مقام آمریکایی: سفر بلینکن به خاورمیانه شامل «ارتباط غیرمستقیم با تهران» خواهد بود

العربیه: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، دیروز جمعه 15 دی در پنجمین سفر خود به منطقه پس از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در هفت اکتبر، وارد ترکیه شد و قرار است به 5 کشور عربی سفر کند. یک مقام آمریکایی گفته این سفر شامل «ارتباط غیرمستقیم با تهران» خواهد بود.

پرونده غزه و دوران پساجنگ آن اهداف اصلی دیدار بلینکن در این سفر عنوان شده و به نظر می‌رسد «ارتباط با ایران» نیز گام مهمی در این راستا باشد.


یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به شبکه «سی‌ان‌ان» گفته که در میان تشدید تنش‌های منطقه‌ای در پی جنگ غزه و حملات گروه‌ها و شبه‌نظامیان وابسته به تهران، به نظر می‌رسد «ارتباط غیرمستقیم با ایران» محور اصلی سفر بلینکن به منطقه باشد.

این مقام آمریکایی افزود که بلینکن در دیدار با سران کشورهای منطقه توضیح خواهد داد که واشینگتن خواستار گسترش درگیری و یا تشدید آن در منطقه نیست.

این مقام دولت بایدن همچنین گفته کشورش انتظار دارد که این پیام از طریق کشورهایی که با ایران رابطه دارند به تهران و گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه برسد.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که حملات شبه‌نظامیان و گروه‌های مسلح وابسته به سپاه پاسداران ایران در عراق و سوریه علیه پایگاه‌های آمریکایی در منطقه افزایش یافته است.

از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه، دست‌کم صد حمله علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه انجام شده است.

درگیری‌های مرزی میان حز‌ب‌الله لبنان و اسرائیل و همچنین حملات شبه‌نظامیان حوثی یمن علیه کشتی های تجاری در دریای سرخ نیز در حال افزایش است.

بلینکن روز جمعه 15 دی وارد ترکیه شد و هدف از این سفر خود را مهار خشونت و ممانعت از گسترش جنگ غزه به منطقه خاورمیانه عنوان کرد.

انتظار می‌رود وزیر خارجه آمریکا در روزهای آتی به کشورهای سعودی، اردن، قطر، امارات متحده عربی، اسرائیل، کرانه باختری و علاوه بر آن به مصر و یونان سفر کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا