کارشناسان منابع طبیعی: استان گلستان «در ۱۵سال آینده بیابانی» می‌شود

صدای آمریکا: کارشناسان منابع طبیعی پیش بینی می‌کنند که استان گلستان با همین روند اقلیمی و بی‌تدبیری مقامات جمهوری اسلامی «در ۱۵سال آینده بیابانی» می‌شود. کم آبی این استان «از مرز بحران گذشته» است و افزایش دمای گلستان «در ۸۰ سال» اخیر بی‌سابقه است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، براساس آمارها ۹۸ درصد منابع آب زیرزمینی این استان در حال «استحصال» است.


براساس پیش بینی کارشناسان منابع طبیعی، و در صورتی که زمینه‌های جلوگیری از تخریب زیست محیطی فراهم نشود؛ سیصد هزار هکتار از اراضی این استان، شامل شهرستان‌های گنبدکاووس، مراوه‌تپه، گمیشان و آق‌قلا بزودی به بیابان تبدیل می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با تشریح مشخصات اقلیمی این استان گفت که از دو میلیون هکتار گلستان «سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.»

حمید سلامتی افزود که «عوامل انسانی، صحرای قره قوم و بالکان ترکمنستان و خشک شدن تالاب‌ها» در پدیده ریزگرد‌ها و بیابانی شدن در استان تاثیر زیادی داشته‌اند.

پیش از این در پی بحران کمبود آب در ایران، آب در چندین شهر قطع یا غیرقابل استفاده شده و ۲۰۰ روستا در استان گلستان با تنش آبی مواجه شده‌‌اند.

خبرگزاری ایلنا، استان گلستان را از جمله استان‌های دارای تنش آبی ذکر کرده و افزوده است که ۴۶ درصد جمعیت این استان در روستاها زندگی می‌کنند.

این خبرگزاری به نقل از رحمت‌الله نوروزی، نماینده علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی، نوشته که ۹۰ درصد از آب در استان گلستان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود.

انستیتو منابع جهانی در گزارشی در فروردین ماه سال جاری، ایران را از جمله ۲۵ کشوری معرفی کرد که با شدیدترین وضعیت کم‌آبی و تنش آبی مواجه است و آن را از عواقب «چندین دهه مدیریت ضعیف آب و استفاده ناپایدار از آب برای کشاورزی» توصیف کرده است.

تداوم خشکسالی و بحران آب در ایران در حالی است که بارش شدید باران در مناطقی از کشور تاکنون موجب جاری شدن سیلاب و وارد کردن خسارات گسترده شده و جان دهها تن از شهروندان را گرفته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۰
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
برین به جان حسین دعا کرده و اینقدر غُرغُر نکنین. خودتون سال 57 اینو خواستین! حالا اینقدر بکشین تا جونتون در آد!
دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
۲۷
romano - تهران، ایران
اینروزها بعلت دو قطبی شدن فضا یا باید ضد رژیم باشی یا طرفدار یک گروه خاص. این میان اگر وسط حرف بزنی یا حرف حق بزنی میشوی وسط باز یا نوکر رژیم بهمان. صدای آمریکا چرا نگران بیابانی شدن آمریکا نیست؟ (بمن فحش نده برو بخون) اگر اینقدر نگران ایران است چرا آمریکاییها از عمد افغانستان را تشویق به سد سازی روی رودهای منتهی به هیرمند کردند؟ چرا جلوی ۴۹ سد ترکیه را نمیگرند؟ چرا زمان بعد از جنگ عراق حور العظیم را از عمد خشکاندند تا دمار ایران را دربیاورند تا جایی که صدای کویت و امارات عربستان هم در‌آمد (بمن فحش نده من ج ا نفرت دارم). آمریکا همانطوری که جنوساید میکنه و کرده اکوساید هم میکنه برای آنها ما هیچ چیزی جز موجودات کله سیاه مثل پاکستان عراق و ترکیه و . هستیم. گور بابای ایران ما کله سیاه، چرا به اوکراین اجازه نمیده روسیه رو بزنه در ۲۴ کیلومتری اسکادران سوخو ۳۴ نشسته بدبخت اوکراینیها نمیتونند بزنند و راحت میان رو سر بهترین نیروهاشون بمب ۳ تنی گلایدر میریزن بعد آمریکا این عاشق مرده دموکراسی‌(مثل اسلام ملاها) میگه Ukraine must not escalate. قدرت یعنی نبودن ملا و امنیت.
دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +318ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +235اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +180ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +161شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +160شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید