نتایج نظرسنجی؛ نسل زد در دنیا، حکومت‌ نظامی و اقتدارگرا را به دموکراسی ترجیح می‌دهد

یورونیوز: پژوهشی که از سوی بنیاد «جامعه باز» صورت گرفته نشان می‌دهد جوانان نسل زد در سراسر جهان کمترین اعتقاد را به دموکراسی دارند و از حضور یک رهبری نظامی یا اقتدارگرا که انتخابات را کنار بگذارد، پشتیبانی بیشتری می‌کنند.

در این نظرسنجی البته به صورت کلی و برخلاف نگاه نسل زد، همچنان دموکراسی در بین مردم جهان محبوب است و ۸۶ درصد از کسانی که در این پژوهش مورد پرسش قرار گرفته‌اند گفته‌اند که زندگی در یک کشور دموکراتیک را ترجیح می‌دهند. همچنین تردیدهای در بین افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند در خصوص کارآمدی دولت‌های اقتدارگرا وجود دارد.


در صدر موضوعات مورد اولویت مردم می‌توان بیشتر به نگرانی از فقر و نابرابری و همچنین تغییرات آب و هوایی اشاره کرد که هر دو با ۲۰ درصد در صدر قرار دارند ضمن اینکه پس از آن، نگرانی از فساد با ۱۸ درصد در جای بعدی قرار گرفته است. ضمن اینکه تقریبا یک سوم از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند به رهبران خود اعتماد ندارند و بر این باورند که سیاستمداران به نیازهای آنها توجهی ندارند.

این نظرسنجی بین ماه‌های مه و ژوئیه ۲۰۲۳ توسط موسسه نظرسنجی ساوانتا و همچنین Gradus Research  با استفاده از ترکیبی از پنل‌های آنلاین و پرسش‌های حضوری صورت گرفته است. این نظرسنجی که در ۳۰ کشور انجام شده در واقع تصویری از جمعیتی حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون نفر را ترسیم و این پژوهش را به یکی از بزرگترین مطالعات افکار عمومی جهانی در مورد حقوق بشر و دموکراسی تبدیل می‌کند.

مارک مالوک براون رئیس بنیاد جامعه باز در خصوص یافته‌های این نظرسنجی تاکید دارد که تنها ۲۰ درصد از شرکت کنندگان کشورهای اقتدارگرا را تواناتر از دموکراسی‌ها در ارائه «آنچه شهروندان می‌خواهند» دانسته‌اند.

به صورت کلی می‌توان نکات زیر را مهم‌ترین یافته‌های این پژوهش دسته‌بندی کرد:

    این نظرسنجی نشان می‌دهد که دو سوم پاسخ دهندگان بر این باورند که دموکراسی‌ها بیشتر به همکاری‌های جهانی کمک می‌کنند.

    اقلیت بزرگی از جوانان مورد بررسی (۴۲ درصد) احساس می کنند که حکومت نظامی روش خوبی برای اداره یک کشور است. تعداد مشابهی (۳۵ درصد) احساس می‌کنند که داشتن یک رهبر قوی که به انتخابات یا مشورت با مجالس قانونگذاری اهمیتی نمی‌دهد، راه خوبی برای اداره کشور است. این آمار در گروه سنی ۵۶ سال و بالاتر اما متفاوت است و در آن گروه سنی تنها ۲۰ درصد از حکومت نظامی و ۲۶ درصد هم از یک رهبر قدرتمند حمایت می‌کنند.

    اکثریت در ۲۱ کشور شرکت‌کننده از این بیم دارند که ناآرامی‌های سیاسی در سال آینده منجر به خشونت شود. اکثریت بزرگ در برخی از کشورهای پردرآمد نیز نگرانی مشابهی دارند، از جمله دو سوم پاسخ دهندگان در ایالات متحده و فرانسه. چهل و دو درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که قوانین کشورشان افرادی مانند آنها را ایمن نگه نمی‌دارد.

    نیمی از پاسخ دهندگان یعنی حدود ۴۹ درصد می‌گویند که حداقل یک بار در سال گذشته برای تامین غذای خود با مشکل مواجه شده‌اند.

    بحران آب و هوایی برای شهروندان کشورهای با درآمد پایین، متوسط و بالا اولویت بالایی دارد. ۷۰ درصد از افراد مورد بررسی ابراز نگرانی کردند که تغییرات آب و هوایی بر معیشت آنها در سال آینده تأثیر می‌گذارد.

    در سرتاسر جهان، فساد مهمترین نگرانی مردم در سطح ملی در نظر گرفته می‌شود و به طور متوسط ۲۳ درصد می‌گویند که این مهم‌ترین مشکل پیش روی کشورشان است. کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین  نگرانی بسیار بیشتری را در این خصوص ابراز کردند.

    فقر و نابرابری بالاترین رتبه (۲۱ درصد) را در میان موضوعاتی دارد که مستقیماً بر افراد تأثیر می گذارد. این امر در سنگال (کوچکترین اقتصاد مورد بررسی) و همچنین ایالات متحده (بزرگترین) صادق است. علاوه بر این، اکثریت (۶۹ درصد) کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که نابرابری اقتصادی بین کشورها در سال جاری چالشی بزرگتر از سال گذشته است. این به شدت در آفریقا، آمریکای لاتین و خاورمیانه احساس می‌شود.

    حدود ۴۵ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند معتقدند که نفوذ روزافزون چین اثرات مثبتی بر کشور آنها خواهد گذاشت در حالی که ۲۵ درصد گفته‌اند این اتفاق اثر منفی دارد. البته این مسئله بین کشورهای کم‌درآمد و دموکراسی‌های مرفه کاملا متفاوت است. به طوری که بیشتری کشورهای کم‌درآمد نسبت به نفوذ چین خوش بین هستند اما بدبینی شدیدی در میان دموکراسی‌های مرفه نسبت به ظهور چین مشاهده می‌شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Ginger - چگو، اسپانیا
خوب جناب نویسنده در باره جوانان ایران چه فکر می کنید انچه باعث نوشتن این مقاله شده حداقل در مورد جوانان ایران غلط و نادرست است شما نمی توانی با گفتن اینکه جوانان کشور های دیگر مثلاً نظرشان چیست باعث شوید جوانان ایران نیز نظرات غلط را قبول کنند هر چند اگر کل مردم جهان یک نظر اشتباه داشته باشند مردم ایران نظر درست را انتخاب می کند برای این است که ایران تا الان باقی مانده است، ایرانیان 45سال است از الف تا ی زندگی از مدرسه تا توالت رفتنشان توسط یک مشت احمق آخوند فامیل بازاری سپاهی دیکته می شود آیا چیزی از افکار طرز زندگی دیکته شده را در جوانان امروز ایران می بینی جوانان ایران حتی از هنرپیشگان و مدل ها و هر کس دیگر که اینسفلو ئر هستند پیروی نمی کنند هر یک خود مدل و طرز رفتاری که درست و مطابق تعلیمات مردمی ملی است ارائه می دهند که در نوع خود بی نظیر است و جوانان ایرانی به اندازه کافی اسطوره های ملی و خوب دارند که نیازی ندارند از کسی چه آخوند چه هنرییشه و چندین میلیون نفر در جهان پیرو و فالوئر دارند تقلید کند شما مقاله تان در مورد مشتی بی عقل که از خود چیزی برای تفکر ندارند است و بدرد حوزه اخ
‌سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +902شاهزاده رضا پهلوی: آمادگی خود را برای هدایت و رهبری دوران گذار اعلام می‌کنم
  • +562نتانیاهو خطاب به مردم ایران: خامنه‌ای از شما بیشتر از اسرائیل می‌ترسد
  • +413اعلام آمادگی شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار و نظرات موافقان و مخالفان
  • +264شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی غیر‌قابل اعتماد و توافق با آن غیرممکن است
  • +229شاهزاده رضا پهلوی: مقابل رژیم مرگ و اعدام، مبارزه ما برای زندگی است
  • +229نظر وزیر خارجه آینده آمریکا درباره آتش‌بس در غزه: اسرائیل باید تک تک اعضای حماس را نابود کند
  • +218دانشجویان دختر بلژیکی در اعتراض به بازداشت آهو دریایی در مقابل سفارت ایران نیمه‌برهنه شدند
  • +170خبرگزاری فرانسه: موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
  • +167شرق الاوسط : اسرائیل و ترامپ طرحی برای سرنگون کردن رژیم ایران تهیه کرده‌اند
  • +148وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ بر این باور است که جمهوری اسلامی باید برای مذاکره «التماس کند»