«ممنوعیت» بارگیری ۱۸۲ کالای اروپایی با کامیون‌های ایرانی

رادیو فردا: یک عضو اتاق بازرگانی ایران می‌گوید با اعمال تحریم‌های تازه اتحادیه اروپا، بارگیری ۱۸۲ کالای اروپایی برای کامیون‌های ایرانی «ممنوع» شده است.

علی محمودی سرای، رئیس هیئت مدیره فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران روز سه‌شنبه ۱۷ مهرماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا از وضع تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا برای کامیون‌های ایرانی خبر داده است.


به گفته او بیش از یک ماه است که بارگیری ۱۸۲ کالای اروپایی با کامیون‌های ایرانی «ممنوع» شده است.

در حالی که فرانسه صدور مجوز «زولا» برای کامیون‌داران ایرانی را از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی متوقف کرده، خبرهای مشابهی درباره اقدامات آلمان و ایتالیا نیز در زمینه خودداری از ارائه روادید به کامیون‌داران ایرانی منتشر شده است.

به گفته آقای محمودی سرای در میان کشورهای اروپایی اکنون تنها ایتالیا و آلمان آن هم به صورت محدود به رانندگان ایرانی ویزا می‌دهند.

پیش از این طولانی‌شدن فرایند صدور روادید برای کامیون‌داران ایرانی باعث زمین‌گیر شدن آن‌ها و بازماندن از صادرات محموله‌ها شده بود. سال گذشته حتی روسیه نیز بسیاری از کامیون‌داران ایرانی را به دلیل عدم صدور روادید پشت مرزها معطل کرده بود.

طی مدتی که کامیون‌های ایرانی از ورود به اروپا منع شده‌اند، کامیون‌داران ترکیه جای خالی آن‌ها را در بازار ترابری پر کرده‌اند و بدون‌مشکل در مسیر اروپا جابه‌جا می‌شوند.

به غیر از مخالفت اروپا با صدور مجوز تردد کامیون‌های ایرانی، پوشش بیمه بین‌المللی کامیون‌ها موسوم به «بیمه سبز» نیز به مانع دیگری برای ترانزیت جاده‌ای ایران به اروپا تبدیل شده است.

کامیون‌های ایرانی به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا قادر به دریافت بیمه سبز نیستند و بر اساس گزارش‌ها، آنها این بیمه را در مرز بلغارستان از واسطه‌گران با سه برابر قیمت خریداری می‌کنند.

فاطمه قنبرزاده، نایب رئیس کمیسیون حمل ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران، به تازگی از تلاش برای رفع تعلیق ایران از «کنوانسیون نظام بیمه هماهنگ کارت سبز» خبر داده و گفته که «به دفتر بیمه سبز در ژنو اطمینان لازم را در مورد اتخاذ سازوکارهای موردنیاز داده شده است».

ایران با وجود بهره‌مندی از موقعیت جغرافیایی مناسب برای صادرات کالا و خدمات به دلیل تحریم‌ها از درآمدهای ناشی از ترانزیت و حمل و نقل جاده‌ای بی‌بهره مانده است.

از سوی دیگر انفعال ایران در توسعه زیرساخت‌های ترانزیتی در کنار تحریم‌ها باعث شکل‌گیری راهگذرهایی در منطقه شده که مسیر ایران را دور می‌زنند.

دالان «زنگزور» که جمهوری آذربایجان را از طریق ارمنستان به نخجوان و ترکیه متصل می‌کند، یکی از این مسیرهاست که به تازگی انتقادات زیادی را در مورد همکاری‌های روسیه و جمهوری اسلامی برانگیخته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +503شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +361پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +314یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +296رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما توانایی رسیدن و حمله به هر نقطه از خاورمیانه را داریم
  • +243سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +232‌تلویزیون اسرائیل: هاشم صفی‌الدین «جانشین احتمالی» نصرالله در بیروت کشته شد
  • +218نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +208کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +175«حسن جعفر قصیر» داماد حسن نصر‌الله در حمله هوایی اسرائیل به دمشق کشته شد
  • +164حمله اسرائیل به ساختمانی نزدیک سفارت ایران در دمشق؛ محل ملاقات فرماندهان سپاه و حزب‌الله