بهترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴ کدامند؟
رأی دهید
وین که یکی از زیباترین شهرهای جهان برای بازدید شناخته میشود، میتواند مکانی بی نظیر برای زندگی نیز باشد. این شهر اتریشی بار دیگر در رتبهبندی سالانه «واحد اطلاعات اکونومیست» به عنوان قابل زندگیترین شهر جهان شناخته شد.
بر این اساس، وین برای سومین سال متوالی در صدر فهرست قرار گرفت وعالیترین امتیازات را در چهار مورد از این پنج مورد دریافت کرد. امتیاز این شهر در حوزه فرهنگ و محیط زیست به دلیل فقدان آشکار رویدادهای ورزشی پایینتر بود.
پس از پایتخت اتریش، یک پایتخت دیگر اروپایی یعنی شهر کپنهاگ دانمارک جایگاه دوم خود را حفظ کرد و زوریخ سوئیس نیز از رتبه ششم به جایگاه سوم فهرست صعود کرد.
دو شهر ونکوور کانادا و سیدنی استرالیا نیز به طور مشترک در رده هفتم قرار گرفتند. اوساکای ژاپن و اوکلند نیوزیلند با قرار گرفتن در جایگاه نهم مجموعا فهرست ده شهر برتر جهان را تکمیل کردند.
برترین شهرهای آمریکایی
در مورد برترین شهرهای ایالات متحده، هونولولو در هاوایی با کسب جایگاه ۲۳ بالاترین شهر در لیست است. شهرهای آتلانتا و جورجیا نیز با چهار پله صعود در رتبه ۲۹ قرار گرفتند.
لس آنجلس در رتبه ۵۸ و نیویورک در رتبه ۷۰ قرار دارد.
در این گزارش در مورد دسترسی به مسکن آمده است: «وضعیت بهویژه در استرالیا و کانادا به دلیل پایین بودن دسترسی به املاک اجارهای نگرانکننده است و قیمتهای خرید با وجود افزایش نرخ بهره همچنان در حال افزایش است.»
ونکوور در بین ده شهر برتر دنیا برای زندگی قرار دارد، اما تورنتو جایگاه نهم خود را در سال ۲۰۲۳ به جایگاه دوازدهم نزول داد.
لندن پایتخت بریتانیا به عنوان چهل و پنجمین شهر قابل زندگی در جهان رتبه بندی شد.
برترین شهرهای آسیایی
در میان شهرهای آسیایی، هنگ کنگ با بیشترین صعود در امتیازات به لطف «ثبات» و «مراقبت های بهداشتی» از جایگاه ۶۱ به ۵۰ رسید.
بارسالی باتاچاریا، معاون مدیر صنعت در اکونومیست گفت: «استانداردهای زندگی جهانی در سال گذشته اندکی افزایش یافته است، اما در مساله ثبات، همچنان خطرات بالایی وجود دارد.»
تورم بالا، نرخ بهره بالا و سایر مشکلات اقتصادی منجر به بروز اعتراضات مکرر در سراسر جهان شده است.
بدترین شهرهای جهان
بر طبق این مطالعه در وضعیت هیچیک از چهار شهر پایین جدول به نسبت سال ۲۰۲۳ بهبودی حاصل نشده است و دمشق در سوریه همچنان به عنوان پایینترین شهر جهان در فهرست باقی مانده است و پس از آن طرابلس در لیبی، الجزیره در الجزایر و لاگوس در نیجریه قرار دارند.
شایان ذکر است که در خلاصه ۱۳ صفحهای از این گزارش نامی از تهران یا شهر دیگری از ایران نیامده است.