روسیه صدها شورشی حوثی را برای جنک با اوکراین استخدام کرده است

یورونیوز: در حالی که روسیه با بحران افزایش تلفات در جبهه‌های جنگ اوکراین دست به گریبان است، گزارش‌ها نشان می‌دهند این کشور برای پیشبرد ماشین جنگی خود علاوه بر به خدمت گرفتن سربازان کره شمالی، صدها شورشی حوثی را نیز به استخدام درآورده است.

سربازان مزدور یمنی که به روسیه سفر کرده‌اند به نشریه فایننشال تایمز گفته‌اند که به آن‌ها وعده حقوق بالا و حتی شهروندی روسیه داده شده بود، اما پس از ورود به خاک این کشور با کمک یک شرکت مرتبط با حوثی‌ها به صورت ناآماده و به اجبار وارد ارتش روسیه شده و به خطوط مقدم در اوکراین اعزام شده‌اند.


اطلاعات جدید از نیروهای خارجی در جنگ اوکراین در حالی منتشر می‌شود که تلفات روس‌ها در این جنگ افزایش یافته و کرملین همزمان تلاش می‌کند از صدور فراخوان جذب سرباز در داخل اجتناب کند.

علاوه بر شبه‌نظامیان یمنی، سربازان مزدوری از نپال، هند و همچنین حدود ۱۲ هزار سرباز ارتش کره شمالی هستند که برای جنگ در اوکراین وارد روسیه شده‌اند.

بسیاری از یمنی‌هایی که به روسیه فرستاده شده‌اند، تجربه نظامی ندارند. به گفته فایننشال تایمز بسیاری از آن‌ها با وعده‌هایی مانند شغل‌های پردرآمد در حوزه‌هایی مانند امنیت یا مهندسی فریب داده شده و پس از رسیدن به روسیه، مجبور به امضای قراردادهایی به زبان روسی شدند که از محتوای آن‌ها اطلاعی نداشتند.

یکی از این مزدوران که با نام مستعار «نبیل» صحبت می‌کرد، به این نشریه گفت که او همراه با حدود ۲۰۰ یمنی دیگر در ماه سپتامبر به اجبار به ارتش روسیه پیوسته است. بسیاری از آن‌ها به جنگل‌های اوکراین اعزام شده و مجبور به ساخت سنگر در میان مین‌ها شده‌اند.

او در پیامی ویدئویی گفت: «ما تحت بمباران هستیم. خسته‌ایم و حتی ۵ دقیقه فرصت استراحت نداریم».
پیش از این جنگجویانی از کشورهای دیگر نظیر بلاروس توسط روسیه به اوکراین اعزام شده بودنداسنادی که فایننشال تایمز بررسی کرده است نشان می‌دهد که سربازگیری‌های تازه از طریق شرکتی به نام «الجبری» انجام شده است که در عمان ثبت شده و مرتبط با رهبران حوثی است.

این شرکت به ظاهر در حوزه‌های توریسم و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند، اما در واقع مسئولیت سازماندهی استخدام جنگجویان را بر عهده دارد.

تعدادی از مزدوران یمنی با فشارهای گروه‌های حقوق بشری موفق به بازگشت به کشورشان شدند. یکی از یمنی‌هایی که به کشورش بازگشته است می‌گوید هنگام ورود به مسکو به زور به یک مرکز نظامی منتقل و مجبور به امضای قرارداد شده است.

او گفت: «ما فریب خورده‌ایم. این یک کلاهبرداری بود.»

علی الصبحی، رئیس فدراسیون بین‌المللی مهاجران یمنی، گفت که «این مسئله انسانی همه یمنی‌ها را فارغ از وابستگی‌های سیاسی متحد کرده است.»

وی تأکید کرد که صدها یمنی همچنان در روسیه باقی مانده‌اند و تلاش‌ها برای بازگرداندن آن‌ها از میدان جنگ ادامه دارد.
روسیه در ماه‌های اخیر با افزایش تلفات در اوکراین مواجه بوده استحوثی‌ها در سال جاری دو هیئت رسمی به مسکو فرستاده‌اند و با مقامات ارشد کرملین مانند میخائیل بوگدانوف، فرستاده روسیه در امور خاورمیانه، دیدار کرده‌اند.

تلاش برای استخدام مزدوران یمنی نشان می‌دهد که روسیه، تحت فشار تقابل با غرب، روابط خود با ایران و گروه‌های شبه‌نظامی مرتبط مانند حوثی‌ها را تقویت کرده است.

حوثی‌ها، که از حمایت تهران برخوردارند، در سال گذشته با حملات موشکی به کشتی‌رانی در دریای سرخ زنجیره‌های تأمین جهانی را مختل کرده بودند.

دیپلمات‌های آمریکایی می‌گویند که روسیه اطلاعات هدف‌گیری را برای برخی حملات موشکی حوثی‌ها فراهم کرده است. با این حال به گفته کارشناسان هنوز شواهدی از فروش تسلیحات پیشرفته روسی مانند موشک‌های ضدکشتی به حوثی‌ها وجود ندارد.

تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا برای یمن، گفت روسیه فعالانه در حال برقراری تماس با حوثی‌ها و مذاکره درباره انتقال تسلیحات است.
مقامات غربی نگران هستند که روسیه در ازای استخدام سرباز در یمن، فناوری‌های موشکی برای زدن کشتی را در اختیار حوثی‌ها بگذاردوی از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد، اما افزود: «ما می‌دانیم که پرسنل روسی در صنعا حضور دارند و در حال کمک به تقویت این گفت‌وگوها هستند.»

او درباره نوع سلاح‌هایی که ممکن است منتقل شوند نیز گفت: «نوع سلاح‌هایی که در حال بحث است، بسیار نگران‌کننده است و ممکن است به حوثی‌ها امکان دهد کشتی‌های بیشتری را در دریای سرخ و فراتر از آن هدف قرار دهند.»

این سربازگیری نگرانی‌های زیادی در سطح بین‌المللی ایجاد کرده است. مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که این مسئله را بخشی از روند خطرناک‌تر شدن درگیری‌ها در اوکراین و خاورمیانه می‌دانند.

یکی از دیپلمات‌های آمریکایی در این خصوص گفت: «این موضوع ما را نگران می‌کند، اما با توجه به مسیر درگیری‌ها جای تعجبی ندارد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
سر جوان ها هندی و نپالی هم اینجوری کلاه گذاشتند. بیاد بیاد. هر ماه دو هزار دلار حقوق. دست هر کدام یک جیپ جنگی .روزی نیست که این هندی‌ها زبون بسته پیام به دولت و خانواده خود نفرستند . به بودا قسم واسطه شوید و ما را از اینجا بیرون کشید. سرباز‌ها کره شمالی که دیگر اجازه داشتن موبایل ندارند.ندید بدید‌ها شب و روز وسط جبهه فقط پورنو نگاه می‌‌کنند. شهید راه ممه کاتارینا. مثل همین سایبری خودمان . "زن زندگی‌ آزادی" باید در اینجا هم شورت آهنی را رواج دهند مثل حوزه خودمان. دست کم اختیار کلید دست خودشان .زمان کافی‌ برای مطالعه ،خفه کردند ما را با این همه دری وری نوشتن.
دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۰
۲۵
romano - تهران، ایران
در طول جنگ ۱۹۷۰- ۱۹۷۵، ایالات متحده ۱٫۱۸ میلیارد دلار کمک نظامی به نیروهای مسلح ملی خمر در مبارزه با خمرهای سرخ و همچنین ۵۰۳ میلیون دلار کمک اقتصادی ارائه کرد. خِمِرهای سُرخ نام گروهی با تفکرات و ایدئولوژی مائویستی بود که از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ بر کشور کامبوج حکومت می‌کرد. این حکومت برآمده از حزب کمونیست کامبوج بود و روش حکومتی آنها به گونه‌ای بود که در این سال‌ها منجر به نسل‌کشی و قتل‌عام ۱٫۷ میلیون نفر شد که ۲۱ درصد کل جمعیت کامبوج را شامل می‌شد. حوثی‌ها ۷۰ درصد جمعیت یمن هستند و با تعداد قبایل متحد به ۸۰ درصد میرسند چطوری میشوند شورشی؟ یا من دروغ میگم یا اینها کشورها رو به نفع ژئوپلیتیک دستکاری میکنند.
دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
۶۲
طلوع ازادی - لوس آنجلس ، ایالات متحده امریکا
قابل توجه پان ترک ...، اونایی که شماها دارین خودتون رو بهشون میچسبونید، یه زمان مثل همین حوثی ها در مصر یمن کره و غیره به عنوان سرباز مزدور یا اجاره ای فقط برای غنیمت و روزمری ناچیز میجنگیدن، برید سرتون رو بذارید بمیرید بدبختا، شماها لیاقت جزیی از ایران بزرگ بودن رو ندارید، حیف اون اسید سیانورپیسیک برای حلق بوگندوی شماها
دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.