هشدار رئیس سازمان نظام پزشکی درمورد «دخالتهای غیرکارشناسی» در حرفه پزشکی
رأی دهید
محمد رئیسزاده روز شنبه، چهارم آذر، با ابراز نگرانی درباره دخالتهای «غیرکارشناسی» در مباحث پزشکی و سلامت خبر داد که «در دو سال اخیر» این روند تشدید شده است.
به گفته او، «هر کسی از هر زاویهای و با هر نیتی میخواهد در حوزه بهداشت و درمان کشور ایفای نقش کند و این بسیار خطرناک و خلاف قانون است.»
هفته گذشته رجبعلی بُرزویی، دبیر ستاد علم و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی، در یک برنامه خبری تلویزیون حکومتی ایران ایده پذیرش دانشجوی تخصصی پزشکی از مقطع دیپلم یا کارشناسی را مطرح کرده بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی در ادامه به وضعیت رشتههایی مانند جراحی قلب اطفال و بیهوشی اشاره کرده و گفت: «نماینده مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی بروند و وضعیت جراحان قلب اطفال کشور را در همین بیمارستان شهید رجایی و مرکز طبی اطفال از نزدیک بررسی کنند و از پزشکان بپرسند چرا از تخصص جراحی قلب کودکان استقبال نمیکنند؟»
آقای رئیسزاده همچنین خبر داده در دانشگاهی که ظرفیت ۱۲ نفره برای رزیدنتی بیهوشی دارد، در سال گذشته تنها یک نفر وارد شده و در دانشگاه دیگری از هشت نفر ظرفیت تنها یک نفر وارد رشته بیهوشی شده است.
او خطاب به مسئولان گفته است که باید از متخصصان و رزیدنتهای بیهوشی بپرسند چرا کسی حاضر نیست در این رشته تحصیل کند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی هشدار داد که «تنه تنومند پزشکی کشور دارد دچار آفت میشود.»
او مردادماه امسال نیز در مورد «مهاجرت شغلی و مهاجرت به خارج از کشور» از سوی جامعه پزشکی هشدار داده و «خالی شدن کشور از پزشک» را بحرانی «جدی» خوانده بود.
در ماههای اخیر سایر مسئولان نیز درباره کمبود جدی پرستار و پزشک و همچنین مهاجرت این افراد هشدار دادهاند.
خردادماه امسال رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از دریافت گواهی لازم برای مهاجرت کاری توسط حدود ده هزار متخصص و فوق تخصص ایرانی طی دو سال گذشته خبر داد و گفت که کشورهای عربی به مقصد اصلی مهاجرت پزشکان ایرانی تبدیل شده است.
دبیرکل خانه پرستار نیز روز ۲۱ آبان گفت کمبود پرستار «آن قدر جدی است که به دلیل این کمبود بیماران جان خود را از دست میدهند».