شهر دیرالزور و گذرگاه مرزی با اردن و عراق به دست مخالفان اسد افتاد

خبرگزاری رویترز روز جمعه ۱۶ آذر به نقل از دو منبع نظامی سوری گزارش داد که نیروهای دموکراتیک سوریه گذرگاه البوکمال در مرز سوریه با عراق را تصرف کرده‌اند.

رویترز همچنین به نقل از سه منبع سوری گزارش داد که ائتلاف تحت رهبری جنگجویان کرد مخالف بشار اسد و تحت حمایت ایالات متحده شهر دیرالزور در شرق سوریه را به تصرف خود درآورده است.


به این ترتیب شهر دیرالزور سومین شهر سوریه پس از حلب و حماه است که طی کمتر از یک هفته به تصرف مخالفان بشار اسد درمی‌آید.

دو منبع امنیتی مستقر در شرق سوریه گفتند که ائتلاف موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» عصر جمعه دیرالزور را به تصرف کامل خود درآوردند.
شورشیان سوریه کنترل گذرگاه مرزی با اردن را به‌‌دست گرفتند
شورشیان اسلامگرا در سوریهرامی عبدالرحمن، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «گروه‌های شبه‌نظامی مسلح محلی روز جمعه ۱۶ آذر (۶ دسامبر) گذرگاه مرزی نصیب و همچنین ایست‌های بازرسی و مناطق اطراف آن را تحت کنترل خود درآورده‌اند.»

شورشیان اسلامگرا در جنوب سوریه کنترل گذرگاه‌ مرزی با اردن را به دست گرفته‌اند.

رامی عبدالرحمن، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفت: «گروه‌های شبه‌نظامی مسلح محلی روز جمعه ۱۶ آذر (۶ دسامبر) گذرگاه مرزی نصیب و همچنین ایست‌های بازرسی و مناطق اطراف آن را تحت کنترل خود درآورده‌اند.»

این منطقه پیش از این تحت کنترل نیروهای دولتی سوریه بود.

دولت اردن نیز اعلام کرد  این گذرگاه مرزی را بسته است. مازن الفرایه، وزیر کشور اردن اعلام کرد ”گذرگاه جابر که در سمت دیگر گذرگاه مرزی نصیب سوریه قرار دارد، به دلیل وضعیت امنیتی بسته شده است“.

به گفته وزیر کشور اردن شهروندان و کامیون‌های اردنی اجازه دارند از طریق این گذرگاه به داخل کشورشان بازگردند. اما عبور و مرور به روی افرادی که قصد عزیمت به خاک سوریه را دارند ممنوع خواهد بود.

اردن و سوریه ۳۷۵ کیلومتر مرز زمینی مشترک دارند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه، مستقر در بریتانیا، اطلاعات خود را از شبکه‌ای از منابع مختلف در داخل سوریه به دست می‌آورد. صحت این اطلاعات به طور مستقل قابل تأیید نیست.
واکنش عراق
در همین حال همزمان با سفر عباس عراقچی به بغداد و دیدار او با وزرای خارجه عراق و سوریه، سخنگوی دولت عراق اعلام کرد بغداد قصد «دخالت نظامی» در سوریه را ندارد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، باسم العوادی روز جمعه در عین حال گفت تجزیه سوریه «خط قرمز» عراق است.

او تأکید کرد که دولت این کشور در جست‌وجوی یک «راه‌حل سیاسی متعادل» درباره تحولات اخیر سوریه است.

وزیر خارجه ایران نیز در کنفرانس خبری مشترک با همتایان عراقی و سوری خود گفت که جمهوری اسلامی از سوریه در «مبارزه با گروه‌های تروریستی با تمام قوا حمایت کرده و می‌کند»

او اما بار دیگر اعلام کرد اقدامات ایران بر اساس درخواست دولت سوریه خواهد بود.

او روز ۱۳ آذر و در میانه درگیری شورشیان اسلامگرا و نیروهای ارتش سوریه گفته بود اگر دولت دمشق درخواست اعزام نیرو کند، جمهوری اسلامی این درخواست را بررسی خواهد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۸
Free Press - لندن، انگلستان
آخرین دست و پا زدنهای دموکرات‌ها پیش از انتقال قدرت به ترامپ تا کابینه او را درگیر جنگ ناخواسته دیگری بکنند بعد از دادن موشکهای دوربرد به اوکراین برای شدیدتر کردن درگیری بین روسیه و اوکراین، رو کردن این گروه ناشناس بنام نظامیان مخالف اسد، و تا دندان مسلح گردنشان فقط از دست دموکرات‌ها بر میاد. آیا این گروه ناشناس نظامی همان ورژن دوم گروه خلافت اسلامی نیستند که آنهمه جنایت کردند نیستند؟
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
۵۸
Geelongcats - سیدنی، استرالیا
حماس پر - حزب الله پر - بشار پر - بعدش هم نوبت حضرت آقا.
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.