استفاده از «دستگاه خودکشی» برای نخستین‌بار؛ پلیس سوئیس چند نفر را بازداشت کرد

بی بی سی: پلیس سوئیس چندین نفر را در ارتباط با خودکشی یک نفر با دستگاهی موسوم به «کپسول خودکشی» بازداشت کرد.

پلیس در شهر شافهاوزن گفت که «چند نفر» را به ظن ترغیب و کمک به خودکشی یک نفر که با استفاده از کپسول ساخت شرکت «سارکو» دیروز (دوشنبه، ۲ مهر) جان باخت، بازداشت کرده است.


به گفته پلیس این دستگاه در یک کلبه جنگلی در منطقه مریشاوزن، نزدیک مرز آلمان استفاده شده است. ماموران دستگاه و جسد را در آن محل پیدا کردند.

پلیس گفت یک شرکت حقوقی آنها را از این خودکشی مطلع کرده است. تعداد بازداشتی‌ها و هویت آنها فاش نشده است. نام متوفی نیز اعلام نشده است.

این نخستین بار است که فردی با استفاده از این دستگاه جنجالی به زندگی خود پایان می‌دهد.

در حالیکه در برخی شرایط مرگ خودخواسته در سوئیس قانونی است، «کپسول خودکشی» سارکو با مخالفت‌هایی مواجه شده است.

شرکت سازنده می‌گوید فردی که قصد پایان دادن به زندگی خود را دارد می‌تواند از این کپسول بدون نیاز به نظارت پزشکی استفاده کند.

این کپسول را می توان در هر جایی استفاده کرد. فردی که وارد این دستگاه می‌شود می‌تواند با دکمه‌ای آن را فعال کند. پس از فعال شدن، هوای داخل آن پر از نیتروژن می‌شود و میزان اکسیژن محفظه به‌سرعت کاهش می‌یابد. این باعث می‌شود که فرد پس از حدود ۱۰ دقیقه هوشیاری‌اش را از دست بدهد و بمیرد. این کپسول همچنین دارای یک دکمه اضطراری است که امکان خروج فرد در دقایق اول را فراهم می‌کند.

چند ماه قبل یک گروه حامی مرگ خودخواسته که دستگاه «سارکو» را تبلیغ می‌کند پیش‌بینی کرد که امسال برای اولین بار از آن استفاده شود.

طرفداران آن می‌گویند که این دستگاه امکانی را فراهم می‌کند که به دارو یا پزشک وابسته نیست و دسترسی به اتانازی (مرگ خودخواسته) را افزایش می‌دهد زیرا می‌توان این دستگاه را با چاپگر سه‌بعدی تولید کرد. دستگاه قابل حمل است و می‌تواند در خانه استفاده شود.

با این حال، در سوئیس علیرغم اینکه راه‌های قانونی برای مرگ خودخواسته بیشتر از هر کشور دیگری وجود دارد، این شیوه مخالفان خود را دارد.

منتقدان بیم دارند که طراحی مدرن دستگاه، خودکشی را خوشایند جلوه ‌دهد و نگران این هستند که این کپسول بدون نظارت پزشک می‌تواند کار کند.

مرگ خودخواسته در بریتانیا و در اکثر کشورهای اروپایی غیرقانونی است. در سال‌های اخیر هزاران نفر برای پایان دادن به زندگی خود به سوئیس یا کشورهایی رفته‌اند که راه قانونی برای آن وجود دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.