جلیقه‌ای که می‌تواند از مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی جلوگیری کند

یورونیوز: پزشکان و محققان دانشگاه کالج لندن (UCL) جلیقه جدیدی ساخته اند که می تواند به طور بالقوه برای شناسایی افرادی که در معرض خطر مرگ ناگهانی قلبی هستند مورد استفاده قرار گیرد.

بر اساس گزارش سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS)، حدود دو میلیون نفر در بریتانیا مشکلاتی در سیستم الکتریک قلب خود دارند. سیگنال‌های الکتریکی باعث انقباض قلب می شود و ضربان قلب را تنظیم می کند. محققان می‌گویند مشکلات این سیگنال‌ها منجر به اختلال در ریتم ضربان قلب می‌شود.


اسکن‌های تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) می‌توانند تصویر واضحی از ساختار و عملکرد عضله قلب به پزشکان ارائه دهند، اما نمی‌توانند نقشه‌های الکتریکی قلب را ترسیم کنند. ضمن اینکه معاینه الکتروکاردیوگرام معمولی (ECG) که از الکترودهای فلزی و ژل استفاده می‌کند، دست و پا گیر و پرهزینه است.

دکتر گابی کپچر، متخصص قلب در مؤسسه علوم قلب و عروق UCL در این خصوص می‌گوید: «این فناوری برای اولین بار به ما این امکان را می دهد که اطلاعات دقیق الکتریکی قلب را جمع آوری کنیم و آنها را بر روی ساختار و عملکرد به روشی ایمن ترسیم کنیم.»

استفاده از جلیقه ECGI (جلیقه تصویربرداری الکتروکاردیوگرافی) آسان است و هزینه زیادی ندارد. این دستگاه از ۲۵۶ حسگر استفاده می کند و تنها در عرض پنج دقیقه حجم زیادی از اطلاعات الکتریکی را به پزشکان ارائه دهد.

نتایج نقشه‌های سه بعدی قلب است که به پزشکان اجازه می‌دهد به جریان الکتریکی قلب که در سراسر قلب منتشر می‌شوند، نگاه کنند. پس از مانیتورینگ جلیقه ECGI، معمولا از بیماران خواسته می شود که تحت اسکن MRI قرار گیرند. سپس داده‌های جلیقه را می توان روی اسکن MRI ترسیم کرد.

پزشکان می‌گویند که ایست قلبی در افراد بدون مشکل قلبی به همان اندازه شایع است که در بیماران قلبی به دلیل ریتم‌های ناگهانی و خطرناک قلب.

این فناوری برای اولین بار این امکان را می‌دهد که اطلاعات دقیق الکتریکی قلب جمع‌آوری و بر روی ساختار و عملکرد به‌گونه‌ای ترسیم شوند که ایمن باشند. ضمن اینکه می‌توان آن را در مقیاس گسترده تولید کرد و با هزینه‌های پایین در اختیار افراد قرار داد. راز کم هزینه بودن جلیقه ECGI قابلیت استفاده مجدد آن است.

برخلاف الکترودهای فلزی که در معاینه ECG سنتی به لایه‌ای از ژل بین الکترود و پوست نیاز دارند، با توجه به فناوری الکترود خشک، این جلیقه را می توان بعد از هر استفاده شست.

تونی فارار ۷۷ ساله که این جلیقه را به صورت آزمایشی امتحان کرده می‌گوید تجربه خوبی داشته و احساس راحتی می‌کند. او در ادامه می‌گوید: «فکر می‌کنم اصلا احساسش نمی‌کنید. در واقع می‌توان گفت که انگار شما روی چیزی دراز کشیده‌اید و پس از آن ضربه‌های کوچکی را در پشت احساس می‌کنید و سپس وقتی شروع به پمپاژ می‌کند کمی فشار احساس می‌شود. اما منظورم این است که این فشارها اصلا آزاردهنده نیست.»

این جلیقه قبلا روی حدود ۸۰۰ نفر با موفقیت آزمایش شده و نتایج آنقدر مثبت بوده که تولیدکنندگان آن در حال آماده‌سازی برای عرضه گسترده‌تر هستند.

در حال حاضر از این جلیقه برای ترسیم نقشه قلب افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا همان بیماری ماهیچه قلب استفاده می شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +137شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو