دادگاه انقلاب احکامی سنگین علیه الهه محمدی و نیلوفر حامدی صادر کرد

بی بی سی: دادگاه انقلاب سرانجام یکسال پس از بازداشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی احکام آنها را صادر کرد. این دو خبرنگار را که به دنبال تهیه گزارش از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی و خاکسپاری او دستگیر شدند، در هر سه عنوان اتهامی مجرم شناخته شده‌اند.

بنابر حکم صادره، خانم الهه محمدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس» محکوم شد.


دادگاه انقلاب نیلوفر حامدی را هم به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس» محکوم کرد.

در صورت تایید این احکام در دادگاه تجدیدنظر، از مجموع ۱۲ سال حکم الهه محمدی ۶ سال آن و از مجموع ۱۳ سال حکم نیلوفر حامدی ۷ سال آن قابل اجرا خواهد بود.

بر اساس رای صادره، نیلوفر حامدی و الهه محمدی به عنوان «مجازات تکمیلی»، به مدت ۲ سال «از عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته‌جات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها و مطبوعات» منع شده‌اند.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی از زمان بازداشت، بیش از هشت ۸ ماه بدون برگزاری دادگاه در زندان بودند.

آن دو برای اولین بار خرداد ماه ۱۴۰۲ با وکلای انتخابی خود ملاقات کردند.

این ملاقات این ملاقات‌ها کمتر از ۲۴ ساعت قبل از جلسه محاکمه الهه محمدی انجام شد.

اتهامات سنگین دستگاه‌های امنیتی
ماموران امنیتی ایران، نیلوفر حامدی را صبح ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ در خانه‌اش بازداشت کردند. یک هفته پس از آن الهه محمدی هم در خانه خود بازداشت شد.

در آبان ۱۴۰۱ وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه ایران در یک بیانیه طولانی ادعاهایی را علیه معترضان بیان کردند و با پیش کشیدن سناریوهای توطئه، مشخصا الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به ارتباط با دولت‌های خارجی متهم کردند.

در این بیانیه درباره نقش الهه محمدی و نیلوفر حامدی (با ذکر حروف اول نامشان) در اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی آمده بود «رد اطلاعاتی و عملیاتی تعدادی از عناصر در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی به‌عمل آمده است. به‌عنوان مثال انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط "ن. ح" صورت گرفت که از آموزش‌دیدگان همین دوره‌ها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقرار یافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهت‌دار پرداخت. همچنین است اقدامات "الف. م" که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنه‌ها و انعکاس اخبار و تصاویر جهت‌دار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعاتِ شکل‌گرفته در آن شهر به ایفای مأموریت پرداخت. این فرد نیز آموزش‌دیده‌ی دوره‌های رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی است؛ ضمن آن‌که هر دو نفر نقش منابع اولیه‌ی خبرسازی برای رسانه‌های بیگانه را ایفا کرده‌اند.»

اکنون مرکز رسانه قوه قضاییه نیز بار دیگر در گزارشی با تکرار اتهامات دستگاه‌های امنیتی درباره این دو روزنامه نگار مدعی شد نیلوفر حامدی با «سازمان اتحاد برای ایران» و «سازمان شورای دموکراسی» همکاری داشته که با وزارت خارجه آمریکا در ارتباط بودند. بنابر ادعای مرکز رسانه‌ قوه قضائیه، این روزنامه‌نگار زندانی در «تبانی» با این سازمان‌ها به دنبال «کمپین‌سازی و جنبش‌سازی در راستای براندازی نرم و ایجاد اغتشاشات خیابانی» بود.

مرکز رسانه قوه قضاییه همچنین مدعی شده خانم حامدی با رسانه‌های فارسی زبان «برانداز و وابسته به حاکمیت‌های بیگانه» هم در تماس بوده است.

نیلوفر حامدی و الهه محمدی در حالی با اتهامات سنگین از جمله «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» مواجه‌ بودند که مدیران مسئول روزنامه‌هایی که این دو در آنها کار می‌کردند بارها گفتند که تهیه این گزارش‌ها با تایید آنها بوده است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیشتر اتهام همکاری این دو خبرنگار با این کشور را رد کرده بود.

روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای در ایران و جهان بارها به اتهامات وارد شده به الهه محمدی و نیلوفر حامدی اعتراض کرده بودند.

جلسه بدوی دادگاه الهه محمدی و نیلوفر حامدی پس از ماه‌ها بازداشت موقت علیرغم درخواست‌های گسترده، به طور غیرعلنی برگزار شد.

نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق در آخرین جلسه دادگاه خود در چهارم مرداد ماه گفت «به عملکردم به‌عنوان روزنامه‌نگار افتخار می‌کنم».

الهه محمدی دیگر خبرنگاری که برای پوشش مراسم تشییع مهسا (ژینا) امینی به سقز رفته بود در آخرین دفاع خود در دادگاه انقلاب با رد ارتکاب هرگونه جرمی گفت «افتخار می‌کنم که در کنار مردم ماندم».

چند روز پیش روزنامه شرق نامه سرگشاده ۲۰۰ نفر از روزنامه‌نگاران، نویسندگان و اهالی قلم ایران را منتشر کرد که در آن خواستار آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی شده‌ بودند.

این دو روزنامه‌نگار اکنون فرصت دارند تا ظرف ۲۰ روز تقاضای تجدیدنظر کنند.
در یک سال گذشته ده‌ها خبرنگار ایرانی دیگر در ماه‌های اخیر به زندان افتاده‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
Omide por jalal - تبریز، ایالات متحده امریکا

با درود به پهلوی! اولا این ثابت می‌کند که رژیم به خاطر افشا گری های این دو عزیز “ سیلی “ سختی خورده و په شدت زخمی سده است ! دوم نشانگر سقوط و استیصال رژیم است ! سوم و مهم‌ترین از همه؛ نشانه بی عرضگی من و توست ! 😥
یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن

…شیدم به اون انقلاب و دادگاه مسخره و قضات و دادستانهای مزدور و بیسوادش که فقط بخاطر سرسپردگی به مفعول و غارتگران و جنایتکاران رژیم شدند قاضی و دادستان ! احکامشون بی ضابطه و فله ای و غیر قانونی مثل وجود متعفن و کثافتشون ! کارشون دقیقاً ، خود گازی و خود خندیست !!
یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
۴۷
سرزمین اریا - کویت ، کویت

حکم خفیفی گرفتن .کسی که دانسته به کشورش خیانت میکنه و بر ضد امنیت ملی کار میکنه حقش اعدامه .خدا بذاره جمهوری اسلامی رو با این تساهل در مقابل این خیانتکاران
یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان
اگر خیانت به کشور حکم اش اعدامه که کفتار پیر باید صدها بار اعدام بشه ضمنا از کی تا حالا کشور و وطن برا شماها مهم شده عمام آفتابه بدست که گفت افراد ملی بدرد ما نمیخورند پس وطن و کشور نگو.
یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۳
۴۶
Omide por jalal - تبریز، ایالات متحده امریکا
با درود به خاندان پهلوی ! از کاربران آزاده برهی چندمین بار میخواهم جواب عرعرزشی‌ها رو ندید ! آخه کسانی که با باجناق خود “ پینگ پونگ “ بازی می‌کنند که عرعرضش جواب دادن ندارند که ! اگه هم میخاهید جواب بدید در حد آرزوی سلامتی برای “ مادر و خواهر و عمه شان “ باشد کافیه ! جواب که ندید اینا دمشان را می‌کنند تو “ کولشان “ و میروند ! جاوید شاه 🤗
یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.