تحلیل‌گر برجسته آمریکایی: اروپا مانند هنگام طوفان، خود را برای بازگشت ترامپ آماده کند

یورونیوز: هدر کانلی، رئیس اندیشکده جی‌ام‌اف آمریکا می‌گوید اروپا همان گونه که برای وقوع طوفانی آماده می‌شود، باید خود را برای بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده آماده کند.

نتایج انتخابات درون حزبی در آیووا و نیوهمپشایر، چشم انداز دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا را به عنوان نامزد حزب جمهوری خواه تقریباً اجتناب ناپذیر کرده و تصور بازگشت او در کاخ سفید دیگر اصلاً دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.


هدر کانلی، دیپلمات بلند پایه پیشین آمریکایی و کارشناس اروپا که پس از روی‌گردانی از کار دولتی به پژوهش روی آورده، در جریان سفرش به اسپانیا و در گفتگو با روزنامه ال‌پائیس تأکید کرد که برخلاف سال ۲۰۱۶ میلادی دیگر هیچ کس نمی‌تواند پیروزی ترامپ را غافلگیرکننده بداند.

او با اخطار آمادگی به اتحادیه اروپا گفت: «می‌دانم که این کار بسیار دشوار خواهد بود. من فکر می‌کنم ما فقط باید برای تقویت رابطه بیشتر تلاش کنیم. مثل آماده شدن برای وقوع طوفان. شما باید هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا برایش آماده شوید.»

از نظر کانلی، یک گام اساسی در این مسیر آن است که «اروپا هزینه‌های دفاعی خود و میزان خودکفایی اش در زمینه امنیت را افزایش دهد».

اما چگونه می‌توان در کمتر از نه ماه به چیزی دست یافت که در دهه‌های گذشته محقق نشده است؟ کانلی در پاسخ به این پرسش ال‌پائیس می‌گوید: «یک دانش‌آموز نمی‌تواند تنها چند ساعت مانده به امتحان آماده بشود، بلکه باید درس خواندن را به‌طور مداوم انجام دهد».

او تأکید دارد که اروپا امنیت خود را برای خشنود کردن ایالات متحده تقویت نمی‌کند، بلکه به دلیل نیاز خودش است: «ما اکنون این مسئله را در درگیری‌های اوکراین و خاورمیانه می‌بینیم. دنیای بسیار بی‌ثباتی شده است، تلاش‌هایی (که باید انجام شود) برای منافع عمومی است.»

ایده دیگری نیز وجود دارد که این کارشناس روسیه و اروپای مرکزی در گفتگو با ال‌پائیس بر آن اصرار دارد. به گفته او، روابط ایالات متحده و اروپا تقریباً به طور کامل به فردی که کاخ سفید را اشغال می‌کند، بستگی دارد.

آیا این تحلیل گر برجسته آمریکایی فکر می‌کند که ترامپ خطری برای دموکراسی است؟ کانلی ترجیح می‌دهد در این زمینه از ادبیات محتاطانه‌تری استفاده کند. او می‌گوید که قصد رئیس جمهوری سابق آمریکا از به رسمیت نشناختن پیروزی رقیب خود در انتخابات پیشین «عمیقا بی‌ثبات‌کننده» بوده است.
بحران خاورمیانه و اوکراین
هدر کانلی همچنین خواستار نسل جدیدی از رهبران در اسرائیل و فلسطین شده و تردیدهای غرب در مورد کمک به اوکراین را «کوته‌فکرانه» خواند.

البته او در مواجهه با چالش‌های فزاینده در سراسر جهان، خواستار کمی خوش‌بینی است. رئیس اتاق فکر جرمن مارشال فاند آمریکا در این زمینه به شوخی می‌گوید: «اگر خوش‌بین نبودیم، صبح از رختخواب بلند نمی‌شدیم».

کانلی در گفتگو با ال‌پائیس بیشتر سخنان خود را بر اهمیت بهبود روابط میان دو سوی اقیانوس اطلس متمرکز کرده، پیوندی که به گفته او، به دلیل بازگشت احتمالی دونالد ترامپ در معرض خطر قرار گرفته است. او همچنین درباره پیامدهای بسیار منفی پیروزی ولادیمیر پوتین در اوکراین برای غرب هشدار داد.
جنگ اوکراینشوک جنگ اوکراین در اروپا بسیار متفاوت از آمریکا بوده است، زیرا توان بالقوه ایجاد بحران و بی‌ثباتی جدی‌تری در اروپا نسبت به ایالات متحده ایجاد کرد. چیزی مشابه این در مورد مناقشه در خاورمیانه در حال وقوع است. اما کانلی با این دیدگاه موافق نیست که این بحران‌ها تنش را بین دو طرف اقیانوس اطلس تشدید کرده است.

او می‌گوید:«زمانی که به اوکراین آمدم، هماهنگی بسیار خوبی وجود داشت. متأسفانه، اکنون همه در خستگی حمایت از کیف مشترک هستند. شما درس‌های بحران انسانی در غزه را می‌شنوید، و احتیاط بیشتری را هم از سوی واشنگتن و هم از پایتخت‌های اروپایی می‌شنوید، در حالی که در عین حال حق اسرائیل برای دفاع از خود را به رسمیت می‌شناسید. و متأسفانه، نه ایالات متحده و نه اروپا قادر به تغییر مسیر جنگ نیستند.»

۲۰۲۴ سال بسیار مهمی است. از ژانویه تا دسامبر، بیش از نیمی از جمعیت جهان از جمله در آمریکا و روسیه برای رأی دادن فراخوانده خواهند شد. به باور کانلی، بزرگترین خطر برای دموکراسی‌های پیشرفته از درون خود سیستم می‌آید. او چنین شرح می‌دهد: «بزرگترین چالش انتخابات اروپا و ایالات متحده این است که شهروندان آمریکایی به سادگی ایمان خود به دموکراسی را از دست می‌دهند. این در مورد روسیه صدق نمی‌کند، روسیه انتخاباتی را در ماه مارس برگزار می‌کند که امیدوار است به عنوان دموکراسی به خود مشروعیت دوباره ببخشد. و البته چنین نیست.»

او می‌گوید هدف غرب تقویت موقعیت اوکراین در زمانی است که نیاز به گفتگو وجود دارد، در حالی که هرگز میز مذاکره‌ای برای رسیدن به آشتی میان دو کشور درگیر جنگ پدید نیامده است و می‌افزاید: «اوکراین برای بقای خود می‌جنگد و طبعا برای بقا، هیچ مذاکره‌ای وجود ندارد. اشغال‌گری [روسیه] فقط به معنای نابودی است.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
شتر در خواب بیند پنبه دانه. این هیتلر کله نارنجی از بایدن صد پله بدتره
جمعه ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۲:۲۰
۳۹
iran1 - آرلون، بلژیک
ورود دوباره فردی که یک بار حذف شده تنها یک دلیل می تونه داشته باشه، به گردن گرفتن یک اتفاق مهم که ترامپ از قرار معلوم به انجامش اشتیاق داره. واقع بین باید بود ترامپ در اولین دور انتخابات هم برنامه سیاست خارجه نداشت بلکه اطرافیانش بهش گفتن چی بگه، نمونش دشمنیش با سعودی در دعوا با هیلاری کلینتون ولی بعد از برنده شدن ایجاد بهترین رابطه با سعودی. ترامپ آدم مزخرفیه و کم عقلیه، یه شیاد به تمام معنا که حتی وچشم دیدن بهترین دوستان آمریکا که هم نژادشون هستن رو نداره. تمام شواهد نشون میده ورود دوباره این فرد به سیاست یعنی شروع یک جنگ و نیاز به گردن گیر
جمعه ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۴:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.