امکان سفر ۴۵ روزه به مریخ با سوخت اتمی

العربیه: سازمان فضانوردی آمریکا «ناسا» با چند شرکت خصوصی قراردادی امضا کرده است تا موشک با سوخت هسته‌ای برای سفرهای فضایی بسازند، و پیش‌بینی می‌شود که استفاده از این موشک بتواند سفر به مریخ را از هفت ماه به 45 روز برساند.

«لاکهید مارتین» طراحی، مونتاژ و آزمایش فضاپیما را انجام می‌دهد، و «بی‌ام‌دابلیو تکنالوجیز» رآکتور شکافت هسته‌ای برای موتور موشک را می‌سازد. این پروژه که حدود 500 میلیون دلار روی آن سرمایه‌گذاری شده است، از سال 2027 آغاز می‌شود.


پیشرانه حرارتی هسته‌ای می‌تواند مانند پیشرانه شیمیایی شتاب زیادی ایجاد کند، اما بازده آن سه ‌برابر است. این بدین معناست که سفر سفینه سرنشین‌دار به مریخ که این روزها حداقل هفت مال طول می‌کشد، می‌تواند با موشک هسته‌ای به 45 روز کاهش پیدا کند.

ایالات متحده در دهه 1950 طراحی موشک هسته‌ای برای فضاپیمایی را آغاز کرد، اما این پروژه در جریان کاهش بودجه فضانوردی در دهه 1970 متوقف شد. پروژه جدید از نتایج تحقیقات اولیه آن سال‌ها استفاده می‌کند، اما نوع سوخت هسته‌ای را تغییر می‌دهد و بهبود می بخشد.

راندمان بیشتر موشک حرارتی هسته‌ای نه تنها مدت زمان سفر را کاهش می‌دهد، بلکه از خطرات فضانوردی می‌کاهد، و وزن باری که موشک باید حمل کند را به حداقل می‌رساند.

آزمایش اولیه که برای سال 2027 برنامه‌ریزی شده است، قرار است موشک را حداقل 435 و حداکثر 1240 مایل به فضا بفرستد. در جریان این آزمایش، رآکتور موتور به دلایل ایمنی تا زمانی که موشک به مدار تعیین‌شده خود برسد، خاموش خواهد ماند.

این پرتاب مانور برنامه‌ریزی‌شده‌ای ندارد، و در عوض به رآکتور اجازه می‌دهد تا از سوخت جدید استفاده کند و داده‌ها را در طول مسیر جمع‌آوری کند. با وجود میزان هیدروژن مایع برای استفاده دو ماهه که در سفینه ذخیره شده است، خدمه سفینه همچنین ممکن است سوخت‌گیری در فضا را آزمایش کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.