زاکربرگ: پشیمانم که در همهگیری کرونا، تسلیم فشار دولت بایدن شدم
رأی دهید
او در نامهای به رئیس کمیته مجلس نمایندگان آمریکا گفت که برخی از مطالب از جمله پستهایی حاوی طنز و کنایه در سال ۲۰۲۱ میلادی تحت فشار مقامهای ارشد دولت از این دو شبکه اجتماعی حذف شد.
کاخ سفید آمریکا، «اقدامات مسئولانه محافظت از سلامت و ایمنی عمومی» را دلیل اقدامات خود ذکر کرده است.
آقای زاکربرگ همچنین گفت که پیش از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و بعد از هشدار افبیآی در مورد عملیات «دروغپراکنی احتمالی روسیه»، شرکت او برای مدت کوتاهی انتشار پستهای مربوط به هانتر، پسر جو بایدن را محدود کرده است.
آقای زاکربرگ گفت که بعداً مشخص شد که این پستها بخشی از چنین عملیاتی نبوده و نباید موقتاً حذف میشد.
او جزئیات بیشتری در مورد اقداماتش در طول همهگیری کرونا ارائه نکرد اما گفت که از آن پشیمان است. در آن زمان به دلایل مختلف برخی پستهای مشابه از روی فیسبوک و اینستاگرام حذف شد.
آقای زاکربرگ گفت که هرچند تصمیمها در این زمینه از سوی شرکت او گرفته شد، اما «فشار آوردن دولت اشتباه بود.»
او معتقد است که اگر در آینده چنین اتفاقی افتاد، خود و متا آماده خواهند بود تا این فشارها را رد کنند.
نامه او به جیم جردن، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شده که در حال بررسی شیوههای تعدیل در شبکههای اجتماعی است.
جمهوریخواهان گفتند که این نامه «پیروزی بزرگ برای آزادی بیان» است.
کاخ سفید در بیانیهای که در وبسایت پولیتیکو منتشر شد، از اقدامات خود دفاع کرده است.
در این بیانیه آمده است: «موضع ما روشن و منسجم بوده است: ما معتقدیم شرکتهای فناوری و سایر نهادهای خصوصی در عین حال که انتخابهای مستقل در ارائه اطلاعات دارند، باید تأثیراتی را که اقداماتشان بر مردم آمریکا میگذارد، در نظر داشته باشند.»
جنجال هانتر بایدن
نظرات آقای زاکربرگ در مورد هانتر بایدن، پسر جو بایدن به داستان لپتاپی اشاره دارد که گفته میشود او آن را در تعمیرگاهی در ایالت دلاور جا میگذارد.
نیویورک پست برای اولینبار در گزارشی ادعا کرد که ایمیلهای یافتشده روی این لپتاپ نشان میدهد که کسب و کار او در خارج از آمریکا در زمانی که پدرش معاون رئیسجمهور بود بر سیاست خارجی آمریکا تاثیر گذاشته است. اما جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و خانوادهاش هرگونه تخلف را رد کردهاند.
این مسئله به موضوعی مورد بحث در میان راستگراها در آمریکا و باعث در گرفتن جدل و مناقشه در شبکههای اجتماعی شد. در این جریان برخی از شبکههای اجتماعی پستهای مرتبط به آن را فیلتر کرد.
مارک زاکربرگ از حذف موقت برخی از پستهای مرتبط به این گزارش ابراز پشیمانی کرد و گفت: «ما نباید آن گزارش را حذف میکردیم.»
او افزوده است: «ما سیاستها و روند بررسی خود را تغییر دادهایم تا مطمئن شویم این اتفاق دیگر تکرار نشود.»
آقای زاکربرگ همچنین گفت که قصد ندارد دیگر به حمایت از نهادهای انتخاباتی کمک کند.
او در سال ۲۰۲۰ میلادی از طریق نهاد خیریه خود (چان زاکربرگ) ۴۰۰ میلیون دلار به ادارات دولتی کمک کرد که در طول همهگیری کرونا انتخابات را برگزار کردند.
با این حال، اطلاعات نادرست به سرعت در رسانههای اجتماعی پخش شد و آقای زاکربرگ متهم شد که از طریق اهدای این مبلغ در تلاش است تا به برنده شدن بایدن کمک کند.
آقای زاکربرگ گفت که کمکهای مالی او «غیرسیاسی» است. او افزود که میخواهد «بیطرف» باشد و نمیخواهد کمک او به نهادهای انتخاباتی را «طرفداری از یک حزب» تعبیر کنند.