«ال نینو» و «لا نینا» چه تفاوتی دارند؟

العربیه: ال نینو و لا نینا دو پدیده اقلیمی هستند که به دلیل تغییرات غیرعادی دمای آب در اقیانوس آرام گرمسیری رخ می‌دهند و تأثیرات گسترده‌ای بر آب و هوا در سراسر جهان دارند. این دو پدیده با هم به نام «نوسان جنوبی ال نینو» شناخته می‌شوند.
ال نینو

ال نینو زمانی رخ می‌دهد که دمای سطح آب در اقیانوس آرام مرکزی و شرقی به طور غیرعادی بالا می‌رود. این پدیده معمولاً هر دو تا هفت سال یک بار رخ می‌دهد و می‌تواند چندین ماه تا چند سال طول بکشد. در طول ال نینو، جریان‌های باد در سطح اقیانوس ضعیف یا حتی تغییر جهت می‌دهند، که باعث کاهش فشار آب سرد در سطح اقیانوس می‌شود.


این تغییرات دمایی می‌توانند الگوهای بارش و دما را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار دهند. برای مثال، برخی مناطق ممکن است با بارش‌های شدید و سیلاب‌ها مواجه شوند، در حالی که مناطق دیگر ممکن است خشکسالی را تجربه کنند. مناطق گرمسیری اقیانوس آرام مرکزی و شرقی معمولاً بارش بیشتری دریافت می‌کنند، در حالی که استرالیا و هند ممکن است با خشکسالی مواجه شوند.
لا نینا
در مقابل، لا نینا پدیده‌ای است که در آن دمای سطح آب در اقیانوس آرام مرکزی و شرقی به طور غیرعادی سرد می‌شود. این پدیده نیز هر چند سال یک بار رخ می‌دهد و معمولاً اثرات متضادی نسبت به ال نینو دارد. در طول لا نینا، جریان‌های باد در سطح اقیانوس تقویت می‌شوند، که باعث افزایش فشار آب سرد در سطح اقیانوس می‌شود.

اثرات لا نینا شامل افزایش بارش و سیلاب‌ها در برخی مناطق و خشکسالی در مناطق دیگر است. به عنوان مثال، لا نینا می‌تواند بارش بیشتری در مناطقی مانند استرالیا و اندونزی به همراه داشته باشد، در حالی که جنوب غربی ایالات متحده ممکن است با خشکسالی مواجه شود.
تأثیرات جهانی
هر دو پدیده ال نینو و لا نینا تأثیرات گسترده‌ای بر کشاورزی، منابع آب، و شرایط زیستی در مناطق مختلف جهان دارند و می‌توانند به تغییرات بزرگ در الگوهای اقلیمی منجر شوند. به همین دلیل، مطالعه و پیش‌بینی این پدیده‌ها برای مدیریت منابع طبیعی و برنامه‌ریزی در برابر تغییرات آب‌وهوایی اهمیت زیادی دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +175شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +126شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +118نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +117حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +115اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو
  • +99تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +98برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم