درگیری هواداران دو تیم فوتبال ترکیه و هلند در برلین

هواداران تیم فوتبال ترکیه به هنگام تماشای بازی با تیم هلند در برابر دروازه براندنبورگ برلین، ۶ ژوئیه ۲۰۲۴دویچه وله: ده‌ها هزار هوادار، به طور مسالمت‌آمیز بازی مرحله یک چهارم نهایی ترکیه و هلند را در مقابل دروازه براندنبورگ برلین تماشا می‌کردند. اما گل برتری هلند در دقیقه ۷۶ باعث یک درگیری میان آنان شد که می‌توانست خطرناک باشد.

در جریان بازی پرهیجان مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های اروپا میان ترکیه و هلند، درگیری‌هایی میان هواداران هر دو تیم در برلین رخ داد. در ویدئویی که روزنامه "برلینر سایتونگ" در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، می‌توان دید که چگونه طرفداران تیم‌ها به سمت یکدیگر هجوم می‌برند و در نهایت با دخالت نیروهای انتظامی و افراد دیگری که می‌خواهند میانجی‌گری کنند، از هم جدا می‌شوند. گفته می‌شود این حادثه پس از گل برتری ۲ بر ۱ هلندی‌ها رخ داد. بر اساس یک ویدئوی دیگر، ماموران پلیس تنها پس از سوت پایان بازی در محل حضور پیدا کردند. پلیس که در ابتدا قادر به ارائه هیچ اطلاعاتی نبود، می‌گوید که از این رویداد مطلع است، اما هنوز نمی‌تواند بگوید که آیا مجبور به مداخله بوده است یا خیر.


مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های قهرمانی اروپا در ورزشگاه المپیک برلین، تا حد زیادی بدون هیچ گونه حادثه خاصی ادامه داشت و تنها چند نفر بازداشت شدند.
آرامش پس از بازی
از آنجا که بسیاری از هواداران فوتبال ترکیه پیش از آغاز بازی در راهپیمایی خیابانی خود به طور مداوم با انگشتان خود نماد جنبش راست افراطی ترکیه موسوم به "گرگ‌های خاکستری" را نشان می‌دادند، پلیس ادامه این راهپیمایی را متوقف کرد. گفته شد که دلیل این اقدام پلیس ارسال "پیام‌های سیاسی مستمر" از سوی شرکت‌کنندگان بوده است. از طریق بلندگو از هواداران تیم ترکیه خواسته شد در صورت داشتن بلیت بازی به صورت انفرادی وارد ورزشگاه شوند.

پس از پایان بازی، اوضاع در پایتخت آلمان تا حد زیادی آرام بود. روزنامه "تاگس‌اشپیگل" نوشت، خیابان "هرمان اشتراسه"، یکی از خیابان‌های اصلی در منطقه مهاجرنشین "نوی‌کلن"، به ندرت در یک عصر شنبه تا این حد ساکت بوده است.

نشان دادن نماد "گرگ‌های خاکستری" توسطمریح دمیرال بازیکن تیم ملی ترکیه پس از زدن گل دوم در بازی ترکیه مقابل اتریش، واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشت و به دنبال آن یوفا دمیرال را از حضور در دو دیدار در رقابت‌های جام ملت‌های اروپا محروم کرد.

جنبش ناسیونالیست و راست‌گرای افراطی گرگ‌های خاکستری که به نفرت‌پراکنی در مقابل اقلیت‌های کرد، ایزدی، یهودی و حتی مسیحی شهرت دارد در آلمان ۱۲هزار نفر عضو دارد و در کشورهای اتریش و فرانسه ممنوع اعلام شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +199شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +147شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +135حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +124نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم