رونمایی از «فساد سیستماتیک در فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی» و آغاز برکناری‌ها

 مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایرانصدای آمریکا: تنها چهار روز پس از رسانه‌ای شدن پرونده‌ای جدید از گسترش فساد سیستماتیک در فوتبال ایران، و احضار دو مدیر فدراسیون و یک سردبیر رسانه ورزشی در دادگاه، برکناری‌ها در فدراسیون فوتبال آغاز شد.
سهیل مهدی رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ و پژمان راهبر سردبیر وب سایت ورزشطی حکمی از سوی مهدی تاج، خداداد افشاریان، رئیس پر حرف و‌حدیث کمیته داوران برکنار و‌ دانیال مرادی به عنوان سرپرست موقت انتخاب شد. همچنین با حکم رئیس سازمان لیگ فوتبال، سهیل مهدی، رئیس کمیته مسابقات هم از سمتش کنار رفت و محمدرضا کشوری فرد عهده دار وظایف کمیته مسابقات سازمان لیگ شد.


جالب آن که رئیس برکنار شده کمیته داوران، در دفاع از خود متنی را با عنوان استعفانامه در اختیار رسانه ها قرار داد و تاکید کرد برای جلوگیری از حواشی بیشتر از سمتش کنار کیری کرده است. کارشناسان فوتبال ایران بر این باورند که با توجه به خصوصیات خداداد افشاریان و شناختی که از رئیس برکنار شده کمیته داوران وجود دارد، انتشار استعفانامه با مشی کاری وی همخوانی ندارد و‌ این اقدام به دستور مقامات قضایی و فدراسیون یا جهت دفاع از خود صورت گرفته است.

دیگر متهم پرونده فساد در فوتبال ایران، پژمان راهبر، خبرنگار با سابقه ورزشی است.
پژمان راهبرراهبر در بیش از یک دهه گذشته با وب سایت خبری ورزش سه، که خود را مرجع فوتبال و ورزش ایران میداند و شبکه اینترنتی آنتن که حق انحصاری پخش رقابتهای ورزشی داخلی را بدست آورده و همچنین استخدام جمع پرشماری از خبرنگاران‌ و‌ عکاسان جوان، سهم بزرگی در اتفاقات ورزش ایران به ویژه فوتبال داشته است
مهدی شاملو مالک وب سایت خبری ورزش سه و شبکه آنتنپژمان راهبر ، پس از محرومیت و‌ خانه‌نشینی اردشیر لارودی که از او به عنوان، استاد یاد می کند، بخش جداناشدنی و‌ تاثیر گذار فوتبال ایران بوده است. راهبر با حمایت‌های پیدا و‌ نهان چهره های مطرح داخلی و خارجی رسانه و‌ ورزش، به پدرخوانده جدید رسانه های ورزشی معروف شده است.

هر چند که به نظر ادعاهای مطرح شده علیه پژمان راهبر در هیچ دادگاهی اثبات نشده، اما به نظر میرسد این پرونده جدید فساد، میتواند نقاط تاریک فعالیت های او‌ و شبکه رسانه‌ای‌اش را روشن کند. وب‌ سایت خبری ورزش سه در سال ۱۳۸۹ توسط مهدی شاملو‌ از نزدیکان علی اصفر پورمحمدی، مدیر و معاون سابق سازمان صداوسیما تاسیس شد.
مهدی شاملو مالک وب سایت خبری ورزش سه و شبکه آنتنهر چند که مهدی شاملو‌ پیشتر با حکم دادگاه کیفری، به جرم‌ فساد مالی، به شش سال حبس و دو سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محکوم شده بود، بد‌ون سپری کردن محکومیتش، در سال ۱۳۹۸، موفق شد حق پخش اینترنتی رقابتهای فوتبال را بطور انحصاری بدست آورد.

شرکت “موسسه فراکاو” دیگر شرکت متعلق به مهدی شاملو‌ و‌ وب سایت ورزش سه با عقد قراردادی با فدراسیون فوتبال به کارگزار انحصاری انتشار اینترنتی محتوای تصویری رقابت‌های لیگ برتر تبدیل شد. بدین ترتیب حق پخش تصویری رقابت‌های فوتبال ملی و باشگاهی ایران در فضای مجازی و دیجیتال به شرکت واسطه تحت مدیریت پژمان راهبر شبکه آنتن منتقل شد.
رئیس فدراسیون فوتبال ایران با همتای فلسطینیدر حالی که مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران و‌ نایب رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا برای حضور در هفتاد و چهارمین اجلاس فیفا در بانکوک تایلند بسر میبرد، پرونده فساد فوتبال که به باشگاه متمول مس رفسنجان در دادگاه کرمان مرتبط است، به خبر اول رسانه های ورزشی تبدیل شده است. البته مهدی تاج به عنوان صاحب امتیاز سابق روزنامه ورزشی جهان فوتبال، مدیر عامل سابق باشگاه سپاهان، دبیر سابق و رئیس کنونی فدراسیون فوتبال، یک مدیر سپاهی نزدیک به مراکز قدرت در عرصه رسانه و‌ فوتبال است، و به جای پاسخگویی درباره پرونده فساد در ایران، در حاشیه گنگره فیفا با همتای فلسطینی دیدار و از فوتبال غزه حمایت کرد.

از سوی دیگر با پایان یافتن حکم محرومیت دو ساله شهاب الدین عزیزی خا‌دم که با حکم‌کمیته اخلاق فدراسیون از سمتش برکنار شد، مهدی تاج و‌ فدراسیون تحت امرش با چالش حقوقی دیگری دست به گریبان است.
شهاب الدین عزیزی خادم و علی کریمی در انتخابات فدراسیون فوتبال در سال ۱۳۹۹طبق اساسنامه، رئیس فدراسیون فوتبال ایران تنها با رای مجمع فدراسیون قابل برکناری است، در حالی که عزیزی خادم با حکم کمیته اخلاق برکنار شد و هم اینک که محرومیش به پایان رسیده، همچنان رئیس فدراسیون تلقی میشود. چالش دو رئیس همزمان در فدراسیون فوتبال، تنها با ‌برگزاری انتخابات جدید و‌ رای مجمع خاتمه می یابد. مهدی تاج و فدراسیون فوتبال درباره این‌ موضوع نیز سکوت کرده و واکنشی نشان نداده است.

البته اطلاعات بیشتری درباره پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان و نقش خداداد افشاریان، سهیل مهدی و پژمان راهبر منتشر نشده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که چند تن از اعضای کانون مدیر برنامه‌های فوتبال، سال گذشته در یکی از هتل‌های تهران جلسه‌ای برگزار می کنند و‌ با معرفی سه تن‌ از میان خود تصمیم میگیرند- به دلایلی که مشخص نیست- در دادگاه قضایی پرونده ای بگشایند.

این مدیر برنامه‌ها با طرح شکایت از چندتن از مدیران فوتبال ایران به دلیل ارتکاب به فساد ، دریافت رشوه و تبانی، پای نهادهای امنیتی و مقامات قضایی را به فوتبال باز می کنند. همزمان با افشا شدن پرونده فساد در فوتبال ایران، کمیته اخلاق فدراسیون چهار مدیر برنامه فوتبال به نامهای علی مطوری، محمد کابلی، محمد جواد سرشت و ولی خرسندی را تا تعیین حکم نهایی، به مدت ۲۰ روز از هرگونه فعالیت در فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی محروم کرد.

اما طبق گزارش خبرگزاری تسنیم، آغاز این پرونده با احضار متهمان از اواخر سال گذشته کلید می‌خورد و مدیران باشگاه‌ صنعتی مس رفسنجان احضار و‌ معا‌ونان تحت تعقیب قرار میگیرند. تسنیم نوشته: مدیرعامل سابق شرکت صنعتی مس رفسنجان پس از اطلاع از تخلفات، مدیر مالى وقت این شرکت که همزمان مدیرعامل باشگاه مس رفسنجان بود را برکنار کرد و معاون یاد شده نیز به همین دلیل از سمت خود کنار گذاشته شد. محمدجواد پاینده، مدیر رسانه تیم فوتبال مس رفسنجان نیز ادعا کرده که شاکی اصلی پرونده خود شرکت مس هست که با اطلاع از تخلفات پیگیری‌های لازم را انجام داده است.

این پرونده، جدیدترین رونمایی از فساد سیستماتیک در فوتبال ایران است که کارشناسان سالهاست درباره آن هشدار داده اند. در حالیکه اغلب رسانه های داخلی از انتظار جامعه ورزشی ایران برای پاسخگویی وزیر ورزش و رئیس فدراسیون فوتبال نوشته اند، کارشناسان بر این باورند به احتمال بسیار به غیر از چند تغییر در سطح مدیران میانی، تغییر کلی و تاثیرگذاری صورت بگیرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.