مصرف زیاد گوشت و فرآورده‌های گوشتی با مغز شما چه می‌کند؟

یورونیوز: یک مطالعه تازه در استرالیا نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به آلزایمر در طول زندگی خود به طور منظم گوشت و غذاهای فرآوری شده مصرف می‌کرده‌اند و بر همین اساس محققان دریافتند که مصرف روزانه غذاهای مبتنی بر گوشت با ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.

محققان دانشگاه بوند استرالیا (Bond University) پس از مطالعه بر روی ۴۳۸ نفر، به ارتباط قوی بین اختلالات تحلیل‌رونده عصبی و مصرف گوشت و فرآورده‌های گوشتی دست یافتند.


اختلالات تحلیل‌رونده عصبی یا دِژِنراتیو مغزی باعث از بین رفتن تدریجی سلول‌های اعصاب می شوند و بیماری آلزایمر و پارکینسون از جمله این بیماری‌ها هستند.

جامعه آماری در این مطالعه علمی شامل  ۱۰۸ بیمار مبتلا به آلزایمر بود و ۳۳۰ نفر نیز در گروه شاهد قرار داشتند.

در این مطالعه افراد مبتلا به اختلال تحلیل رونده عصبی به طور منظم غذاهای فرآوری شده همچون گوشت، سوسیس، ژامبون، پیتزا و همبرگر مصرف می‌کرده‌اند و در عین حال در رژیم غذایی آن‌ها میزان مصرف میوه و سبزیجات کمتر بود. این گروه در مقایسه با گروه شاهد شراب کمتری نیز استفاده می‌کردند.
معضلی برای کل افراد خانواده
اعضای خانواده برخی از محققان این مطالعه نیز از این بیماری رنج میبردند و این موضوع انگیزه‌ای شد تا آن‌ها با هدف آگاه سازی جوانان و ترغیب آنان به داشتن عادات غذایی سالم‌تر برای محافظت از مغز خود این مطالعه را پیش برند.

مادر بزرگ و خاله‌ی طاهره احمد، نویسنده اصلی این مطالعه، از بیماری آلزایمر رنج می برند. او در بیانیه‌ای که توسط دانشگاه بوند منتشر شد گفت: « متاسفانه ما در آن زمان وجود این بیماری را نمی‌دانستیم و فکر می کردیم که زوال عقل وی به دلیل کهولت سن است، اما وقتی تحقیقاتم را در مورد آلزایمر شروع کردم، متوجه شدم مادربزرگم تمامی علائم را دارد.»

کالدیپ کومار یکی دیگر از محققان در این مطالعه پدرش را بر اثر این بیماری از دست داد. او در این‌باره افزود: «افزایش آگاهی در میان جوانان در مورد فواید مصرف سبزیجات برگدار، غذاهای ارگانیک یا غذاهای خانگی به جای مصرف منظم غذاهای ناسالم یا فرآوری شده بسیار ضروری است.»

پیشتر مطالعات دیگری نیز ارتباط بین رژیم‌های غذایی پر گوشت و بیماری آلزایمر را یافته بودند. در همین‌باره مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۳ در مجله بیماری آلزایمر (Journal of Alzheimer’s Disease) منتشر شد، نشان داد که عوامل خطرآفرین در ابتلا به زوال عقل شامل مصرف زیاد چربی‌های اشباع شده، گوشت و غذاهای فرآوری شده است.

آلزایمر یک بیماری کشنده است که در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. این بیماری به عنوان شایع ترین شکل زوال عقل بیش از ۵۰ درصد از موارد را شامل می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان غیردولتی آلزایمر اروپا، بیش از ۷.۸ میلیون شهروند اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ با زوال عقل زندگی می کردند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • زیرساخت‌های بارورسازی ابر‌ها در ایران وجود ندارد؛ ابر‌ها در ترکیه می‌بارند خالی به ایران می‌رسند
  • امضای تفاهم‌نامه سازمان بهزیستی و حوزه علمیه برای همکاری در حوزه «سلامت روان»
  • داستان حجاب به کجا می‌کشد؛ «جنگ ترکیبی» یا «تغییر تاکتیک» جمهوری اسلامی؟
  • تلگراف: مادورو از ترامپ خواست در صورت کناره‌گیری، ۲۰۰ میلیون دلار سرمایه‌اش حفظ شود
  • ازدواج دو پسر از فرزندان امرای ارتش به نام سهراب محوی و بیژن صفاری در تهران در سال ۱۳۴۷
  • هشدار فرمانده پیشین نیروی هوایی اسرائیل: یا به ایران حمله کنید یا مذاکره را بپذیرید
  • رضا فیاضی: «چرا دختران ما باید از ترس مأموران به دستشویی پناه ببرند؟»
  • پوتین: اوکراین باید از دونباس عقب‌نشینی کند یا ما به زور آنجا را می‌گیریم
  • ادامه جنجال‌ها در بغداد بر سر قرار گرفتن شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران در فهرست تروریست‌ها
  • خاطرات یوسی کوهن؛ دوستی نزدیک با پوتین و مجوز مسکو برای حمله به کاروان‌های ایران در سوریه و عراق - بخش سوم
  • عذرخواهی سیامک انصاری مجری و سعید طالبی کارگردان برنامه‌ «بازمانده» از مردم
  • ته چین خوردن کاردار سفارت آلمان در تهران و صحبت در مورد وضعیت ویزا و سفیر جدید آلمان صحبت می کند
  • ورود بابک زنجانی به جنگ خامنه‌ای با روحانی بر سر جانشینی: این آرزو را به گور خواهد برد
  • پایان موشک‌های چند میلیون دلاری؟ چین موشکی از جنس بتن ساخت که از یک خودروی لوکس هم ارزان‌تر است
  • تخت جمشیدِ دیگر: تصاویر نایاب حفاری باستان‌شناس آلمانی
  • پیش‌بینی عباس عبدی از اتفاقات آینده: بعید میدونم حکومت ایران به راحتی وارد سال ۱۴۰۵ بشه
  • عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد
  • زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • امید کمرون فرخزاد، پزشک و مخترع ایرانی-آمریکایی کیست؟
  • مرگ از بیخ گوش گذشت! کابین کامیون آویزان شد، امدادگران جان راننده را خریدند
  • +248پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +182رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +133برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +126ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +122ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +121مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +115درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +106انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +90همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +87دو فلسطینی «در حال تسلیم» به ضرب گلوله سربازان اسرائیل کشته شدند + ویدیو