تعطیلی تمام اماکن تاریخی و گردشگری شیراز در «روز شیراز»

ایران وایر: مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس اعلام کرد تمامی اماکن تاریخی و گردشگری این استان در روز ۱۵ اردیبهشت که به نام «روز شیراز» ثبت شده است، تعطیل هستند.

محمد ثابت اقلیدی، دلیل اتخاذ این تصمیم را همزمان شدن روز شیراز با سالمرگ «جعفرصادق»، امام ششم شیعیان اعلام کرد.


به گفته ثابت اقلیدی، همه اماکن تاریخی ـ فرهنگی تحت پوشش این اداره کل از جمله مجموعه‌های تاریخی- فرهنگی حافظ، سعدی، ارگ کریم‌خانی، موزه سنگ‌های تاریخی هفت‌تنان، موزه پارس، موزه گرمابه وکیل، مجموعه میراث‌های جهانی تخت جمشید و موزه تخت جمشید، پاسارگاد، بیشاپور، تنگ چوگان، موزه بیشاپور، کاخ اردشیر فیروزآباد، کاخ ساسان سروستان، مجموعه‌های باستانی نقش رستم و نقش رجب و موزه مردم‌شناسی کازرون تعطیل خواهد بود.

یکی از رسانه‌های ایران اقدام مقامات استان فارس را «شوک غیر منتظره به مسافران شهر شیراز» دانسته و نوشته‌ است: به دلیلِ تعطیلی چند روز اخیر، گردشگران زیادی به شیراز رفته‌اند و پیش‌بینی می‌شد برنامه‌های زیادی در این شهرِ برگزیده‌ی ایران برگزار شود.

پانزدهم اردیبهشت‌ماه هر سال همچنین به نام روز شیراز نام‌گذاری شده است. در سال ۱۳۸۰، شورای شهر شیراز به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد که ۱۵ اردیبهشت در تقویم رسمی ایران به نام روز شیراز نام‌گذاری شود که به تصویب رسید.

همزمان، گزارش‌ها از ممنوعیت ورود گردشگران به محوطه تاریخی گردشگری طاق‌بستان در کرمانشاه به بهانه سالمرگ امام ششم شیعیان حکایت دارند و شهروندانی که روز ۱۵ اردیبهشت به این مکان مراجعه کرده‌اند با درهای بسته روبرو شده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان هم گفته روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با سالمرگ جعفر صادق، تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در شهرستان‌های مختلف استان تعطیل است.

محروم‌سازی ایرانیان از سفر به شهرهای مختلف کشور یا حضور در اماکن تفریحی و گردشگری به بهانه مناسبت‌های مذهبی، ماه رمضان، ماه محرم و دیگر موارد این‌چنینی سابقه و پیشینه دارد و پیش از این نیز بارها اتفاق افتاده است.

در ابتدای سال جاری نیز به علت همزمانی روز سیزدهم فروردین یا روز طبیعت با عزاداری بیست و یکمین روز ماه رمضان، درهای پارک‌ و بوستان‌ها و مراکز تفریحی به روی مردم بسته ماند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • لحظه وحشت در مغازه؛ دفاع جانانه کاسب با «بیل» در برابر اوباشی که قصد داشت او را زنده زنده بسوزاند!
  • سرقت اعضای بدن در دانشگاه هاروارد آمریکا؛ مسئول سردخانه به ۸ سال زندان محکوم شد