احتمال تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان با آزمایش ادرار
رأی دهید
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان دانشگاه ویرجینیا که مطالعه خود را در مجله "انجمن شیمی آمریکا" منتشر کردند، این فناوری را بسیار امیدوارکننده دانستند و البته تأکید کردند که این فرآیند تشخیصی هنوز در "مراحل اولیه" است.
هدف محققان این است که پزشکان متخصص از این اطلاعات، همراه با آزمایش خون، سونوگرافی واژینال و سابقه خانوادگی برای تشخیص و درمان سرطان تخمدان در مراحل اولیه استفاده کنند.
هزاران ذره ریز به نام "پپتید" در ادرار وجود دارد که برخی از آنها نشاندهنده سرطان تخمدان هستند. فناوری جدید میتواند این پپتیدها را با استفاده از حسگر نانوحفرهای (منافذی با اندازه نانومتر) که قابلیت تشخیص چندین پپتید را دارد، به طور موثر و دقیق شناسایی کند.
محققان ۱۳ پپتید را شناسایی و تجزیه و تحلیل کردند، یکی از آنها "گلیکوپروتئین آلفا- ۲" بود که نشانهای شناختهشده در ادرار افراد مبتلا به سرطان تخمدان است.
به گفته محققان، آنها اکنون میدانند که فرم پپتیدها چگونه است و چگونه میتوان از آنها برای تشخیص سرطان تخمدان در مراحل اولیه استفاده کرد. این فناوری، امیدی تازه برای بیماران و پزشکان است.
محققان پیشبینی میکنند که استفاده از فناوری نانو برای تشخیص و درمان سایر بیماریها در آینده نزدیک افزایش پیدا کند.
دکتر دنا گربر، انکولوژیست زنان در مرکز سرطان دانشگاه نیویورک که در این تحقیق شرکت نکرده بود، گفت: «در حال حاضر هیچ غربالگری مفید یا در دسترسی برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان وجود ندارد و اکثر مواقع این بیماری در مرحله سه و چهار، زمانی که علائم بیماری ظاهر میشوند، تشخیص داده میشود. هر چیزی که احتمال تشخیص سرطان در مراحل اولیه را افزایش دهد، بدون شک شانس درمان را بیشتر میکند و این بسیار خوشحالکننده است.»