‌گذاری‌شده‌اش، شبیه سوءقصدی که اسرائیل سال ۱۹۹۶ برای کشتن یحیی عیاش، سازنده بمب‌های حماس، ترتیب داد.

دو فصل نخست سریال «تهران» در کنار مضامین جاسوسی،عملیات نفس‌گیر در حوزه اطلاعات و امنیت و روابط عاشقانه ممنوع در جمهوری اسلامی، زندگی واقعی دوگانه بخشی از مردم ایران را برای بینندگان به تصویر کشید.

نگاه به زندگی مردم عادی و رویدادهایی مانند اعتراضات جوانان علیه حکومت، با حضور «میلاد» دوست‌پسر ایرانی و یک هکر نابغه و هم‌دست تامار روایت شد. «میلاد کاهانی» در دارک‌نت بدون آن‌که بداند تامار مأمور موساد است، با او دوست شده بود.

«میلاد» در فصل دوم با طراحی موساد کشته شد و تامار را نسبت به مأموریت خود و موساد دل‌شکسته کرد.
فصل سوم
جزئیات اندکی که در رسانه‌های اسرائیل درباره فصل سوم منتشر شده، حاکی است که تامار با وجود «دل‌شکستگی» و تلاش برای گریز، هم از دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی و هم از دست موساد، به کشفی برمی‌خورد که وضعیت را به‌طور کلی تغییر می‌دهد.

به‌گفته دانا عدن، تهیه‌کننده سریال، برنامه هسته‌ای ایران موضوع اصلی ماجراهای این فصل است که در دنیای واقعی نیز هنوز مقوله اصلی برای اسرائیل محسوب می‌شود. فیلمبرداری صحنه‌های این فصل اوایل شهریور به پایان رسیده بود.

به‌گفته خانم عدن، براساس سناریو، صحنه‌هایی از حمله موشکی ایران به اسرائیل، مدت زمان زیادی قبل از آن‌که چنین رویدادی به وقوع بپیوندد، در سناریو نوشته و فیلمبرداری شد و مسئولان «اپل‌ تی‌وی پلاس» از آن‌ خوش‌شان آمد، اما بعد از حمله حماس به اسرائیل، گروهی افراطی که آمریکا و اتحادیه اروپا آن را ترویستی می‌دانند، «اپل» درخواست کرد این صحنه‌ها حذف شود.

در عمل و در دنیای واقعی، حکومت ایران عملاً ۲۵ فروردین و دهم مهرماه به اسرائیل حمله موشکی کرد.

موشه زندور و عمری شینهار، دو نویسنده اصلی سناریوی «تهران»، فصل سوم را نیز ضمن ادامه مشورت با شمار زیادی از نیروهای پیشین اطلاعاتی کشورشان نوشته‌‌اند و دانی سیرکین این فصل را نیز کارگردانی کرده است؛ کارگردانی اسرئیلی که به‌خاطر ساخت این سریال زبان فارسی را هم تا حدی آموخت.
بازیگران سرشناس جهانی و ایرانی‌اروپایی‌ها
در فصل نخست «تهران» بازیگران اسرائیلی و بازیگران ایرانی‌اروپایی نقش‌آفرینی کردند. نیو سلطان، بازیگر جوان اسرائیلی در نقش «تامار» و شروین النابی در نقش «میلاد کاهانی» ظاهر شدند.

در فصل نخست، نوید نگهبان، بازیگر ایرانی از لس‌آنجلس، هم نقش «مسعود تبریزی» را داشت؛ مالک یک شرکت گردشگری در ایران اما عملاً مأمور میدانی موساد که وظیفه‌اش حمایت تدارکاتی از تامار و رابطین او بود، اما نهایتاً خودش توسط موساد در پایان آن فصل کشته شد.

شان توب، هنرپیشه هالیوودی از تبار یهودیان ایرانی ساکن کالیفرنیا، در فصل سوم نیز نقش «فراز کمالی» را ایفا می‌کند. «فراز» یک مأمور ارشد زیرک در نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی خود و خانواده‌اش از راه‌های مختلف مورد «اخاذی» موساد قرار می‌گیرند اما به «خدمت به وطن» وفادار است و در پایان بخش دوم گلوله می‌خورد. در فصل تازه فراز و همسرش ناهید به تلاش بقا ادامه می‌دهند.

در فصل دوم گلن کلوز، بازیگر سرشناس هالیوود، در نقش «مرجان منتظمی» مأمور مجرب موساد با زندگی دوگانه به عنوان یک بریتانیایی که همسر ایرانی‌ و صاحب مقامش فوت شده و خود کلینیک روان‌درمانی داشت، هماهنگ کننده ارتباطات میان «تامار» با ریاست موساد در اسرائیل بود در حالی که روانشناس «ناهید» بود و به صراحت «فراز» را به اخاذی تهدید کرد.

در فصل سوم هیو لوری، بازیگر سرشناس بریتانیایی، به سریال پیوسته تا در نقش «اریک پیترسون» که ظاهراً یک بازرس ارشد هسته‌ای اما عملاً مأمور موساد است، ایفای نقش کند.
موعد زمانی فصل سوم و پیش‌بینی آینده روابط
دو فصل پیشین در دوره‌ای اکران شد که اسرائیل مقابله با برنامه هسته‌ای و گروه‌های نیابتی وابسته به تهران را در چارچوب عملیات «سایه» یا «جنگ بین جنگ‌ها» برای جلوگیری از وقوع درگیری مستقیم بزرگ‌تر با خود ایران پیگیری می‌کرد.

حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل و سپس حمایت حزب‌الله از حماس، عملیات واقعی اسرائیل علیه ایران را در سوریه، لبنان و خود ایران گسترش داد و کار را برای نخستین بار به حملات مستقیم دو کشور کشاند.

به‌گفته دانا عدن، سریال در دو فصل پیشین بسیاری از رویدادهایی را که بعداً عملی شد، پیش‌بینی کرده بود.

خانم عدن گفت کار روی تهیه فصل چهارم نیز آغاز شده و پیش از عملیات ماه‌های اخیر اسرائیل علیه گروه‌های نیابتی ایران، سناریست‌ها قرار گذاشته بودند فصل چهارم را به عملیات موساد در ارتباط با این گروه‌ها اختصاص دهند اما «اپل» به دلیل شباهت بسیار میان جنگ جاری با سناریوی فصل چهارم، خواهان «بازنویسی» آن شده است.

او می‌گوید سریال‌هایی از این دست «خدمت بزرگی به اسرائیل در جهان کرده» درحالی‌که اسرائیل در جنگ جاری نشان داد که در اقناع افکار عمومی جهان به‌شدت ناکام است.

دانا عدن با توجه به پیش‌بینی برخی از رویدادهای سریال که در دنیای واقعی نیز رخ داد، می‌گوید دنیا را چه دیدید، شاید موضوع فصل پنجم آشتی دو کشور و آغاز دورانی نوین از دوستی دو ملت باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.