نتیجه یک پژوهش علمی: واکسن کووید تأثیری کوتاه مدت بر عادت ماهیانه زنان دارد
رأی دهید
البته برخی از کارشناسان تأکید دارند که نباید عوامل دیگری که میتوانند در چرخه عادت ماهانه زنان تغییرات ایجاد کنند را نادیده گرفت.
بر اساس گزارش یک مرکز پژوهشی در فرانسه به نام «Epi-Phare»، نتایج این پژوهش جدید از وجود خطر خونریزی شدید در دوران عادت ماهانه زنان پس از واکسیناسیون با واکسن کووید-۱۹ مدرنا حکایت دارد.
در این تحقیق، پژوهشگران وضعیت ۴ هزار و ۶۰۰ زن را در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ که به دلیل خونریزی قابل توجه در دوران عادت ماهانه خود در بیمارستانها بستری شده بودند، بررسی کردند.
آنها وضعیت این گروه از زنان را با گروه دیگری از زنان که واکسینه نشده بودند، مقایسه کردند.
یافتههای پژوهشگران نشان میدهد که خطر خونریزی شدید در دوره عادت ماهیانه زنان پس از نخستین واکسیناسیون با واکسنهای کووید۱۹ مدرنا یا فایزر که هر دو در دو دُز متوالی تزریق میشوند، اندکی بیشتر است.
بر اساس این پژوهش، افزایش خطر خونریزی شدید در دوران قاعدگی برای یک تا سه ماه پس از واکسیناسیون ادامه داشت اما این خطر پس از تزریق دُز تقویتکننده بعدی مشاهده نشد.
اودیل بگو، متخصص زنان که در این پژوهش مشارکت نداشته است به یورونیوز نکست، گفت: «شنیدن آنچه زنان برای گفتن دارند، مهم است.»
او در مورد نتیجه این پژوهش گفت: «اگر یک رابطه علی هم وجود داشته باشد، در نهایت نه بسیار متداول است و نه بسیار معنادار، و مطمئناً بیش از سه ماه ادامه نخواهد داشت.»
اجماع علمی وجود ندارد
از زمان انتشار گزارشهای اولیه در مورد تغییرات در چرخه قاعدگی زنان پس از واکسیناسیون، چندین تحقیق انجام شده است تا مشخص شود که آیا تغیراتی رخ داده است یا خیر.
نتایج یک پژوهش که در ژانویه ۲۰۲۴ منتشر شده است، نشان میدهد که واکسیناسیون یک تغییر کوچک در چرخه قاعدی ایجاد میکند، اما این تغییر به سرعت در چرخه بعدی برطرف میشود.
پژوهش دیگری که در همین خصوص انجام شده است، نتایج مشابهی را نشان میدهد. این پژوهش که در سوئد انجام و در ماه مه ۲۰۲۳ در مجله پزشکی بریتانیایی «BMJ» منتشر شده است، از نبود ارتباط علی میان واکسیناسیون کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ و اختلالات در چرخه قاعدگی حکایت دارند.
زمانیکه نتایج پژوهشهای مختلف با هم متناقض هستند، به این معنا نیست که یکی درست است و دیگری درست نیست، بلکه به این معنی است که این نتیجه، قطعی نیست. عوامل دیگری نیز میتوانند در تغییرات چرخه قاعدگی نقش داشته باشند.
خانم بگو میگوید که «هم استرس ناشی از واکسیناسیون و هم عوارض جانبی ناشی از آن» میتوانند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند.