جمهوری اسلامی: عربستان اگر مطالب شبکه‌های اجتماعی زائران را برنتابد، آن‌ها را اخراج می‌کند

 عبدالفتاح نواب، نماینده علی خامنه‌ای در سازمان حج و زیارترادیو فردا: نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سازمان حج و زیارت ایران می‌گوید دولت عربستان صفحه‌های شخصی زائران را با استفاده از «هوش مصنوعی» تحت نظارت دارد و زائرانی را که در شبکه‌های اجتماعی مطلبی منتشر کنند که «عربستانی‌ها برنتابند»، اخراج می‌کند.

عبدالفتاح نواب که حدود یک ماه پیش از افزایش محدودیت‌های عربستان برای زائران ایرانی خبر داده بود، روز سه‌شنبه ۲۱ اسفند یکی از این موارد را «رصد زائران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی» عنوان کرد و از این کشور خواست محدودیت‌های جدید برداشته شود یا «حداقل در حد تذکر و تعهد به پایان‌ برسد».

آقای نواب در توضیح مطالبی از زائران که عربستان «برنمی‌تابد»، توضیح بیشتری نداد، اما با انتقاد از دولت عربستان گفت «سزای» این قبیل زائران این نیست که آن‌ها را برگردانند و یا اجازه ندهند برای زیارت به مکه بروند.

در سال ۱۴۰۳ تاکنون حدود ۱۷۴ هزار ایرانی برای حج عمره به عربستان سفر کرده‌اند.

پیش از این دولت عربستان سعودی مقررات جدیدی را برای کسانی که برای مناسک حج به این کشور می‌روند،‌ اعلام کرده بود که در برخی زمینه‌ها به‌ویژه «فعالیت‌های سیاسی»، سختگیرانه توصیف شد.

برپایه این مقررات، وزارت حج و عمره عربستان مسئولیت تمام امور مرتبط با «حجاج خارجی» را بر عهده «دفاتر حج و زیارت ثبت‌شده در کشوری می‌داند که حجاج از راه آن به عربستان سفر می‌کنند».

همچنین «در دست گرفتن هرگونه عکس، کتاب، پرچم، پلاکارد یا بروشور سیاسی توسط حجاج» و اقدامات «مخل امنیت سعودی» ممنوع است.

در مقررات جدید همچنین آمده است که عملکرد دفاتر حج و زیارت هر کشور هر سال ارزیابی می‌شود و «در صورت ضعف عملکرد، سهمیه تعداد حجاج آن‌ها کاسته خواهد شد».

خرداد امسال نیز عبدالفتاح نواب گفته بود «برخی اقدامات عربستان سعودی در هیچ‌یک از موسم‌های حج گذشته سابقه نداشته است».

در آن زمان گزارش شده بود که شش نفر از «اعضای گروه رسانه‌ای بعثه ایران» در مدینه از خاک عربستان اخراج شده‌اند.

این رویدادها در حالی رخ داده که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در ابتدای سال جاری خورشیدی خواستار سیاسی‌ کردن حج امسال از سوی زائران ایرانی در عربستان سعودی شده و گفته بود که به دلیل ماجرای غزه، از نظر او «حج امسال، حج برائت است.»

روابط ایران و عربستان در پی حمله حامیان تندرو جمهوری اسلامی ایران به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، در ۱۲ دی‌ ۱۳۹۴ قطع شد. با این حال، دو کشور از اسفند ۱۴۰۱ با میانجی‌گری چین روابط خود را از سر گرفتند
+26
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    Hamam.Mansoori - قزوین ، ایران
    عجب اسمی عبدالفتاح. آدم می‌ترسه که بمبی هم به خودش بسته باشد و با یک الله اکبر خودش و چند نفر را منفجر کنه
    0
    2
    ‌سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.